ذخیره سازی 13 میلیارد لیتر فرآورده های نفتی / افزایش 8 درصدی تولید بنزین
در حال حاضر امکان تثبیت و ذخیره استراتژیک 13 میلیارد لیتر فرآورده های نفتی در کشور وجود دارد.
یکی از مهمترین اقدامات برای افزایش سهم CNG در سبد سوختهای حملونقل، امضای قرارداد تولید 45 هزار دستگاه خودروی صنعتی دوگانه سوز به ارزش 20 میلیون دلار بود. تلاش دولت سیزدهم برای کنترل و مدیریت مصرف بنزین با تنوع بخشیدن به سبد سوخت. اما تا زمانی که بهینه سازی مصرف انرژی صورت نگیرد، هر چقدر هم که به تولید اضافه شود، نرخ افزایش مصرف همیشه بیشتر از رشد تولید خواهد بود.
راه اندازی سامانه منسجم الکترونیکی توزیع عادلانه گاز مایع و ثبت الکترونیکی صدور مجوزهای احداث جایگاه های سوخت مایع، عرضه مستمر سوخت زائران اربعین حسینی با افزایش ۲۵ درصدی تقاضا و استقرار ۱۸. پمپ بنزین های سیار در مرزهای غربی و جنوب غربی کشور اجرای تعهدات قبلی حدود 180 میلیون لیتر صادرات بنزین برای دولت سیزدهم با وجود شدت مصرف بنزین در کشور به میزان 103 میلیون لیتر در روز محقق شده است. تعمیرات اساسی پالایشگاه ها
انتهای پیام
همچنین در راستای صرفه جویی در مصرف سوخت مایع و امکان صادرات آن، 240 هزار خودروی عمومی با راه اندازی 330 کارگاه تبدیلی در کشور به صورت کاملا رایگان به دوگانه سوز تبدیل شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران اعلام کرد با اجرای برنامه های راهبردی و تغییر جهت گیری از سوخت به سمت سود با پالایش روزانه 2286 هزار بشکه، ظرفیت پالایشی کشور به بیش از 2 میلیون و 200 هزار بشکه رسیده است. نفت خام و میعانات گازی و تولید 112 میلیون لیتر گازوئیل، تولید 104 میلیون لیتر بنزین با 8 درصد افزایش نسبت به سال قبل، 104 میلیون لیتر بنزین در روز با 21 درصد افزایش تولید شد. نسبت به سال قبل
در راستای جهتگیری راهبردی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران و توسعه زیرساختهای کشور، امضای تفاهمنامههایی برای احداث خط لوله فرآوردههای نفتی تابش (رفسنجان/بیرجند/تربت حیدریه/مشهد) با ظرفیت 100 میلیارد ریال امضا شد. حمل 150 هزار بشکه فرآورده های نفتی در طول روز خط لوله پارس به طول 978 کیلومتر و طول 400 کیلومتر با ظرفیت 73 هزار بشکه فرآورده های نفتی (مهروران/فسا/شیراز) انجام شده است. با احداث این خطوط لوله، علاوه بر افزایش ظرفیت حمل و نقل محصولات در کشور، صرفه جویی زیادی در مصرف سوخت نیز حاصل خواهد شد.
آغاز صادرات دریایی گاز مایع در دولت سیزدهم
از دیگر اقدامات ملی تحت خدمات گسترده شرکت ملی پالایش و پخش، تسهیل سوختگیری نیروگاه با راهاندازی پروژه تخلیه مخازن نفت و گاز یزد با هدف افزایش سرعت سوختگیری در نیروگاه است. ایستگاه های شمال و شمال شرق کشور و جلوگیری از تردد روزانه 200 تانکر، هزار و 200 میلیارد تومان هزینه حمل زمینی محصولات با مسافت روزانه بیش از 700 کیلومتر حذف و به بهره برداری رسید.
همچنین تامین سوخت 100 نیروگاه برای جلوگیری از خاموشی های گسترده در کشور به مبلغ 17 میلیارد لیتر به ارزش 8 میلیارد دلار با وجود مصرف بالای برق و گاز هیچ خاموشی در کشور ایجاد نکرد. این در حالی است که در دولت قبل و زمانی که مصرف گاز و برق کمتر بود، همچنان شاهد قطعی های زیادی بودیم.
پایداری شبکه انرژی با تنوع در سبد انرژی خانوار
از سوی دیگر با ساماندهی مصرف کنندگان فرآورده های نفتی در سامانه سدف با پرهیز از 14 میلیارد لیتر انحراف در سال در توزیع سوخت، تامین و توزیع روزانه 82 میلیون لیتر گاز نفتی در بخش های غیر برق، ارسال سوخت به صنایع بزرگ با شتاب توزیع روزانه 4800 تن LPG در کشور و عرضه و توزیع روزانه 24 میلیون متر مکعب سوخت CNG در کشور برای جلوگیری از عدم تعادل بنزین و تنوع سبد سوخت خانوارها را دنبال کرد. پایداری شبکه سوخت در کشور
گام بعدی تامین سوخت صنایع سیمان و سایر بخش ها بود که علاوه بر ذخیره 550 میلیون لیتری، روزانه 15 میلیون لیتر سوخت مایع مورد نیاز این بخش ها تامین و 20 هزار تن گاز مایع در ابتدا ذخیره شد. فصل سرد امسال
ادامه ساخت 600 میلیون لیتری انتقال و ذخیره فرآورده های نفتی شهید مهدوی در روستای جمال احمد بندرعباس، افزایش لیزینگ ناوگان حمل و نقل با هدف جذب بیش از 58 درصد چرخه سوخت توسط حمل و نقل زمینی، همکاری با 5 شرکت ها دانش بنیان در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، نوسازی و تقویت ناوگان حمل و نقل جاده ای و تحویل 1000 دستگاه تانک پیما مجهز به سامانه کهاب به ارزش 1759 میلیارد تومان توسط بانک ملت و مابقی توسط شرکت های حمل و نقل بخش خصوصی به مبلغ. 2000 میلیارد تومان از مهمترین دستاوردهای این شرکت در دولت سیزدهم است.
تبدیل 240000 خودروی عمومی به دوسوخت
البته دولت سیزدهم برای توسعه ناوگان عرضه سوخت از تمامی روش های حمل و نقل استفاده کرد تا محصول در هیچ نقطه ای از کشور متوقف نشود و در عین حال سوخت با سرعت قابل قبولی به دست مصرف کنندگان برسد. به این ترتیب فعالسازی و جابهجایی بخش راهآهن با سه هزار ناوگان در شرایط ویژه با انتقال روزانه 30 تا 35 میلیون لیتر فرآوردههای نفتی در کشور انجام شد.
با گسترش شبکه خط لوله از توقیف محصول جلوگیری کنید
اجرای تعهدات دولت قبل با صادرات 180 میلیون لیتری بنزین در دولت سیزدهم
تامین منابع برای ساماندهی یارانه های هدفمند به مبلغ 110 هزار میلیارد تومان
در حوزه بنگاه های دانش بنیان، تفاهم نامه ای با 17 شرکت ذیصلاح دانش بنیان به ارزش 75 میلیون دلار و رونمایی از دستگاه گوگردزدایی گازوئیل، تولید سوخت امولسیونی و دستگاه جداسازی روغن پساب به منظور کاهش زیست محیطی امضا شد. آلودگی هوا و جلوگیری از آلودگی هوا نتیجه داد.
سه میلیون کارت سوخت صادر شده و در ادامه خدمات با افت فشار جوی و سرمای بی سابقه نیمه شمالی کشور، حدود 5000 تانکر در مسیر پیما در زنجیره تامین سوخت مورد نیاز یک نیروگاه با انتقال روزانه 50 میلیون سوخت مایع در شعاع 1500 کیلومتری به منظور جلوگیری از خاموشی های شدید به طور مداوم کار می کنند.
با توجه به ضرورت تکمیل زنجیره ارزش و تاکید وزارت نفت دولت سیزدهم بر افزایش ارزش افزوده در کشور، ساخت پالایشگاه 180 هزار بشکه ای خوزستان و پالایشگاه 300 هزار بشکه ای شهید سلیمانی در دستور کار قرار گرفته است. .
در دولت سیزدهم نیز با اجرای طرح ملی صادرات دریایی گاز مایع با 9 سکو با تخلیه همزمان در بندرعباس، صادرات دریایی گاز مایع در پایانه شهید باهنر و جلوگیری از انباشت و سوزاندن 2000 تن در روز با یک صادرات. ارزش 365 میلیون دلار در سال برای اولین بار آغاز شد.
علاوه بر این موارد، الحاق این شرکت به فهرست سازمان های توسعه، ارائه خدمات فنی و مهندسی و انجام تعمیرات اساسی پالایشگاه های فراساحلی در کشورهای حوزه کارائیب به مبلغ 110 میلیون یورو با هدف جلوگیری از خام فروشی. و ایجاد ارزش افزوده و بهره برداری فاز دوم فاز اول پالایشگاه آبادان را می توان در خدمت مردم ایران در دولت سیزدهم دانست.
امضای یادداشت تفاهم با 17 شرکت ذیصلاح مستقر در دانمارک
همچنین تامین منابع سازمان هدفمندی یارانه ها به مبلغ 110 هزار میلیارد تومان، افزایش سودآوری شرکت ملی پالایش و پخش به میزان 86 هزار میلیارد ریال و اجرای راهکارهای «بی قیمت» برای مبارزه با قاچاق بنزین به میزان 150 میلیون لیتر در ماه نیز در ایجاد تعادل مثبت برای سوخت موثر بوده است.
عقد قرارداد توزیع فرآورده های نفتی در حوزه شرکت های زنجیره توزیع شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران نیز با شرکت پالایش نفت اصفهان و شرکت راهبر تربار انرژی انجام شد تا سوخت بدون واسطه و با خدمات بهتر به دست مصرف کنندگان برسد. با این اقدام تصویر برند واقعی در صنعت توزیع سوخت به دست می آید.
همچنین انتقال دانش فنی توسعه و تولید کک اسفنجی مورد نیاز صنعت آلومینیوم برای اولین بار برای جلوگیری از تحریم های ظالمانه زیرساخت های صنایع کشور، خودکفایی در تولید کاتالیست- فراورده های فشرده در پالایشگاه های آبادان و امام خمینی (ره) و برای جلوگیری از تولید سالانه 35 میلیون دلاری، رشد 6 درصدی پالایش نفت خام و میعانات گازی، با راه اندازی واحد ایزومریزاسیون در پالایشگاه لاوان با افزایش روزانه یک میلیون لیتری بنزین یورو4، تحویل 2 میلیون و 500 هزار تن وکیوم باتوم به ارزش 190 هزار میلیارد تومان به شرکت های قیر از جمله اقدامات مهم پالایش و پخش دولت سیزدهم است.
بر این اساس تامین و توزیع 61 میلیارد لیتر فرآورده های نفتی از طریق 4500 نقطه سوخت گیری و حمل 135 میلیارد لیتر فرآورده های نفتی در شعاع 500 کیلومتری ناوگان جاده ای کشور، رکورد انتقال 128 میلیارد لیتری را به ثبت رساند. نفت خام و فرآورده های نفتی با 18 درصد افزایش نسبت به دوره قبل رخ داد.