اشتغال حدود 3000 نفر با استفاده از سیستم کاریابی

مدیرکل دفتر توسعه نهادهای اشتغال و راهنمایی کار وزارت تعاون، کار و رفاه گفت: تاکنون 3 هزار نفر از طریق سامانه کاریابی استخدام شده اند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهندس امید ملک مدیرکل دفتر توسعه نهادی اشتغال و هدایت نیروی انسانی وزارت تعاون، کار و رفاه در گفتگو با رادیو اقتصاد در خصوص سامانه کاریابی گفت و گو کرد. به گفته وی 3000 نفر تحت نظام کل روابط کار استخدام شده اند.
سوال: سیستم کاریابی برای چیست؟ چه ارتباطی با بقیه سیستمها دارد و چه وعدههایی به ما میدهد که از کسی که از ابتدا راهاندازی شده بود استقبال کنیم؟
ویژگی: یکی از دلایل طولانی شدن زمان برای یافتن شغل، نبود اطلاعات بازار کار یا بهتر است بگوییم عدم شفافیت در بازار کار است، یعنی شغلی که می خواهیم لزوماً در بازار کار است، اما نمی توانیم. با دسترسی به آن، این سیستم باعث شده است که اطلاعات بازار کار از شفافیت قابل توجهی برخوردار باشد و بالعکس، یعنی نیروی کار بتواند به دنبال کار باشد و کارفرما بتواند نیروی کار خود را با توجه به مهارت های مورد نیاز خود پیدا کند، این سیستم شفاف سازی می کند. اطلاعات، این سیستم به اطلاع شما میرسانم که قبلا راه اندازی شده بود، اما مشکلاتی داشت، مشکلاتی داشت، نسخه ارتقا یافته آن دیروز به طور رسمی افتتاح شد و در یک ماه گذشته از شروع به کار این سیستم تقریباً 38000 شغل جویندگان وارد سیستم می شوند. نزدیک به سه هزار کارفرما آمدند، از حدود هشت هزار عنوان شغلی ثبت شده در سامانه، از حدود 7700 عنوان شغلی، حدود 63 هزار شغل خالی بود که کارفرمایان آگهی داده بودند و حدود 3000 نفر از طریق این سامانه مشغول به کار شدند.
سوال: یک نکته جالب، در خبرها دیدم که این سامانه در صندوق کارآفرینی طراحی شده است، آیا درست است؟
ویژگی: نه، او مجری چت است، چت کارآفرین او برای صندوق کارآفرینی امید بود.
سوال: آیا از مشاغلی که در اینجا ارائه می شود حمایت ویژه می شود یا امکان ایجاد آنها وجود دارد؟ زیرا امکان داده های تحلیلی و در عین حال دسترسی آسان تر برای کارآفرینان و صاحبان مشاغل و جویای کار وجود دارد، درست است؟
ویژگی: بله، این سیستم بیشتر در مورد تطبیق فرصت شغلی با نیروی کار و یا به عبارت بهتر تطبیق مشاغل است، یعنی فرآیند تطبیق مشاغل در این سیستم بر اساس این سیستم است که بستری است که نیروی کار و کارفرما می تواند نیازهای خود را بیان کند و موسسات کاریابی عرضه و تقاضای این دو عنصر را به یکدیگر متصل می کنند. این سامانه به بانک های اطلاعاتی متصل است، مزیت این سامانه این است که به بانک های اطلاعاتی متصل است، نه اینکه خود دولت بخواهد کار و جستجوی شغلی انجام دهد، بلکه بستری را فراهم کرده است که بازیگران بازار کار بسته به اینکه آیا هستند می توانند بازی کنند. به پایگاههای اطلاعاتی متصل و متصل میشود و اطلاعاتی را که کارجو یا کارفرما به آن میآید، ثبت میکند، یعنی وقتی کارجو میآید، رزومه، سمت، سوابق مهارتی و تحصیلی آن کارجو را با اطلاعات دستگاه بانک در آنجا ثبت میکند. بازیابی شده و رزومه معتبر و تایید شده از کارجو در سیستم وجود دارد، تا کارفرما با اطمینان توان خود را بگیرد، یعنی ادعاهای طرف مقابل، من در یک مکان خاص کار کردم، این پرونده ها و تاییدیه این مزیت این سیستم است که باعث میشود همه موسسات کاریابی، همه واسطهها و کارجو و کارفرما تمایل خود را برای داشتن فعالیت در این بستر نشان دهند.
سوال: آیا با راه اندازی این سامانه تکلیف موسسات کاریابی انجام می شود؟ فعال خواهند بود یا خیر؟ آیا آنها نیز باید تغییر کنند؟
ویژگی: خیر، با توجه به اینکه این سیستم به ما این امکان را می دهد که بانک اطلاعاتی خوبی در مورد عرضه و تقاضای بازار کار خود داشته باشیم، در واقع بازاری را برای دفاتر کار ایجاد می کند و کیفیت و میزان این خدمات استخدامی را در حوزه بهبود می بخشد. از تطبیق یک شغل خواهد بود.
سوال: در بسیاری از زمینه ها شاهد تغییراتی هستیم، تغییراتی که ماهیت کار را به دلیل ظهور فناوری های جدید تغییر می دهد، مکان و مکان را تغییر می دهد، بنابراین مهارت های جدیدی معرفی می شود، شاید مدارکی باشد که اگر این کار جواب نداد، این حرفه ای بودن نیاز دارد. یک معرفی کامل، سیستم به دنبال ارائه مشاغل جدید است، و اگر کسانی که در حال افول هستند؟ آیا اطلاعات جدیدی می دهد؟
ویژگی: بله به نکته خاصی اشاره کردید. یکی از مزایا یا کارکردهای سیستم همین چیزی بود که شما گفتید که بحث شناسایی مشاغل نوظهور و مشاغل رو به افول است. خب، اینجا، چون سیستم با مردم سروکار دارد و اگر شتابی داشته باشد، می تواند تمام این نوسانات را تحمل کند. کار را به طور کامل دنبال کنید و بازخورد بسیار مناسب را هم به سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برای تایید آموزش با نیاز بازار کار و هم به دانشگاه کشور به عنوان بخشی از آموزش رسمی ارائه دهید تا بتوانند این آموزش ها را با نیازهای بازار کار، یعنی با پیشنهادهای شغلی که توسط کارفرمایان تبلیغ می شود، لزوماً مشاغل قدیمی نیستند و ممکن است مشاغل جدیدی باشند که بتوانیم بر اساس آن نیروی کار را تربیت و آموزش دهیم، به این معنی که در واقع منجر به این عدم تعادل در بازار کار خواهد شد.