دولت سیزدهم توسعه روابط با آفریقا و آمریکای لاتین را درک کرد

وی بیان کرد: اما زمانی که این مسیر متعادل باشد و تمام دنیا را در بر بگیرد، جمهوری اسلامی ایران به راحتی می تواند از مزیت های نسبی خود در برابر مناطق و قاره های مختلف و توانمندی های آنها برای رفع نیازهای آنها استفاده کند. بنابراین هزینه ها به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و توانایی تامین منافع ملی افزایش می یابد.
حسن عابدینی در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی ای بی اس نیوز درباره نتایج و پیامدهای توجه به سیاست خارجی متوازن دولت سیزدهم و بهبود روابط با همسایگان، اظهار کرد: دولت سیزدهم سیاست دیپلماسی فعال را در حوزه های مختلف دنبال کرده است. زمینه ها و این در چارچوب روابط متوازن با کشورهای مختلف است و این امر حتی منجر به نگاه به شرق در روابط خارجی آن شده است و نشانه محوری این سیاست خارجی روابط با همسایگان است.
این کارشناس مسائل بین الملل گفت: سفر رئیس جمهور به ترکمنستان یا تاجیکستان یا کشورهای دیگر و سفر متقابل روسای جمهور مسکو و برخی از این کشورها به جمهوری اسلامی کمک کرده است که در حوزه اقتصاد به یک تعریف روشن برسیم که طبیعتا آثار و پیامدهای این سفرهای کوتاه مدت می تواند تأثیر تعیین کننده ای بر حوزه تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
این کارشناس مسائل بین الملل افزود: بنابراین شاهد هستیم که دیدارها و سفرهای دیپلماتیک با کشورهای همسایه و سفرهای روسای جمهور در 11 تا 12 ماه گذشته در محوریت قرار گرفته است.
عابدینی خاطرنشان کرد: البته این سوال برای سایر همسایگان از جمله پاکستان، افغانستان در شرق و ترکیه و عراق در غرب کشور نیز صادق است. پیش از این روابط با برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس سرد شده بود، اکنون مذاکرات به صورت جدی در حال انجام است و تا سطح مبادلات دیپلماتیک در سطح سفیران پیش می رود، مانند 5 دور مذاکراتی که با عربستان سعودی و … دیدارهایی که با عمان و قطر انجام شده است ادامه دارد.
وی یادآور شد: به نظر می رسد اینها نشان از دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه دارد، اما به این موضوع بسنده نمی شود، بلکه در چارچوب سیاست خارجی متوازن جمهوری اسلامی در دوره دولت سیزدهم. ، سعی کرد با کشورهای آمریکای لاتین از جمله ونزوئلا، بولیوی، پرو، آرژانتین، کوبا و برخی کشورهای دیگر همکاری کند، روابط خوبی برقرار کرد و این مسیر را با کشورهای آفریقایی طی کرد.
وی ادامه داد: حتی عضویت ایران در شانگهای که بعد از سازمان ملل بزرگترین سازمان منطقه ای از نظر جمعیت و وسعت است، نه تنها یک موضوع سیاسی نیست بلکه یک دستاورد اقتصادی برای کشور محسوب می شود.
عابدینی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در این مدت توانسته دیپلماسی خود را به زبان تجارت و اقتصاد ترجمه کند به گونه ای که اگر برخوردی با یک کشور خارجی یا یک مقام خارجی صورت گیرد به یک شاهکار تبدیل شود. . در حوزه اقتصاد و تجارت خارجی
این کارشناس مسائل بین الملل افزود: پیش از این به دلیل اینکه نظام بین الملل یا جامعه جهانی تنها به سه یا چهار کشور محدود می شد، این کار تا حدودی سخت بود، اما اکنون این روابط رشد کرده و تمام دنیا را هدف قرار داده است و این سوال مطرح است. برای هر کشوری که بخواهد.» اگر رشد دیپلماتیک و پویایی در روابط خارجی داشته باشد می تواند بسیار موثر باشد.
عابدینی بیان کرد: در خصوص نتایج و پیامدهای توجه به سیاست خارجی متوازن گفت: دیپلماسی متوازن برای هر کشوری می تواند گزینه های متعددی را پیش روی آن کشور قرار دهد به این معنا که اگر دیپلماسی یک کشور یک یا چند کشور یا دو کشور را هدف قرار دهد. سه منطقه، قدرت تصمیم گیری و مانور برای کشور کاهش می یابد.