چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

دولت برای خاموش کردن مشعل های گاز چه کرد؟


دولت سیزدهم تاکنون توانسته 28 قرارداد به ارزش بیش از یک میلیارد دلار در حوزه جمع آوری گاز که عمدتا با شرکت های خصوصی منعقد شده است را نهایی کند. علاوه بر این، او متعهد شده است که بیشتر پروژه های جمع آوری گاز کشور را تا پایان کارش تعطیل کند.

به گزارش ای بی اس نیوز، طی یک قرن گذشته در ایران، سوختن گاز نفتی اثرات نامطلوبی بر محیط زیست داشته و سلامت جامعه محلی مناطق صنعتی نفت و گاز را به خطر انداخته است. از منظر اجرای وظایف بین‌المللی، نباید فراموش کرد که اخیراً شرکت‌های پتروشیمی ایران با هدف تامین خوراک پایدار خود، سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت و پرحجمی را در این زمینه انجام داده‌اند.

بر اساس آمار ارائه شده توسط واحد برنامه ریزی یکپارچه شرکت ملی نفت ایران در سال 1395، میزان بالقوه گاز همراه برای جمع آوری در شرکت های بهره برداری نفت نزدیک به 43 میلیون متر مکعب در روز (بیش از 110 میلیون بشکه معادل نفت خام در هر روز) بوده است. سال).

بر اساس داده‌های تراز هیدروکربنی 2015، میانگین رشد کل تلفات سیستم‌های فرآوری گاز و گاز مشعل در سال‌های 2015-2016 با روند رشد متوسط ​​سالانه 11.10 درصد مواجه بوده است که می‌توان آن را به افزایش قابل توجه تولید گاز و استفاده از گاز نسبت داد. سامانه‌های جدید فرآوری گاز در دوره مذکور نقش داشته است، از این رو طرح‌های جلوگیری از سوزاندن گازهای مشعل و جمع‌آوری گازهای نفتی همواره به عنوان دغدغه مسئولان و کارشناسان صنعت نفت مطرح بوده و وزارت نفت موظف به تعیین آن بوده است. تا پایان برنامه ششم توسعه.

سالانه بیش از 150 میلیارد متر مکعب گاز در مشعل های بالای چاه های نفت در سراسر جهان به آلاینده تبدیل می شود که طبق آمار بانک جهانی این رقم معادل یک سوم مصرف گاز کل اروپا است. بر اساس آمار بانک جهانی، ایران تا سال 2018 پس از روسیه و عراق سومین کشور تولید کننده این گازها بود، اما گفته می شود میزان مشعل سوخته در کشورمان از 17 میلیارد متر مکعب در سال 2018 به 13.78 میلیارد رسیده است. متر مکعب در سال 2019 اتفاق افتاد. این بدان معناست که روزانه حدود 38 میلیون متر مکعب گاز مشعل می شود.

در حال حاضر بیش از 80 درصد گاز همراه در جنوب کشور جمع آوری شده است و دولت سیزدهم با جمع آوری ضایعات گاز فلر به صورت مقرون به صرفه تلاش می کند تعهدات بین المللی زیست محیطی را در نظر داشته باشد. سال گذشته وزارت نفت از ایجاد کنسرسیومی متشکل از بانک های ملی برای سرمایه گذاری در صنعت نفت خبر داد. این کنسرسیوم بانکی قرار است در ابتدا 4 میلیارد دلار در صنعت نفت سرمایه گذاری کند که این رقم در مراحل بعدی با اضافه شدن بانک ها و افزایش سهم بانک های فعال در کنسرسیوم افزایش خواهد یافت که برای نفت مفید است. صنعت، نظام بانکی و اقتصاد به عنوان یک کل، ملی محسوب می شود.

عزم دولت سیزدهم برای رسیدن به هدف فوق به حدی جدی است که وزیر نفت از تمایل وزارت نفت برای سپردن توسعه میادین نفت و گاز کشور از صفر تا صد به پتروشیمی ها یاد کرد و معتقد بود: این معامله وزارت نفت و پتروشیمی یک توافق برد-برد برای آن دو طرفه است، زیرا شرکت های پتروشیمی می توانند با توسعه میادین نفتی در کمتر از 30 سال تامین خوراک گاز و خوراک مایع واحدهای خود را تضمین کنند. سه سال.

مجموعه کامل گازهای مرتبط با نفت در افق 1404

چندی پیش هوشنگ فلاحتیان – معاون طرح وزیر نفت از جمع آوری کامل گاز نفتی تا سال 1404 خبر داد و گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده تا پایان امسال یا ابتدای سال آینده معادل 8.2 میلیون مترمکعب گاز خواهد بود. روزانه از فلرها جمع آوری می شود و در سال 1402، 18.2 میلیون مترمکعب دیگر به این مقدار اضافه می شود و برای سال 1403، 17 میلیون متر مکعب اضافه در روز و در سال 1404 به میزان 7 میلیون متر مکعب در هر روز کاهش می یابد. روز در واقع تا پایان سال آینده قصد داریم 50 درصد گاز فلر را جمع آوری کنیم و تا پایان افق 1404 مابقی آن گاز جمع آوری شود.

وی افزود: لزوماً نمی توان احتراق گاز مشعل را به صفر رساند زیرا فرآیندهای پالایشی و پتروشیمی بر اساس استانداردهای موجود انجام می شود به گونه ای که مشعل به عنوان سوپاپ اطمینان عمل می کند و در صورت آزاد نشدن گاز مشعل، انفجار رخ می دهد، بنابراین برخی فرآیندها به طور طبیعی دارای گاز مشعل هستند. .

معاون برنامه ریزی وزیر نفت با بیان اینکه البته فرآیندهای خاصی که گازهای مشعل به صورت دائمی دارند باید مدیریت شوند، گفت: این گازها به دو دسته کلی گازهای همراه نفت و گازهای پالایشگاه گاز تقسیم می شوند که در دسته اول صحبت می کنیم. درباره گاز مرتبط با نفت برای آنها یک سال و نیم است که کارهای خیر انجام شده و پروژه های گذشته نیز شتاب بیشتری گرفته است.

به گفته فلاحتیان، در مورد میزان حذف گاز همراه با نفت با اقدامات دولت سیزدهم، گفت: با بسته اقدامات انجام شده تا پایان سال ۱۴۰۰ حدود ۱.۵ میلیون مکعب گاز فلر را کاهش داده ایم. متر در روز اکنون پروژه NGL 3100 یکی از طرح های جمع آوری گاز مشعل است که تا 78 درصد پیشرفت دارد و با تکمیل آن 5.5 میلیون متر مکعب گاز فلر حذف می شود و NGL 3200 حدود 6.3 میلیون متر مکعب گاز را جمع آوری می کند. شعله ور شدن گاز و این طرح 94.5 درصد تکمیل شده است بله، طرح ارسال گاز فلر به NGL خارک را داریم که 7.5 میلیون مترمکعب جمع آوری شده و در حال حاضر 65 درصد تکمیل شده است.

در حال حاضر مزایده فروش گاز فلر میدان نفتی به پایان رسیده و سرمایه گذار در حال کار است. این میادین شامل خوشه پارسی، مارون 3، منصوری، مارون 6، نفت شهر و سومار، سروستان و سعادت آباد، چشمه خوش و غرب کارون است که قراردادهای آنها منعقد شده و روزانه در مجموع 5.18 میلیون مترمکعب گاز جمع آوری می شود.

برای میادین رسی، مسجد سلیمان و سکوی سلمان مزایده شرکت ملی نفت ایران معادل 5.6 میلیون متر مکعب گاز جمع آوری می شود و با اجرای همه این طرح ها پیش بینی می شود 50 درصد باشد. گاز به بخش تولید متصل می شود، نفت در دو سال آینده جمع آوری می شود و 50 درصد دیگر تا سال 1401 برداشت می شود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *