اخبار سیاسی روز

در نظارت بر مسائل اخلاقی باید حرمت افراد حفظ شود

وی افزود: در همه جای دنیا چارچوب های تعریف شده ای وجود دارد که باید رعایت شود. اگر این اتفاق نیفتد دیگر امکان کنترل شرکت وجود ندارد. به عنوان مثال، چارچوب های تعریف شده ای در مسیرهای رانندگی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. با این حال، اگر بخواهم آنطور که می خواهم رانندگی کنم، آرامش دیگران را به هم نمی زنم؟ توصیه های راهنمایی و رانندگی مشکلی را حل نمی کند و تخلفات رانندگی کاهش نمی یابد.

وی با تاکید بر اینکه کارکنان دولت باید سهم بیشتری در مسائل کنترلی خود داشته باشند، گفت: خوب است این واقعیت را بپذیریم که علاوه بر کنترل داخلی، به کنترل بیرونی نیز نیاز داریم. وظیفه نظارت خارجی نظارت بر پایبندی افراد به چارچوب های حرفه ای و اخلاقی بر اساس نظارت بر کار است که تعریف شده است. به طور کلی، اصل ردیابی سؤال خوبی است، اما در مورد کمیت و کیفیت آن باید بیشتر گفت.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان با اشاره به اینکه بر اساس قانون، پلیس وظیفه تامین امنیت اخلاقی را بر عهده دارد، تاکید کرد: وظیفه پلیس حفظ نظم است و این نیرو نیز طبق قانون امروز به وظایف خود عمل می کند. . اگر خلأ وجود داشته باشد، مجلس می تواند در قانون گذاری کمک کند. اکنون یک کمیته ویژه در داخل کمیسیون فرهنگی به نام امر با معروف وجود دارد که وظیفه آن ارتباط با ستاد امر به معروف و هماهنگی با وزارت کشور برای دستیابی به الگوی مؤثر عفاف است. وقتی مدل زندگی طراحی شود، آرامش به جامعه باز می گردد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه «جامعه هم به قانون و هم به اخلاق نیاز دارد»، گفت: همه باید به چارچوب های جامعه پایبند باشیم. حال اگر این چارچوب را رعایت نکرده ام، نهاد نظارتی وظیفه دارد به من تذکر دهد.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه با اشاره به تلاش جریانات برون مرزی برای ایجاد استانداردهای دوگانه در زمینه حجاب خاطرنشان کرد: هر کشوری قوانینی دارد که شهروندان و مردم آن باید به آن پایبند باشند. در ایران قوانین شرعی تکلیف ما را روشن کرده است و قوانین عرفی نیز در جامعه ما وجود دارد.

انتهای پیام

هاشمی گلپایگانی: قوه قضائیه باید شعبه ویژه امر به معروف و نهی از منکر راه اندازی کند.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر: امر به معروف فقط برای حجاب نیست

منتظری با اشاره به اینکه حساسیت ها در مسائل اخلاقی بیشتر است، گفت: در این زمینه دو دیدگاه وجود دارد. یکی بی تفاوت بودن که ظاهر خوب و زیبایی نیست; همچنین بی تفاوت نباشیم، یعنی اگر با ارزش پایین توجیه شود، قانون مسئولیت نظارت و هشدار را به نهادها می دهد. البته در حوزه نظارت اخلاقی، نحوه افشاگری و نحوه برخورد بسیار مهم است. حرمت افراد باید حفظ شود.

غلامرضا منتظری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه «همه ما نیازمند نظارت هستیم»، گفت: بر اساس وظیفه اخلاقی باید به اصول و ارزش ها پایبند باشیم. ما برای ایجاد آرامش و مصونیت به جامعه به دو چیز نیاز داریم. یکی قانون و دیگری اخلاق، اگر این دو نباشد پرنده فکر انسان پرواز نمی کند و به جایی آسیب می زند.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی با اشاره به اینکه مسئولان علاوه بر نظارت داخلی نیازمند نظارت بیرونی نیز هستند، تاکید کرد: وظیفه نظارت برون سازمانی این است که بررسی کند مردم به چارچوب های اخلاقی و حرفه ای پایبند هستند یا نه.

بیشتر بخوانید:

منتظری تاکید کرد: نباید به دنبال ایجاد شکاف و اختلاف بین مردم باشیم، بلکه همه باید یک اصل را رعایت کنیم و آن اینکه باید به اصولی پایبند باشیم که شهدا برای آن جان خود را از دست دادند و انقلاب بر اساس آن شکل گرفت. اگر به زندگی، سلامتی و ایمنی دیگران فکر می کنیم، نباید فقط به فکر خودمان باشیم. آزادی این نیست که من آنطور که می خواهم در خیابان ظاهر شوم. این اصلاً مزیت نیست و در هیچ کجای دنیا اینطور نیست.

وی همچنین چگونگی «انجام کار در حوزه نظارت در حوزه مسائل اخلاقی» را از مسائل فرعی دانست و تاکید کرد: در این زمینه باید اصول را از مسائل جزئی جدا کرد. زمانی است که انسان از رفتار و روش مقابله با یک نیرو انتقاد می کند و زمانی است که اصل آن را نقد می کند و می گوید این اصلاً هشداری نیست که این امر قابل قبول و قابل دفاع نیست; من معتقدم هشدار بله است، اما با رعایت موازین و روش ها می توان کرامت و احترام انسان ها را حفظ کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا