به موجب ماده (16) قانون فوق الذکر «حصول اطمینان از حسن اجرای عملیات بانکی بدون ربا در نظام بانکی کشور و نظارت بر عملکرد نظام بانکی و اظهارنظر در مورد رویهها و ابزارهای رایج، رویهها، دستورالعملها. ، بخشنامه ها، چارچوب قراردادها و نحوه اجرا به منظور رعایت موازین فقهی، شورای فقهی در بانک مرکزی تشکیل می شود.
در حال حاضر اعضای مشاور حقوقی بانک مرکزی عبارتند از:
• دکتر علی صالح آبادی (رییس بانک مرکزی)
• آیت الله دکتر غلامرضا مصباحی مقدم (رئیس مجلس فقه)
• حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن آقا نظری
• حجت الاسلام والمسلمین دکتر مجید رضایی.
• حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد حسین حسین زاده بحرین.
• دکتر اصغر ابوالحسنی هستیانی
• دکتر حسین فهیمی
• دکتر علی خرسندیان
ماموریت جدید شورای فقهی بانک مرکزی با رویکرد لزوم اجرای دقیق نظارت و اجرای موازین شرعی در شبکه بانکی آغاز شد.
گفتنی است شورای حقوقی بانک مرکزی بالاترین نهاد در زمینه نظارت بر احکام شرعی و انطباق با موازین شرعی در نظام بانکی کشور محسوب می شود که وظیفه نظارت بر فعالیت های اسلامی بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی را بر عهده دارد. . . این شورا بر اساس ماده (16) برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد.
همچنین در این جلسه اعضای شورای فقهی ضمن بررسی چارچوب فعالیت های متولیان امر نظارت و اجرای احکام بر لزوم تدوین چک لیست های نظارتی تاکید کردند و با استفاده از تجارب بین المللی نظارت دقیق بر عملیات بانکی را به منظور اجراء نمودن نظارت دقیق بر عملیات بانکی مورد تاکید قرار دادند. کاهش «خطر شرعی»، «تضمین» اعمال مصوبات شورای فقهی و «رفع شبهات شرعی موجود» خاطرنشان کردند.
همچنین مصوبات جلسات یکم تا شصت و ششم شورای فقهی بانک مرکزی به منظور اطلاع رسانی به مخاطبان در زیرمنوی «قوانین و مقررات» قسمت «مصوبات شورای فقهی» قرار گرفته است.
انتهای پیام
به گزارش ای بی اس نیوز به نقل از بانک مرکزی، با پایان یافتن دوره چهار ساله اول شورای فقهی بانک مرکزی، دوره جدید این شورا از روز گذشته و همزمان با شصت و نهمین جلسه آغاز شد و اعضای جدید تصمیمات خود را دریافت کردند. در این جلسه دکتر اصغر ابوالحسنی هستیانی، غیر مامور بانک مرکزی به عنوان یکی از اعضای اقتصادی شورا و دکتر حسین فهیمی، معاون حقوقی و امور مجلس بانک مرکزی به عنوان مشاور حقوقی منصوب شدند. . . عضو هیئت مدیره.
رئیس کل بانک مرکزی نیز از زحمات چهار ساله تمامی اعضای شورای فقاهت قدردانی و تشکر کرد و دوره جدید فعالیت شورای فقیه را دوره بسیار مهمی برای اعتلای بانک عنوان کرد. کشور و رفع شبهات مطرح شده از سوی مرجع عالی تقلید در مورد نظام بانکی.