دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

رئیسی: بدبین ها به دنبال برهم زدن نظام اقتصادی و تیره شدن اذهان عمومی هستند

رئیس جمهور گفت: ثبات اقتصادی، امنیت سرمایه گذاری و حمایت از تولید و اشتغال با بخشنامه محقق نمی شود و مردم در عمل آن را احساس کنند.

در این جلسه علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از عملکرد مالی سال 1400 و همچنین شاخص های مالی سال 1401 ارائه کرد.

افزایش پرداخت تسهیلات ازدواج جوانان از 80 هزار میلیارد تومان در سال 1400 به 86 هزار میلیارد تومان تا آبان 1401، پرداخت 21 هزار میلیارد تومان وام باروری تا آبان 1401 و افزایش پرداخت تسهیلات به مشاغل دانش بنیان از 66 هزار میلیارد تومان در سال 140. به بیش از 74 هزار میلیارد تومان در آبان 1401 از دیگر نکات قابل توجه گزارش رئیس کل بانک مرکزی در این جلسه بود.

وی در ادامه به کاهش بیش از 5 واحد درصدی رشد نقدینگی در پایان شهریور ماه 1401 نسبت به مدت مشابه سال قبل اشاره کرد و گفت: رقم رشد نقدینگی از 40.6 دهم درصد در سال 1399 به 39 درصد کاهش یافت. پایان شهریور 1400. و 35 درصد در پایان شهریور 1401 رسید.

صالح آبادی در ادامه حمایت بانک مرکزی از بخش تولید را به صورت غیر تورمی برشمرد و گفت: میزان انتشار سفته (گواهی اعتبار تولیدکننده) به عنوان ابزار تامین مالی تمرین و نوع حمایت غیرتورمی از تولید از ۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است. در سال 1400 تا 7 آبان 1401 به 32 هزار میلیارد تومان رسید که رشد 4 برابری را نشان می دهد.

رئیس جمهور پس از استماع این گزارش به مواردی از جمله روند نزولی نرخ تورم، افزایش صادرات، جمع آوری درآمدهای ارزی کشور، روند نزولی نوسانات نرخ دلار، روند نزولی نرخ دلار اشاره کرد. رشد نقدینگی، افزایش خالص دارایی های خارجی و همچنین حفظ و تقویت ذخایر ارزی کشور تاکید و اعلام کرد: تداوم این اقدامات بیش از فعالان اقتصادی موجب آرامش مردم خواهد شد.

انتهای پیام

به گزارش ای بی اس نیوز، شصت و دومین جلسه مجمع عادی و فوق العاده بانک مرکزی صبح امروز یکشنبه با حضور سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور برگزار شد.

رئیسی تاکید کرد: برآیند اقدامات و عملکرد بانک مرکزی و سایر نهادهای اقتصادی دولت باید در راستای ثبات اقتصادی، امنیت سرمایه گذاری و حمایت از تولید و اشتغال و هر نوع استیصال با هدف ایجاد اخلال باشد. نظام اقتصادی کشور یا تشویش اذهان عمومی باید جدی گرفته شود.

در این جلسه بانک مرکزی نیز مجبور به پیگیری جدی موضوع اضافه برداشت از سوی برخی بانک ها شد که انضباط مالی و پولی شبکه بانکی کشور را تحت تاثیر قرار داد.

حل تکالیف باقی مانده سال های گذشته در گزارش های مالی، تثبیت نظر ناظران در گزارش های مالی بانک مرکزی، تاکید بر کنترل تورم و رشد نقدینگی، کنترل و نظارت جدی بر بانک ها به ویژه بانک های خصوصی و هدایت اعتبار به سمت فعالیت های مولد. کنترل ترازنامه ها، بانک ها و تسهیل دسترسی مردم به تسهیلات بانکی از دیگر مواردی است که رئیس کل بانک مرکزی در حال پیگیری است و متعهد به اجرا و نظارت دقیق است.

علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی پیش از سخنان رئیس جمهور با اشاره به برنامه های بانک مرکزی برای کنترل تورم و نقدینگی افزود: کاهش 19.7 دهم درصدی نرخ تورم به میانگین 12 ماهه، کاهش 12 ماهه. در شاخص بهای تولیدکننده، افزایش سه برابری وجوه ارزی در سال 1401 نسبت به سال 1398، رشد 30 درصدی میزان ورود ارز، کاهش مدت زمان تخصیص ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی از 30 به حداکثر ۲ روز استقرار بازار اجماع مدیریت بهینه بازار ارز برای پاسخگویی به نیاز متقاضیان، افزایش پنج برابری وصول مطالبات ارزی از دلالان داخلی و خارجی نسبت به سال گذشته، رشد ۵۴ درصدی در پرداخت های شبکه بانکی به بخش های اقتصادی در سال 1400 رشد 45 درصدی تسهیلات بانکی در طبقات هفت ماهه اول سال 1401 نسبت به مدت مشابه سال قبل از اقدامات مهم بانک مرکزی. و چند ماهی است که شده است.

رئیس جمهور همچنین گفت: ثبات اقتصادی، امنیت سرمایه گذاری و حمایت از تولید و اشتغال با بخشنامه محقق نمی شود و مردم در عمل آن را احساس کنند.

رئیس جمهور همچنین از بانک مرکزی خواست با تسریع در تسهیل روابط پولی و بانکی با سایر کشورها، خروج اقتصاد کشور از انحصار دلار را با جدیت پیگیری کند.

نوشته های مرتبط:

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *