تهیه سند توسعه اقتصاد دریایی در 2 ماه آینده
دیدار وزیر راه و شهرسازی با مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره سازمان بنادر و دریانوردی براساس دستور مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد دریا محور تشکیل و برنامه های آتی سال 1402 بررسی و تعیین شد. سند توسعه اقتصاد دریایی در وزارت راه و شهرسازی تا دو ماه آینده تهیه می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، سازمان بنادر و دریانوردی بر اساس دستور مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مبتنی بر دریا، علی اکبر صفایی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و همچنین هیات مدیره سازمان بنادر و دریانوردی ، کلیه برنامه های پیش رو برای سال 1402 را به همراه بودجه و اعتبار توسعه داد و برنامه زمان بندی را به مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی ارائه کرد.
در این دیدار و تبادلات، در زیرفصل راهکارهای توسعه ترانزیت و رشد روابط اقتصادی با کشورهای همسایه، توسعه ناوگان، توسعه دریایی، اقتصاد دریایی، تجهیزات بندری، ارتقای ایمنی، امنیت و حفظ محیط زیست دریایی ناشی از عملیات شناورها در محدوده توانایی دولت صاحب بندر. ، آلاچیق و ساحل به وزیر راه و شهرسازی تشریح شد.
با توجه به اینکه وزارت راه و شهرسازی نماینده دولت در بیش از 50 کنوانسیون بین المللی دریانوردی است و در حوزه ساحل، ساحل و پرچمدار دولتی وظایف و نقش دارد. کشتی.
همچنین کلیه سازه ها، ساختمان ها و تأسیسات ایجاد شده در سواحل باید به تأیید وزارت راه و شهرسازی برسد.
این پروانه توسط شورای عالی شهرسازی و معماری صادر می شود و تمامی ساخت و سازهای شهرک های ساحلی بر اساس مصوبات این شورا انجام می شود.
همچنین اتصال سایر روش های حمل و نقل ریلی، هوایی و جاده ای به حمل و نقل دریایی با مسئولیت و نظارت وزارت راه و شهرسازی از نظر زیرساختی و روبنایی ضروری است.
یکی از وظایف متعدد وزارت راه و شهرسازی در بخش دریایی، تدوین طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی است.
بنابراین وزارت راه و شهرسازی بیشترین مسئولیت و اختیارات را در بین سایر دستگاه ها و وزارتخانه ها در حوزه دریا، سواحل و پس سرزمین دارد.
در همین راستا وزارت راه و شهرسازی بررسی عمیق اقتصاد دریایی را آغاز کرده و حداکثر تا دو ماه آینده سند توسعه اقتصاد دریایی تدوین خواهد شد.
این وزارتخانه با تعریف بیش از 300 طرح اجرایی در حوزه دریا، بندر و سواحل در دولت سیزدهم با اعتباری بالغ بر 180 هزار میلیارد ریال در حوزه دریا و سواحل، آن را اجرا، راه اندازی و تحویل مردم داد.
همچنین با تعریف پروژههای جدید با اعتباری بالغ بر 440 هزار میلیارد ریال در زیرساختها و روبناهای حملونقل دریایی، وظایف حوزه دریایی را بر اساس دستور مقام معظم رهبری اجرا میکند.
بر اساس اعلام سازمان بنادر و دریا، وزارت راه و شهرسازی در برنامه هفتم در قالب شورای عالی دریا با حضور تمامی وزارتخانه ها به طور مستمر به دنبال تصویب ساختار نهادی اقتصاد دریایی است. مربوط به دریا و سواحل و سازمان برنامه و بودجه و تحت نظر مستقیم ریاست جمهوری تشکیل شود که در قالب یک سیاست یکپارچه و مدیریت منسجم حوزه دریایی هم افزایی و حرکتی مدبرانه ایجاد کند. به طوری که سهم تولید ناخالص ملی ناشی از اقتصاد دریایی در کل تولید ناخالص ملی کشور را تا حد زیادی افزایش دهد.
انتهای پیام