معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکه آمادگی داریم برای دعاوی ایران از هیرمند اقدام قانونی کنیم، گفت: روابط نسبتا خوبی بین ایران و افغانستان در این زمینه برقرار شده است، هیئتی از این کشور نیز به ایران آمده و مذاکرات در حال انجام است. ادامه دارد و نماینده ویژه ایران در افغانستان نیز تاکید می کند که بدون طرح دعوی می توان مشکل را حل کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمد دهقان با حضور در یک برنامه تلویزیونی موضوع ادعای ایران به رودخانه هیرمند را مطرح کرد و گفت: به محض بروز اختلاف در این زمینه جلساتی را برگزار کردیم و معاونت حقوقی معاونت حقوقی ریاست جمهوری هم به معاونت توافقات بین الملل ریاست جمهوری مراجعه کرد. ما در زمین، وکلا هم آمدند و در این مورد مشورت کردیم. ما آمادگی کامل داشتیم که طبق توافقی که با برادران افغان داشتیم، پرونده خود را برادرانه ارائه کنیم و این موضوع را به رئیس جمهور نیز اعلام کردیم.
وی افزود: اما تصمیم بر این شد که وزارت امور خارجه و ارتش با مذاکره موضوع را حل کنند و تاکنون با ما تماسی گرفته نشده است. ما در مرحله پایانی کار هستیم و اقدام قانونی آخرین مرحله است. کمیسیونها بررسی کردهاند، اما ما نیز آمادگی داریم که اقدامات قانونی را انجام دهیم. بحث حق هیرمند هنوز به دادگاه نرسیده است، اما طبیعتا ترجیح ما این است که گره را با دست باز کنیم و نیازی به باز کردن گره با دندان نیست. روابط نسبتا خوبی بین ایران و افغانستان در این زمینه برقرار شده است، هیئتی از این کشور به ایران آمده و مذاکرات ادامه دارد. نماینده ویژه ما در افغانستان معتقد است که این مشکل بدون طرح اتهام قابل حل است.
معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکه هفت لایحه با هدف ارجاع اختلاف بین شرکت های دولتی ایرانی و طرف های خارجی به داوری ارائه کرده ایم، گفت: در سال جاری سه لایحه به مجلس تقدیم کرده ایم و از نمایندگان شورای اسلامی می خواهیم تسریع کنند. پردازش این فاکتورها
دهقان با اعلام برگزاری همایش ملی اجرای قانون اساسی در ۲۱ آذرماه با حضور رئیس جمهور گفت: هدف از برگزاری همایش امسال تحول بنیادین اقتصادی بر اساس اصول قانون اساسی است. جلسات متعددی با اقتصاددانان و حقوقدانان حول محور این همایش مطرح شد زیرا قانون اساسی تنها راه حل مشکلات و پیشرفت کشور است.
وی افزود: 13 کهنه سربازان یک شرکت هلندی را محکوم کردند. اخیراً علیه دو شرکت شکایتی تشکیل شده و یک شرکت در حکم بدوی از سوی دادگاه های ملی هلند مجرم شناخته شده است. دادگاه هلند اعلام کرد که شرکت دیگری که محکوم نشده است اطلاعی از استفاده از این مواد برای ساخت بمب های شیمیایی در عراق نداشته و به همین دلیل محکوم نشده است. جانبازان نیز به این تصمیم اعتراض کردند زیرا دلایل کافی برای محکومیت این شرکت وجود دارد.
معاون رئیس جمهور یادآور شد: شرکت های هلندی در طول جنگ تحمیلی حدود 5500 تن مواد برای ساخت بمب های شیمیایی در اختیار صدام قرار دادند.
وی همچنین رفع اختلاف بین دستگاه های دولتی را معاونت حقوقی دانست و گفت: این امر بر اساس اصل 134 قانون اساسی است. تاکنون 480 مورد اختلاف بین دستگاه های دولتی را حل کرده ایم.
انتهای پیام