بیکاری مهمترین مشکل در استانهای محروم است
از اظهارات و شکایات کارگران این پروژه به نظر می رسد که کارفرما در پرداخت دستمزد کوتاهی هایی داشته است. رئیس جمهور در بازدید از ظهر روز جمعه (29 اکتبر) از سد ، تأمین حقوق مردم و حل منازعات محلی و اجتماعی را اولویت پروژه دانست و در پاسخ به اظهارات برخی از کارگران فعال در “من قطعاً هشدار خواهم داد مقامات و تاکید می کنند که اجازه نمی دهند هیچ یک از حقوق شما از بین برود ، کارگران عزیز. ” “ما مطمئناً به دنبال ایجاد چارچوبی هستیم تا حقوق هیچ کارگری در هیچ کجای کشور از بین نرود.”
رئیس جمهور عصر پنجشنبه در سفر خود مهمان قربانیان بود. شامگاه 20 فوریه 2017 ، زمین لرزه ای به بزرگی 5.6 ریشتر شهر سی سخت را لرزاند و در نتیجه ، 3700 واحد خانه مسکونی آسیب دید. نه تنها سی سخت ، بلکه بسیاری از مناطق زلزله زده ، به ویژه در مناطق اغلب سردسیر غرب کشور ، در آستانه فصل سرما با چنین مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنند و باید به آنها رسیدگی شود. در این بازدید آیت الله رییسی با اشاره به تمایل مردم برای بازپرداخت وام ها گفت: ما باید وام ها را بازپرداخت کنیم تا مردم دچار مشکل نشوند. مردم این مناطق سالهاست که به دلیل محرومیت انباشته قادر به تامین بسیاری از نیازهای خود نیستند. افزایش بار مالی ناشی از زلزله نیز می تواند این درماندگی را افزایش دهد. به نظر می رسد در این سفر ، مقامات دولتی ضمن آشنایی با وضعیت ساکنان مناطق آسیب دیده از زلزله سی سخت ، قادر خواهند بود برای مناطق دیگر نیز حکمی بنویسند.
واقعیت این است که امروزه بسیاری از سرمایه گذاران ، به دلایل مختلف ، که مهمترین آنها ریسک بالای سرمایه گذاری است ، از این مهم در مراکز استانها و حتی پایتخت اجتناب می کنند. با این حال ، سرمایه گذاری در شهرها ، به ویژه در مناطق محروم ، بسیار کم و گاهی حتی کمیاب است. رئیس جمهور با آگاهی از چنین مشکلی ، عصر پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکید کرد که حمایت اجرایی از سرمایه گذاران و کارآفرینان باید جدی و به صورت عملی مورد توجه قرار گیرد. داوطلبانه و نتایج ملموسی از نظر ایجاد اشتغال و افزایش تولید به جای خواهد گذاشت. “
منابع الهی جغرافیای ایران آنقدر غنی و متنوع است که مقامات هر استان می توانند برای تأمین نیازها و بودجه خود بر منابع یکسانی که در اختیار دارند حساب کنند. استفاده از این توانایی ها گاهی تنها مستلزم درک درست و هوشمندانه از وجود آنهاست. با چنین درکی ، قابلیت های طبیعی هر استان می تواند منبع اشتغال و درآمد آن منطقه باشد. آیت الله رییسی در سفر خود به استان کهگیلویه و بویراحمد بر موارد زیر تأکید کرد: «تخصیص ظرفیت در این استان باید بر اساس مدیریت زمین باشد.
مهمترین مشکل مناطق محروم کشور به گفته ساکنان و کارشناسان آن بیکاری است. این مشکل همچنین درد مزمن در سراسر کشور محسوب می شود. رئیس جمهور در سفر به کهگیلویه و بویراحمد بخش هایی از برنامه دولت برای کاهش این مشکل را ارائه کرد. به منظور حل این مشکل ، می توان راه حلی برای جذب سرمایه و اعتماد سرمایه گذاران نشان داد. این موضوع را باید به عنوان اولین گام در سازماندهی به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی و ناپایداری ناشی از آن مشاهده کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز ، سنت سفرهای استانی رئیس جمهور به مناطق محروم با سفر به استان کم برخوردار دیگر کهگیلویه و بویراحمد ادامه یافت. آیت الله “سید ابراهیم رییسی” جمعه 9 شهریور میهمان مردم یاسوج بود که در 26 شهریور به استان خوزستان ، در 4 شهریور در استان سیستان و بلوچستان ، در 16 شهریور در استان خراسان جنوبی و در 2 شهریور در استان ایلام سفر کرد. این سفر با همراهی وزرای کشور ، جهاد کشاورزی ، تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، بهداشت ، صنعت ، معدن و تجارت ، معاون برنامه و بودجه وزیر ، رئیس دفتر رئیس جمهور و معاون اجرایی -رئيس جمهور. رئیس جمهور ، آیت الله سید ابراهیم رییسی.
در همین راستا ، رئیس جمهور وعده آغاز مجدد جهاد سازندگی در استان های محروم را داد و روز جمعه در دیدار نخبگان ، علما ، خانواده های شهدا و ساکنان کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج گفت: جهاد سازندگی باید احیا شود. و دوباره ایجاد شد زیرا “ما باید روستاها و محله های محروم کشور را توسعه دهیم. بنای جهاد یکی از نهادهای مهمی بود که در دوران جنگ نقش بسیار ویژه ای در ساخت ویرانه های هشت سال جنگ تحمیلی ایفا کرد. در شرایط کنونی که کشور به دلیل شیوع کرونا و تحریم ها با مشکل مواجه است ؛ تجدید این سازمان ، همانند دهه اول انقلاب ، می تواند بار سنگینی را از دولت ، به ویژه در زمینه ساخت و ساز و مسکن در مناطق روستایی ، بگیرد و عقب ماندگی این بخش را جبران کند.
رئیس جمهور در سفر خود به این استان ، علاوه بر جلسات منظم و برنامه ریزی شده ، از روند ساخت سد تنگ سرخ بویراحمد نیز دیدن کرد. ساکنان سی سخت و عشایر گرگوری بویراحمد نیز دیگر مهمانان رئیس جمهور در این سفر بودند که در مورد سختی های فراوان خود با رئیس جمهور گفتگوی صمیمانه ای داشتند. تصویب 217 پروژه یکی از نتایج این سفر بود که به گفته رئیس جمهور می تواند تا 2 سال به طول انجامد. از مجموع این پروژه ها ، هشت پروژه در حوزه راه ها و راه آهن استان اجرا می شود.
ویروس مخرب کالاهای قاچاق را می توان با بررسی علل بیکاری در استان های محروم برانگیخت. ویروسی که ضمن تعطیلی و نابودی صنایع داخلی ، امید به بهبود وضعیت اقتصادی استان را کاهش داده و احساس تبعیض را برای ساکنان شهر ایجاد کرده است. احساسی که احتمالاً می تواند به عنوان بی عدالتی در این زمینه تعبیر شود و اعتماد به مقامات را کاهش دهد. شاید به همین دلیل است که آیت الله رئیسی ضمن دعوت از اهالی استان کهگیلویه و بویراحمد برای اجرای عدالت ، کمک دولت در استفاده از ظرفیت ، قاچاق و واردات غیرقانونی را یکی از موانع اصلی تولید دانست. قبول میکنم.
بخش دیگری از دلایل افزایش بیکاری ، طولانی شدن اجرای پروژه های عمرانی بزرگ و بی توجهی کارفرمایان به پرداخت مطالبات کارگران این پروژه ها است که نمونه بارز آن سد تنگه است. – سرخ ، که 10 سال تأخیر دارد. این سد خاکی که دارای هسته سفالی 66.5 متر ارتفاع و 917 متر در ناحیه تاج است ، دارای ظرفیت ذخیره 125 میلیون متر مکعب آب است ، اما با تأخیر مواجه شده است.
زمین لرزه های ناشی از زلزله
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز