سالم الخبر: ما به عنوان دولت به درک ضرورت عقب نشینی از بسیاری از مشاغل و حوزه ها از جمله دارو و صنایع دارویی در کشور نرسیده ایم.
به گزارش سالم خبر؛ علی رضا استقامی، فوق تخصص غدد و متابولیسم، در دومین کنفرانس اقتصاد فارماکو و مدیریت با آسترازنکا تحت عنوان کنفرانس کمبود دارویی؛ Roots and Solutions افزود: “ما بیش از حد دولتی هستیم و این تمرکز دولتی باید کاهش یابد.” این دخالت ها دولت را در همه امور فقیر کرد.
وی با انتقاد از سیاست ها در حوزه پزشکی گفت: این چه پدیده ای است که هزار میلیارد تومان از بودجه کشور هزینه می شود و کل جمعیت 85 میلیونی ناراضی هستند؟ این یک پدیده نادر است که این مقدار پول خرج شود و بعد کسی راضی نباشد. تمرکز دولت در کشور بسیار زیاد است و باید این مشکل کاهش یابد و نظارت جایگزین شود.
وی همچنین گفت: متأسفانه در حال حاضر برخی داروها و درمان های مدرن به ویژه بیماری ها در کشور نداریم.
ما دیابت نداریم تا زمانی که مشکل کمبود دارو در کشور از منظر کلان حل نشود در سطح خرد کاری نمی توان کرد. باید به ریشه ها رسیدگی کرد و چاره اندیشی کرد.
وی با اشاره به اینکه نباید زحمات و تلاش های انجام شده را نادیده گرفت و ناعادلانه صحبت کرد، افزود: تلاش مسئولان سازمان غذا و دارو در طول سالیان گذشته باعث شده تا حدودی به درمان های جدید دست پیدا کنیم، در حالی که مشکلات طرف دیگر بیماری باید باشد. در جدول نیز مشاهده می شود. اما مهم است که بحث قانونی سازی در محدوده انجام شود. عمودی باشید، افقی باشید. با این حال، کمبود واقعی است و در همه جای دنیا وجود دارد، اما اینکه چگونه تنظیم کننده می خواهد این کمبود را مدیریت کند مهم است.
تسجیمی ادامه داد: ما باید به این موضوع توجه کنیم که باید درمان را تجویز کند و بیمار به عنوان صاحب حق درمان نمی تواند برخی سیاست ها و تصمیمات را بپذیرد و بانک مرکزی انجام می دهد. ارز ندادن وزارت کارش را درست انجام می دهد و وزارتخانه این کار را نمی کند.
تجارت مسئول غذا و دارو است، اما 65 میلیون یورو نیاز دارند، اما نمی دهند. اینها وظایف دولت است و باید کار خود را به درستی انجام دهند و در این میان بیمار و پزشک اصلا نمی توانند این را بپذیرند و نمی دانند مسائل بزرگی مانند عملکرد بانک مرکزی یعنی چه؟ او خواهان دسترسی نهایی به داروی خود است.
وی تاکید کرد: چه کسی وظیفه تهیه دارو را دارد؟ وظیفه دولت است. دولت در همه چیز خیلی دخالت کرد و با افراد غیر متخصص بزرگ شد! این درمانده است. بروید ببینید در وزارت بهداشت چه خبر است. آنقدر دولت را بزرگ کردهایم و دخالت غیرمتخصصان و بوروکراسی را بیشتر کردهایم که این موضوع به خودی خود تبدیل به یک چالش شده است. این داستان ادامه خواهد داشت تا زمانی که به این رویکرد غلط ادامه دهیم، کشور را ضعیف اداره می کنیم و نمی دانیم چگونه کشور را اداره کنیم. مدیریت کشور به این سادگی نیست که دولت در همه چیز دخالت کند، این درست نیست و نتیجه همان خواهد بود.
المستغمی همچنین گفت: یک و نیم میلیارد دلار به چای اختصاص می دهیم؟!
بعد قضیه شی دباش روشن میشه. چرا یک میلیارد و نیم دلار به چای اختصاص می دهید و به داروها و بیماران دیابتی نمی دهید؟ در این کشور چه گذشت؟
وی تاکید کرد: تا زمانی که آسیب شناسی به معنای واقعی رخ ندهد و ندانیم اصول علمی کشور چیست و چگونه باید این مسائل حل شود، سازمان غذا و دارو با کمبود داروی مرکزی چه کنیم؟ بانک ناامید است و هیچ کس نمی داند چه باید بکند. من نمی دانم در دولت چه اتفاقی باید بیفتد تا این هماهنگی و هماهنگی ایجاد شود تا تصمیمات اعضای جزیره یکپارچه شود.
تتگامی همچنین پیشنهاد کرد: اگر جلسات هیئت تامین دارو به طور منظم برگزار می شد، برای رفع مشکل کمبود دارو بسیار مفید و موثر بود، به طوری که درمان های فعلی، درمان های فعلی است و در نهایت باید در اختیار بیماران قرار گیرد. به عنوان یک تیم متخصص در دو نهاد شوراهای تخصصی و فوق تخصصی و انجمن های علمی باید در وزارت بهداشت و خارج از دولت استفاده شود.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16925/%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D9%BE%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%DA%A9%D9%86%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%DA%A9%D8%B4%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز