سایر موضوعات

دولت 100 میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی بدهکار است

دولت 100 میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی بدهکار است

نماینده مردم صندوق توسعه ملی از درخواست 100 میلیارد دلاری دولت خبر داد و گفت: 36 میلیارد دلار در اختیار بخش خصوصی قرار گرفت که بدهی واقعی بخش خصوصی کمتر از 2 میلیارد دلار است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، رضا محمدی معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی در جلسه کمیسیون عمران و خدمات فنی و مهندسی خانه ایران با بیان اینکه حلقه مفقوده صندوق ارتباط ضعیف با بخش خصوصی واقعی است، گفت: آسیب صندوق توسعه ملی در دهه اخیر کار بخش خصوصی واقعی نبوده است. بخش عمده ای از این آسیب متوجه دولت و مشاغل وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی است. ما بیش از 100 میلیارد دلار به دولت بدهکار هستیم و 36 میلیارد دلار به بخش خصوصی (50 درصد به بخش خصوصی واقعی) داده شد که بدهی واقعی بخش خصوصی کمتر از 2 میلیارد دلار است.

محمدی گفت: بر اساس مصوبه سال 1393 هیات وزیران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است بر اساس درخواست بانک مرکزی، شرایط لازم را برای تبدیل ریال به ارز به نرخ رسمی فراهم کند. بانک طرف قرارداد با صندوق توسعه ملی طبق جدول بازپرداخت ارزی تسهیلات مذکور. و پس از دریافت مبلغ ریالی هر پرداخت، معادل ارز آن را به حساب صندوق توسعه ملی واریز کنید. تا امروز بانک مرکزی و وزارت نیرو از این مشکل گلایه داشتند و صندوق توسعه ملی و سرمایه گذاران متضرر شدند.

معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی ادامه داد: 1.9 میلیارد دلار از بخش خصوصی واقعی مانده مطالبات صندوق است که یک میلیارد دلار آن از محل چند پروژه خاص است. همکاری صندوق با بخش خصوصی همکاری خوبی بوده است. 7 میلیارد دلار از طریق مطالبات صندوق جمع آوری شد که 2 میلیارد دلار آن از بخش خصوصی بود. تعامل بین صندوق و اتاق به صندوق اجازه می دهد تا ماموریت خود را انجام دهد. وضعیت صندوق بر بخش خصوصی تاکید دارد.

محمدی گفت: دیدگاه مشترکی با بخش خصوصی داریم. صندوق توسعه ملی خود را یک صندوق خصوصی می داند و ارتباط ما با بخش خصوصی و اتاق بازرگانی بحث توسعه است. سرمایه ثابت در دهه گذشته به نصف کاهش یافته و سرمایه به پروژه ها واریز شده است. ما در کنار اتاق ایران خود را بخش خصوصی می دانیم و مایل به همکاری در پروژه های ارائه شده از سوی اتاق در قالب تسهیلات و مشارکت هستیم.

معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی گفت: برای این همکاری نیازمند تفکر توسعه محور هستیم. چارچوب کاری باید روشن شود. پروژه های همکاری خوب را تعریف کنید. به عنوان مثال بخش خصوصی برای توسعه منطقه مکران برنامه و ایده عملی دارد و صندوق نیز به این منطقه علاقه دارد و در آن سرمایه گذاری می کند.

وی تاکید کرد: صندوق آمادگی همکاری با اتاق ایران را دارد. شرق. صندوق دیگر مانند گذشته مدیریت نمی شود، چیزی پنهان نمی کند و مسئولیت دارد. طبق رویه جدید، صندوق به دنبال اثبات حقایق است. آنچه مشخص است این است که بخش خصوصی ایده دارد و صندوق منابع مالی خوبی دارد. پیشنهاد من تعریف پروژه های همکاری عملیاتی است.

معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی همچنین افزود: پروژه های بالای 100 میلیون دلار پروژه های بزرگی هستند و صندوق آمادگی تامین مالی این پروژه ها را دارد.

محمدی اشتباه مهم صندوق توسعه ملی در گذشته را سپردن همه کارها به بانک ها دانست و گفت: بر اساس اساسنامه صندوق، بانک های عملیاتی باید برنامه را بررسی می کردند و البته باید توجه داشته باشیم. پروژه ها و انتخاب کشور در گذشته بسیاری از کاستی ها بر عهده بانک بود و تلاش می کنیم این کمبودها را جبران کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا