سالم خبر: دولت با تسویه بدهی های خود با شرکت های دارویی بزرگترین خدمت را به صنعت دارو ارائه کرد و ما دیگر نمی خواهیم آنها به ما کمک کنند. بدهی آنها را بپردازیم تا بتوانیم دوباره مواد اولیه بخریم و دارو تولید کنیم.
محمد عبدزاده، رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی ایران می گوید: ریشه روند آسیب شناسی در تولید و توزیع دارو در نحوه عملکرد بخش دولتی، عدم تخصیص بودجه مناسب و بدهی های انباشته تولیدکنندگان دارو
وی به مشکلات دولت در پرداخت طرح درور اشاره کرد و گفت: متأسفانه بودجه طرح درور امسال به طور منظم پرداخت نمی شود، زیرا به سازمان هدفمندسازی حمایت می رسد و حداقل بودجه ای که در بودجه 1403 لحاظ شده است، نیست. قبض طرح دروار را به طور منظم پرداخت می کند که این امر باعث می شود صنعت داروسازی مواد اولیه را تامین کند.
بحران نقدینگی داریم
محمد عبدزاده گفت: همیشه کمبود دارو وجود داشته است، اما فراز و نشیب هایی وجود دارد. ما کمبود دارو داریم، اما بزرگترین مشکلی که اکنون شرکت های تولیدی ما با آن مواجه هستند کمبود نقدینگی است. شرکت های تولید دارو به داروخانه ها و بخش خصوصی
طبق برنامه پول میدهند و میگیرند، اما درخواستهای شرکتی از بیمارستانها، بخش دولتی و بیمارستانهای وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی تا پایان مردادماه به ۲۹ هزار میلیارد تومان رسید.
وی ادامه داد: همین موضوع باعث شد شرکت های تولیدی به ویژه تولیدکنندگان داروهای بیمارستانی نقدینگی نداشته باشند و نتوانند مطالبات خود را از بیمارستان ها وصول کنند. در نتیجه در ثبت سفارش و تخصیص ارز برای خرید مواد اولیه با مشکل مواجه می شوند. این باعث افزایش کمبود دارو می شود.
وی ادامه داد: از ابتدای هر سال افزایش هزینه های شرکت های تولیدی اعم از دستمزد، حمل و نقل، نرخ ارز و … داشته ایم. از آنجایی که بسیاری از داروها حاشیه سود کمی دارند، ضرر می کنند و تولید آنها توجیه اقتصادی ندارد. قیمت بسیاری از داروها از سال گذشته هفت ماه است که تعدیل نشده است. متأسفانه شرکت های داروسازی از نظر قیمت آسیب پذیرترین هستند.
روند معیوب در طرح دروار
رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی ایران افزود: متاسفانه بودجه طرح دروار
امسال به صورت منظم پرداخت نمی شود، زیرا به سازمان حمایت از هدف تعلق می گیرد و حداقل بودجه مقرر در لایحه بودجه 1403 برای طرح دارو به طور منظم پرداخت نمی شود و این امر باعث می شود صنعت دارو در جمع آوری مواد اولیه دچار مشکل شود.
وی افزود: بخشی از آن از طریق مقاوم سازی مراکز درمانی دولتی است که کار اصلی مربوط به این قسمت است و مقداری نیز بدهی از سازمان بیمه و طرح دروار است. مجموع این عوامل باعث شده روند کمبود افزایش یابد و معتقدم در ماه های آینده افزایش خواهد یافت.
عبد زاده تصریح کرد: برای مواد موثره دارو 28 هزار و 500 تومان حمایت دریافت می کنیم و هزینه مواد کمکی، بسته بندی، آزمایشگاه ارز آزاد و سالن دوم را پرداخت می کنیم. وقتی درخواستی ثبت می کنیم و 28500 تومان به حساب بانک مرکزی واریز می کنیم به حساب خزانه می رود و مابه التفاوت ارزی که پرداخت می کنیم باید به انتهای زنجیره و موسسه بیمه داده شود. صحبتی که داریم درباره این است که غرامتی که از شرکت های دارویی دریافت می کنند به موقع به سازمان های بیمه گر پرداخت نمی شود تا بدهی ارائه خدمات خود را پرداخت کنند.
پشتیبانی می کند
ما به آن نیاز داریم، اما نه از جیب مردم
وی به اقداماتی که دولت در این زمینه باید انجام دهد اشاره کرد و پاسخ داد: مهمترین موضوع تسویه بدهی با شرکت های دارویی است. این بزرگترین فضیلت است و ما نمی خواهیم آنها به ما کمک کنند. بدهی آنها را بپردازیم تا بتوانیم دوباره مواد اولیه بخریم و دارو تولید کنیم.
وی افزود: کشور دارای نرخ تورم است. صنعت داروسازی نیز مانند سایر صنایع کشور نیازمند حمایت است. قیمت دارو باید با توجه به نرخ تورم در کشور تعدیل شود. ضمن اینکه بیمه را هم پوشش بدهند و از جیب مردم خارج نکنند. قیمت دارو باید با توجه به تورم افزایش یابد و تحت پوشش بیمه قرار گیرد تا مردم و بیماران متضرر نشوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نقدینگی که باید وارد صنعت داروسازی شود این است که عمده آن از سوی دولت است و درخواست شرکت ها را با تاخیر که گاهی به بیش از یک سال می رسد، می دهند. در حالی که شرکت ها نمی توانند مطالبات خود را دریافت کنند. وام گرفتن هم آسان نیست و نتیجه آن کاهش مواد اولیه و ذخایر در شرکت ها است و کمبود دارو داریم. هر ماه و فصل به شکلی شاهد این موضوع و چالش هستیم./تابناک
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17531/%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D8%A8%D8%AF%D9%87%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B2%D8%AF-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D9%84%D8%B7%D9%81-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF%DB%8C%D8%B3%D8%AA
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز