دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

رئیسی: ایران و قزاقستان پتانسیل خوبی برای افزایش حجم تجارت به 3 میلیارد دلار دارند

به گزارش ای بی اس نیوز، آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر یکشنبه در نشست خبری مشترک با قاسم ژومارت توکایف رئیس جمهور قزاقستان، سفر خود به تهران را نقطه عطفی در توسعه روابط دو کشور عنوان کرد و گفت: در روابط 30 سال گذشته ما با کشور دوست و برادر خود قزاقستان روابط خوبی داشتیم که لازم بود اما کافی نبود.

رئیسی گفت: جمهوری اسلامی ایران علاوه بر روابط دوجانبه با قزاقستان، متعهد به گسترش روابط و همکاری های منطقه ای دو کشور و کشورهای منطقه از جمله در سازمان های منطقه ای مانند سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اوراسیا است. . .

رئیسی ادامه داد: مشکلات هر منطقه از جهان باید توسط مسئولان و دست اندرکاران و در نهایت مردم کشورهای آن مناطق حل شود. حضور بیگانگان در مناطق مختلف بر مشکل آن مناطق می افزاید و کمکی به حل مشکلات آنجا نمی کند.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران علاوه بر روابط دوجانبه با قزاقستان، متعهد به گسترش روابط و همکاری های منطقه ای دو کشور و کشورهای منطقه از جمله در سازمان های منطقه ای مانند سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اوراسیا است. . .

رئیس جمهور گفت: همچنین هر دو کشور متفق القول هستند که حضور بیگانگان در منطقه به هیچ وجه امنیتی نیست و هیچ مشکلی را در منطقه حل نخواهد کرد. باور مشترک ما این است که تنها کشورهای منطقه می توانند مشکلات منطقه را حل کنند.

absnews

رئیس جمهور با بیان اینکه دو کشور ظرفیت های زیادی برای بهبود روابط دارند، افزود: تفاهم نامه هایی که امروز بین دو کشور به امضا رسیده یا قبلاً امضا شده است، نشانه مهمی از اراده ایران و قزاقستان برای توسعه روابط است. .

قاسم ژومارت توکایف رئیس جمهور قزاقستان در این نشست خبری با اشاره به روابط حسن همجواری مشترکات تاریخی و فرهنگی دو کشور را عمیقاً تشریح کرد: در زمان قحطی و خشکسالی بسیاری از قزاق ها به ایران پناه بردند. هموطنان؛ قزاق ها هرگز آن را فراموش نخواهند کرد.

رئیس جمهور همکاری با همسایگان دریای خزر را اولویت کشورمان دانست و گفت: در نظر داریم این همکاری ها را گسترش دهیم و علاوه بر همکاری های منطقه ای، هر دو کشور خواستار برداشتن گام های جدی در سازمان های بین المللی و همکاری های بین المللی هستند.

توکایف با اشاره به اینکه آیت الله رئیسی نقش بزرگی در بهبود روابط دو کشور دارد، خاطرنشان کرد: تعاملات دو کشور در 30 سالی که از آغاز روابط دیپلماتیک می گذرد همواره گسترش یافته و تقویت شده است. سطح همکاری ها در زمینه های مختلف از جمله همکاری های فرهنگی و بین المللی و منطقه ای نیز افزایش چشمگیری داشته است.

رئیس جمهور قزاقستان با اشاره به ارتباط ریلی دو کشور و مهم خواندن آن برای منطقه، افزود: امروز نیز مذاکرات خوبی در زمینه همکاری در زمینه تولید و کشاورزی داشتیم که می تواند نقش موثری در بهبود روابط دو کشور داشته باشد. “

وی با اشاره به اینکه در مذاکرات عمیق و مفصل امروز با آقای رئیسی موضوعات بسیار مهمی را مورد بحث و بررسی قرار دادیم، گفت: طرفین علاقه مند هستند از امکانات و فرصت های موجود در این حوزه بهره ببرند، ترانزیت و حمل کالا به ترتیب برای تقویت روابط اقتصادی و تجاری».

توکایف گفت: ایران و قزاقستان در مورد مسائل منطقه ای و بین المللی نیز دیدگاه های مشترکی دارند. دو کشور توافق کردند همکاری های خود را در سازمان های منطقه ای و بین المللی تقویت کنند و ثبات و امنیت در منطقه را تقویت کنند.
وی همچنین همکاری های تجاری و اقتصادی دو کشور را بسیار مهم توصیف و خاطرنشان کرد: با وجود شرایط خاص ژئوپلیتیکی و محدودیت های قزاقستان، اما امسال حجم مبادلات تجاری دو کشور 50 درصد افزایش یافته است. دو کشور توافقنامه جامعی برای توسعه تجارت بین دو کشور دارند.
رئیس جمهور قزاقستان فعالیت منظم کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور را در توسعه روابط موثر خواند و خاطرنشان کرد: در حال برنامه ریزی برای ایجاد اتاق بازرگانی مشترک بین دو کشور هستیم. در همین راستا قزاقستان برای تجار ایرانی ویزای فرودگاهی 14 روزه صادر می کند.
توکایف گفت: سفر امروز من به ایران و مذاکرات، انگیزه های جدیدی برای گسترش روابط ایجاد خواهد کرد. من متقاعد شده‌ام که تلاش‌های دو کشور و اجرای پروژه‌های مشترک می‌تواند نتایج مفیدی برای ایران و قزاقستان داشته باشد و دوستی ما با یکدیگر را بیش از پیش تقویت کند.

رئیسی با اشاره به اینکه دو کشور در مورد مسائل منطقه ای و جهانی دیدگاه های مشترکی دارند، افزود: ایران و قزاقستان در مورد تحولات افغانستان مواضع مشترکی دارند. هر دو طرف معتقدند راه حل مشکلات افغانستان تشکیل یک حکومت فراگیر است که نماینده همه گروه های سیاسی و قومیت ها باشد.

رئیسی با اشاره به افزایش 50 درصدی روابط تجاری دو کشور در ماه‌های اخیر، گفت: ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری دو کشور این ظرفیت را دارد که حجم مبادلات تجاری را از سطح فعلی به 3 میلیارد دلار افزایش دهد. گام.” می توان همکاری های گسترده ای بین دو کشور در زمینه های کشاورزی، صنعت، حمل و نقل و ترانزیت، انرژی، نفت و گاز ایجاد کرد.
رئیس جمهور اشتراکات فرهنگی و تمدنی دو کشور را بستر مناسبی برای روابط بسیار خوب فرهنگی دو ملت دانست و گفت: مجموع مذاکراتی که امروز انجام شد زمینه ساز گسترش همکاری ها و روابط دو کشور شد. ملت ها کشورها.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *