اخبار سیاسی روز

دهنوی: نگاه ما به مسیر انقلاب باید این باشد که چقدر آمده‌ایم و اوج پیش رو

وی افزود: مقام معظم رهبری ایستادند و ما را از جایی که مشکل ما سواد بود به جایی رساندند که اقتصاد خود را بر پایه دانش قرار دهیم. در دوران رهبری مقام معظم رهبری دستاوردهای علمی و فناوری بسیاری حاصل شده است و این به دلیل نگاهی است که ایشان در این زمینه داشتند. امروز نزدیک به 9000 شرکت دانش بنیان داریم که بسیاری از آنها می توانند محصولات رقابتی تولید کنند. ما از مشکلات کشور آگاه هستیم. اینکه می گوییم انقلاب کردیم به این معنا نیست که از مشکلات آگاه نیستیم، بلکه باید دید تا کجا پیش رفته ایم. ما باید به مردم بگوییم که این مسیر چقدر عالی است و سپس نگاهی به بالا بیاندازیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اتفاقاتی که در دوران جمهوری اسلامی در کشور رخ داد، فضایی شدن نظام جمهوری اسلامی بود. برای دستیابی یک کشور به فناوری فضایی باید از ده ها فناوری دیگر برای دستیابی به فناوری فضایی گذر کرد. نکته برجسته در دستاوردهای علمی و فناوری کشور، بحث کرونا بوده است. در روزهای ابتدایی شروع همه گیری کرونا، فضای ترس حاکم بود. ادعا نمی شود که علم و فناوری عقبه به روزی رسیده که کشور به آن نیاز داشته باشد. در زمانی که آمریکا و اروپا محموله‌هایی را از یکدیگر می‌دزدیدند، توانستیم ماسک و همه تجهیزات لازم را برای رفع نیازهای کشور تهیه کنیم.

وی افزود: چهل سال زحمت کشید تا به این نقطه رسید. متاسفانه ما در عرصه رسانه ضعیف هستیم. در مورد کرونا در اوج موفقیت بودیم. هیچ نیازی وجود نداشت که فناوری داخلی نتواند آن را برآورده کند. در بین سال های 1380 تا 1391 اتفاقات مهمی در توسعه علمی کشور رخ داد که باعث ارتقای رتبه ما شد. این اتفاق در حالی رخ داد که مقام معظم رهبری بحث جنبش نرم افزاری و تولید ثروت از دانش را مطرح کردند. در آن زمان این مفاهیم در خود دانشگاه جدید و تازه بود. رهبری روی این موضوع ایستاده اند و گفته اند ما علمی می خواهیم که منجر به تولید ثروت برای کشور شود. آنها در مورد آن بحث کردند و موضوع کسب و کارهای دانش بنیان را در قلب آن مطرح کردند. آنقدر این سوال را دنبال کرده اند که امروز از اقتصاد دانش بنیان می گویند. ما واقعاً مدیون مقام معظم رهبری هستیم.

وی افزود: زیرساخت توسعه و رشد هر کشوری نیروی انسانی است. جمهوری اسلامی هزینه کرده و به دست آورده است. امروزه تنها 3 میلیون و 200000 نفر دارای تحصیلات پس از متوسطه هستند. این دستاورد جمهوری اسلامی و مزیت کشور است. گاهی از این به عنوان یک نکته منفی یاد می شود. یک لیوان 80 درصد پر است، گاهی اوقات سعی می کنیم آن را نیمه خالی نشان دهیم. امروز نیمی از دانشجویان ما زن هستند. اگر امروز این نسبت فرق می کرد، یعنی 90 درصد مرد و 10 درصد زن بودند، همان را می زدند. این که درصد دخترانی که وارد برخی رشته ها می شوند بیشتر است، باید موفقیت جمهوری اسلامی را در عزت بخشیدن به زنان بدانیم.

وی افزود: شاخص دیگر در این کتاب میزان باسوادی است. در سال های 1955 و 1956 به طور متوسط ​​37 درصد باسواد بودند. در آن زمان در کشورهای عربی منطقه این شاخص 45 درصد بود. امروز نرخ باسوادی در ایران 89 درصد و در کشورهای همسایه ما 74 درصد است. ارجاعات به آمار در این کتاب جهانی است.

انتهای پیام

یکی از اعضای هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر خاطرنشان کرد: اقدامات انجام شده در 44 سال گذشته در راستای گسترش فضایی کشور و دستاوردهای علمی و فناوری کشور که توانسته است نیازهای کشور را در شرایط بحران جهانی برآورده کند، بخشی از دستاوردها این اسلام است که باید عظمتش را به مردم نشان داد و از طرفی در راه پیمودن راه، چشم ما به اوج باشد.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید محسن دهنوی در نشست بررسی و تبیین دستاوردهای ۴۴ ساله جمهوری اسلامی ایران و در مراسم رونمایی از کتاب منتشر نشده دستاوردها، گفت: تا سال ۲۰۵۷ شاخص امید به زندگی بود. 56 سال بود، در حالی که میانگین جهانی 61 سال بود. امروز این شاخص امید به زندگی 75 سال و میانگین جهانی آن 72 سال است که برای اینکه این عدد فقط در 6 ماه افزایش یابد باید اتفاقات زیادی در کشور بیفتد. کل سیستم درمان و آموزش باید اصلاح شود تا شاخص امید به زندگی یک سال افزایش یابد.

نماینده مردم تهران به مجلس گفت: از نظر شاخص ها برخی ارقام در حوزه علم و فناوری حائز اهمیت هستند. رتبه کشور ما در تولید علم و مقاله مهم است. چند سالی است که در این زمینه جزو 15 کشور برتر دنیا هستیم. خروجی کاغذ واقعاً معیاری برای سنجش بازده علمی است. اما با رشد این آمار، برخی زمزمه می کنند که تولید مقاله شاخص نیست. ضمناً تولید مقاله دستاورد بسیار مهمی است. 8 نفر از محققین ما جزو معتبرترین دانشمندان جهان هستند که باعث افتخار است. در به کارگیری آیتم ها برای رفع ایرادات نتوانستیم موفقیت چندانی کسب کنیم، اما باید دستاورد بزرگی را در تولید اقلام دید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا