ایران هوشمندانه و معنادار وارد مذاکرات شد/ توسل به گفتمان پسااستعماری به نفع ما نیست

انتهای پیام/
وی افزود: از زمان ورود تیم مذاکرهکننده ایرانی به وین، دیدیم که چگونه ابتدا تعداد اعضای هیئت ایرانی، سپس هزینه اقامت آنها در هتل و سپس محتوای پیشنهادات ایران – به ویژه در مورد دستاوردهای شش دور قبلی – شایعات و دروغ.
جلب منافع اقتصادی و سرمایه کشورهای حوزه خلیج فارس می تواند تضمین خوبی برای ادامه لغو تحریم ها باشد.
مهمترین تلاش صهیونیست ها جلوگیری از هرگونه تعامل دیپلماتیک بین ایران و آمریکاست.
رضا نصری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در پاسخ به این سوال که ارزیابی آن از دور هفتم مذاکرات وین که روز جمعه به پایان رسید چیست؟ وی گفت: ایران بسیار هوشمندانه و معنادار وارد صحنه مذاکره شده است. ترکیب تیم مذاکره کننده، تعداد اعضای هیأت ایرانی و همچنین سنگینی تخصص آن در کنار هم این پیام را داشت که «ایران در حل مشکل به میدان آمده است» و بنابراین آماده و مصمم است. علاوه بر این، هیأت ایرانی با بسته پیشنهادی پای میز مذاکره آمدند و بدون معطلی متن ماجرا را گرفتند. ضمناً مواضع آقای باقری کنی در گفتگوها و دیدارهای خود – برخلاف حدس و گمان – عمل گرایانه، قانونی و متوازن بود. در مجموع، فکر میکنم هم فرم و هم محتوا بهگونهای طراحی شدهاند که از یک سو فضا را از سوی دیگر – با توجه به اینکه ایران فقط قصد اتلاف وقت دارد- را تسکین دهد و از طرف دیگر، افکار عمومی و بازار داخلی تجارت داخلی به جرات می توان گفت که دولت جدید مصمم به رفع تحریم ها و احیای شورای امنیت سازمان ملل است.
هدف برخی فضاسازی ها فشار بر تیم مذاکره کننده ایرانی است
وی در عین حال تاکید کرد: در این زمینه باید توجه داشت که توسل به گفتمان و ادبیات «پسااستعماری» – که ماهیت و تاریخ غرب را زیر سؤال می برد و ناگزیر به شکل گیری «نوعی قطبی شدن» می انجامد. در ذهن هیچ عنوانی به نفع ایران نخواهد بود. حقیقت این است که کمک به ایجاد چنین بستری تنها به نیروهایی کمک می کند که اکنون می خواهند راه را برای تصویب طرح های جدید در کنگره و ایجاد مانع و اجماع جدید علیه ایران هموار کنند.
نصری گفت که هفته گذشته رابرت مالی بارها مورد نظر کشورهای حوزه خلیج فارس وی بر برقراری روابط اقتصادی با ایران در صورت احیای برجام تاکید کرد. وی خاطرنشان کرد: به نظر من تیم مذاکره کننده باید مستقیماً و مستقیماً این موضوع را با او در میان بگذارند – که دولتش باید به این کشورها چراغ سبز نشان دهد و در این زمینه معافیت هایی را داشته باشد. جلب منافع و سرمایه های اقتصادی کشورهای خلیج فارس می تواند تضمین خوبی برای ادامه رفع تحریم ها باشد و باید در مذاکرات مستقیم بررسی شود که آمریکا چه تعهداتی در این زمینه می تواند داشته باشد.
وی تصریح کرد: جای تعجب است که ایران این تلاش لابی گری و حساسیت رژیم اسرائیل را نادیده می گیرد و از آن برای پیشبرد منافع خود در کارزارهای دیپلماتیک استفاده نمی کند.? مثلا، نخست وزیر اسرائیل اخیرا طی یک تماس تلفنی با آنتونی چشمک می زند – وزیر امور خارجه آمریکا – به صراحت خواستار پایان مذاکرات وین شده است! حال سوال این است چرا دولت ایران در پاسخ به تلاش های خود، با گفتگوی مستقیم با هیئت آمریکایی موافقت نمی کند؟ در حالی که دیدار دو هیأت – نه تنها به پیچیدگی ها و مداخلات خسته کننده میانجی های اروپایی پایان می دهد – بزرگترین تعصب حیثیتی و سیاسی برای نخست وزیر اسرائیل و یک «حادثه» در روابط واشنگتن خواهد بود. و تل آویو.
یک کارشناس باتجربه در امور بین الملل گفت که ایران ورود بسیار هوشمندانه و معناداری به صحنه مذاکرات دارد. ترکیب تیم مذاکره کننده، تعداد اعضای هیأت ایرانی و همچنین سنگینی تخصص آن در کنار هم این پیام را داشت که «ایران در حل مشکل به میدان آمده است» و بنابراین آماده و مصمم است.
وی در پاسخ به این سوال که بر اساس اعلام رئیس تیم مذاکرهکننده ایران، تهران در جریان مذاکرات دو موضوع لغو تحریمها و مسائل هستهای دو سند را به طرفهای دیگر ارائه کرده است، واکنش دیگر طرفها، از جمله واکنش های رسانه ای آنها. چه امتیازی می دهید؟ وی خاطرنشان کرد که جزئیات این دو سند هنوز در دسترس عموم نیست. اما A.اینکه بعد از دور اول مذاکرات، برخی رسانه ها سعی می کنند پیشنهادها و مواضع ایران را غیرمنطقی و زیاده خواهانه جلوه دهند. یا اینکه بگوییم مذاکرات قطعا شکست خواهد خورد کاملا قابل پیش بینی بود. هدف آنها تحت فشار قرار دادن تیم معاملاتی ایران، شعله ور کردن فضای داخلی و به ویژه بازار ارز است. اما حقیقت این است که با وجود همه این گمانه زنی ها، بالاخره دور بعدی مذاکرات برای هفته آینده در نظر گرفته شده است!
این کارشناس باتجربه امور بین الملل در پاسخ به این سوال که تلاش مقامات صهیونیستی برای توقف این مذاکرات و فشار آنها برای توقف این مذاکرات را چگونه ارزیابی می کنید؟ وی تاکید کرد: یکی از مهمترین نگرانیهای اسرائیل این است که ایران و آمریکا در مورد یک موضوع راهبردی به یک راهحل دیپلماتیک دست یافتهاند، حتی زمانی که دولت ایران متشکل از «ضدآمریکاییترینها» و به همین دلیل «تندرو» خوانده میشود. جناح های سیاسی در کشور! اگر به فعالیتهای لابی اسرائیل در واشنگتن در سی سال گذشته نگاهی بیندازید، متوجه میشوید که مهمترین تلاش آنها همیشه جلوگیری از هرگونه تعامل دیپلماتیک بین ایران و ایالات متحده، از هرگونه توافق کوتاه یا بلندمدت بوده است. . و هر گامی برای تنش زدایی و همزیستی.
چرا ایران از تلاش های لابی صهیونیستی و حساسیت رژیم اسرائیل برای پیشبرد منافع خود در کارزارهای دیپلماتیک استفاده نمی کند؟
وی در پاسخ به این سوال که برخی رسانه های غربی به نقل از مقامات اپوزیسیون ایران در این مذاکرات مدعی آن هستند تیم ایران متوجه فوریت شرایط نیست یا خواسته های ایران ناامید کننده و بیش از حد است.اینگونه تحلیل ها و تلاش این رسانه ها برای پرتاب توپ به خاک ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟ اشاره شد: در تحلیل تعاملات دیپلماتیک، همیشه باید در نظر داشت که آمریکایی ها و اروپایی ها به خوبی می دانند که چگونه با تزریق اطلاعات گزینشی و چند کلمه کلیدی به رسانه ها، از توانایی خود برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنند. به همین دلیل، قبل از هر چیز لازم است افکار عمومی داخل از این ترفندها آگاه باشند و به سادگی تحت تأثیر این جاسوسان قرار نگیرند. و ثانیاً روابط عمومی هیئت ایرانی آمادگی کامل برای مواجهه با این فضا و شفاف سازی و تبیین مواضع مشروع خود را طبق سلیقه عموم داشته باشند.
استفاده از گفتمان و ادبیات «پسااستعماری» به هیچ وجه به نفع ایران نخواهد بود