سه شنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

رئیسی: جایگزینی ترجیحات سیاسی و حزبی با معیارها آفت انتخاب است

رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت شروع گزینش از سطح مدیران و گسترش آن به سطوح اداری، کارشناسی و خدماتی، گفت: اگر یک سطح از سطوح سازمانی اداری از گزینش خارج شود، سلامت اداری نظام خواهد بود. از سطح حذف شده آسیب دیده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید ابراهیم رئیسی امروز – دوشنبه – در «همایش سراسری مأموران گزینش کشور» که در سالن اجلاس سران برگزار شد، عدالت اداری را یکی از محورهای مهم و اساسی در امور گزینش دانست و اعلام کرد: اجرای برجام عدالت اداری اساسی و مبنای مهمی برای دستیابی به سلامت و تحول نظام اداری کشور و نیز تحقق عدالت در عرصه های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است.

اولین قدم برای عدالت اداری، صلاحیت خود عوامل گزینش است.

رئیس جمهور مسئولیت مدیران و کارگزاران گزینش را مظهر مهم و راهبردی عدالت اداری دانست و افزود: اولین قدم در این راستا صلاحیت خود مدیران گزینش است چرا که مدیران و کارگزاران معتقد به انقلاب اسلامی، کارآمدی را به دنبال دارند. ادارات و اعتقاد به ضرورت تحول در نظام اداری می توانند بهترین ها را انتخاب کنند.

گاهی سعی می‌کردیم انتخاب‌ها کارایی خود را از دست بدهند

رئیسی با اشاره به اینکه گاهی به دلیل برخی نظرات و سلایق سیاسی تلاش می شد که گزینش ها کارایی خود را از دست بدهند، تاکید کرد: این امر به صلاح نظام اداری کشور نبود، زیرا هدف گزینش حفظ سلامت است. . و کارآمدی نظام اداری ضروری است.

هر حزبی که از گزینش خارج شود، سلامت نظام اداری تحت تأثیر قرار خواهد گرفت

رئیس جمهور یکی دیگر از نکات مهم فعالیت گزینش را نظارت و ارزیابی کلیه سطوح اداری دانست و با تاکید بر شروع گزینش از سطح مدیران و گسترش آن به سطوح اداری، کارشناسی و خدماتی، افزود: اگر سطحی باشد. سازمان‌های اداری از گزینش خارج می‌شوند، نظام اداری سلامت نیز از همان سطح حذفی رنج می‌برد.

جایگزینی ترجیحات سیاسی و حزبی با معیارهای انتخاب ویرانگر است

رئیسی در ادامه، حاکمیت ترجیحات و احزاب سیاسی را به جای پیروی از قوانین یکی از مفاسد گزینش دانست و بر لزوم پرهیز از گزینش متاثر از دیدگاه احزاب، سیاسیون و جناح ها و لزوم تکیه بر اصول نظام تاکید کرد. انقلاب و عقاید امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی در گزینش.

رئیس جمهور همچنین توصیه ها و دستورات مخالف را جهاد گزینشگران در مسیر عدالت و سلامت اداری عنوان کرد و افزود: گزینشگران در کار خود در حوزه های فردی و اجتماعی با دو حق روبرو هستند که اولی حق فردی منتخب است. و دوم حق عمومی مردم است که شخص منتخب باید اطمینان حاصل کند که نه حق فردی منتخب و نه حق عمومی مردم ضایع می شود.

دستورات و توصیه ها، از جمله انگل هایی که در کمین کار پرورش دهندگان هستند

رئیس جمهور دستورات و توصیه ها را از دیگر انگل هایی دانست که در کمین کار انتخاب کنندگان است و افزود: اگر توصیه ها و مذاکرات جایگزین مقررات شود، حقوق مردم و حقوق عمومی مردم ضایع می شود و عدالت از بین می رود.

رئیسی با تاکید بر اینکه شأن اجرای عدالت اجازه دستور و توصیه را نمی دهد، خاطرنشان کرد: ممکن است توصیه ای مبتنی بر قانون و عدالت باشد، اما باید قاطعانه با دستورات غیر منطبق با قانون مخالفت کنید. در غیر این صورت عدالت و تحول اداری محقق نمی شود و مردم در نظام اداری احساس کارآمدی نمی کنند.

نیاز به بازنگری ابزارها و روش‌های انتخاب با تمرکز بر نقاط قوت با تجربه

رئیس جمهور از همکاری، هماهنگی و هم افزایی تمامی ادارات مسئول جذب، حفظ و ارتقای نیروی انسانی برای تامین سلامت نظام اداری خبر داد و بر لزوم بازنگری در چارچوب ها و انتخاب قوانین و استفاده از ابزارها و روش های جدید تاکید کرد. بهترین و شایسته ترین مجموعه این آزمون توسط نیروهای گزینش مجرب بررسی شده است.

رئیسی با بیان اینکه عدالت، تحول و کارآمدی در نظام اداری تنها با گزینش مستحقین حاصل می شود، گفت: گرچه رویکرد حیف و میل و تسکین در بسیاری از موارد خوب است، اما در بحث گزینش مطلقاً نباید این کار انجام شود. زیرا مانع از گزینش افراد شایسته و دستیابی به تحول و سلامت اداری می شود.

هنگام انتخاب افراد به حوزه های تخصصی و اعتقادات توجه کنید

بهره گیری از فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی، برجسته سازی آسیب شناسی نظام گزینش در جلسات تخصصی و تاکید بر تلاش برای تشریح صحیح و مثبت اهمیت گزینش در سلامت و تشکیل نظام اداری نظام، اهمیت جذب، حفظ و ارتقاء نیروهای ذی صلاح و طرد نیروهای ناکارآمد از نظام اداری، لزوم ادامه ارزیابی، نظارت و گزینش افراد پس از مرحله استخدام، بررسی عملکرد گذشته هسته های گزینش با هدف ارتقاء، بهبود و تقویت گزینش، ضرورت برای گزینش به دور از افراط و تفریط، توجه به حوزه های تخصصی و مذهبی در گزینش و تحقیق و دعوت از افراد شایسته و توانمندی که به دلیل مقاومت طبیعی حاضر به انجام مسئولیت نیستند، از دیگر نکات مهم مطرح شده توسط دکتر رئیسی در این دیدار.

لزوم تقویت احساس عدالت و سلامت نظام اداری در بین مردم

رئیس جمهور همچنین از تمامی افسران غربالگری کشور خواست در عملکرد خود و در بازنگری گذشته با هدف ارتقا و تقویت گزینش، الزامات، سیاست ها و قوانین جاری کشور، کارآمدی، واکنش سریع و به موقع را مد نظر قرار دهند تا علاوه بر این برای برقراری عدالت، احساس عدالت و سلامت عملکرد نظام اداری کشور نیز در نزد مردم بهبود می یابد.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *