Argon.L گفت: متأسفانه در سالهای اخیر بانکها وارد بخش شرکتی شدهاند و وقتی منابعی در اختیار دارند ترجیح میدهند آن پول را به شرکتهای تابعه خود اختصاص دهند و بنابراین دسترسی شرکتها به این منابع برای شرکتها بسیار سخت میشود.
وی با اشاره به سه حوزه ای که بیشترین سهم را از پول بانک ها به خود اختصاص می دهد، خاطرنشان کرد: یکی از حوزه های مهم بحث تسهیلات وام بانکی است. بانک ها به دلیل تعهدی که دولت انجام می دهد، مجبور می شوند سالانه بخش قابل توجهی از منابع خود را به این حوزه اختصاص دهند که آنها را تحت فشار قرار می دهد. تا جایی پیش رفت که رئیس کل بانک مرکزی نیز به آن اشاره کرد و مقام معظم رهبری نیز به نمایندگان مجلس هشدار دادند که در این زمینه دقت کافی داشته باشند.
absnews
وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که مشاغل بخش مهمی از بار رشد را به دوش میکشند و با توجه به مسائل و محدودیتها، تامین مالی برای آنها اهمیت زیادی دارد. با توجه به مدیریتی که تاکنون انجام شده، به سختی در سیستم بانکی پولی وجود دارد که بخواهد به تولید اختصاص یابد و به همین دلیل این امید وجود دارد که در مجلس و در زمان بررسی بودجه، وضعیت به دقت رصد شود و بانک ها باید برای پوشش بخشی از دغدغه های نظام تولید از منابع آزاد شوند.
عباس آرگون در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: تامین مالی یکی از مولفه های اصلی است که برای شرکت ها اهمیت زیادی دارد و تامین مالی هم در فرآیند تولید و هم در تامین مالی هزینه های جاری اهمیت زیادی دارد. در ایران به دلیل تورم بالا این موضوع اهمیت دو چندانی پیدا می کند.
وی با اشاره به افزایش مستمر هزینه های تولید در اقتصاد ایران گفت: وقتی از تورم 40 درصدی صحبت می کنیم، یعنی یک شرکت باید 40 درصد بیشتر هزینه کند تا بتواند عملکرد سال گذشته را تکرار کند. این هزینه باید توسط محل تامین مالی جبران شود، در حالی که در ایران این روند بسیار سخت شده است.
یکی از اعضای اتاق بازرگانی تهران افزود: دومین حوزه ای که منابع بانک ها را تخصیص می دهد متاثر از کسری بودجه دولت است. از آنجایی که دولت برای تامین هزینه های خود موظف به چاپ اوراق قرضه است، این اوراق باید توسط بانک ها خریداری شود که نتیجه آن صرف بخشی دیگر از منابع بانک ها است.
آرگون ادامه داد: در حالی که تنها امید بنگاههای اقتصادی به بانکها است، شبکه بانکی کشور به دلیل فشارهای داخلی و خارجی با مشکلات جدی مواجه است و در عمل میتوان گفت پول بیشتری وجود ندارد که بانکها میتوانند ارائه کنند. به تولیدکنندگان و بنگاه های اقتصادی.»
یکی از اعضای اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه در حالت عادی تامین مالی بنگاه های اقتصادی به دو صورت انجام می شود، تصریح کرد: روش اول که برای شرکت های بزرگ موثرتر است، تامین مالی بازار سرمایه است. متاسفانه در ایران بسیاری از شرکت ها امکان حضور در بورس را ندارند و به دلیل محدودیت های بازار سرمایه، کار بسیار سختی است. بنابراین بخش قابل توجهی از هزینه تامین مالی به شبکه بانکی منتقل می شود.
یکی از اعضای شورای نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: افزایش چشمگیر بهای تمام شده بانک ها در حوزه های مختلف، پولی برای ارائه تسهیلات تولیدی باقی نگذاشته است.