دلیل مشارکت کم مردم تونس در انتخابات پارلمانی است
جعفر گندباشی وی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در خصوص علت مشارکت بسیار کم مردم تونس در دور دوم انتخابات پارلمانی این کشور که طبق آمار حدود 90 درصد از واجدین شرایط در این انتخابات شرکت نکردند، گفت: : در دوره اخیر شاهد بودیم که تمام دستاوردهای انقلاب تونس به تحریک برخی کشورهای مرتجع منطقه توسط قیس سعید رئیس جمهور فعلی این کشور از بین رفت.
وی در این خصوص افزود: بدین ترتیب انتخابات اخیر قانونگذاری تونس بر اساس قانون اساسی برگزار شد که از نظر اکثریت مردم این کشور مشروع و قابل قبول نیست.
یک کارشناس ارشد مسائل آفریقا گفت: «قیس سعید» رئیس جمهور فعلی تونس با اقدامات خود دموکراسی مطلوب و نسبی را که پس از بهار عربی در این کشور شمال آفریقا برقرار شده بود از بین برد.
قنادباشی با تاکید بر اینکه مردم شمال آفریقا از دخالت وهابی ها و کشورهایی مانند عربستان، کویت و امارات در امور داخلی خود ناراضی هستند، افزود: این سه کشور علاقه ای به هیچ نوع دموکراسی در کشورهای عربی ندارند. زیرا این دموکراسی حتی تا حدی می تواند الگویی برای مردم این کشورها برای مبارزه با نظام سلطنتی شود و این چیزی نیست که کشورهایی مانند کویت، امارات و عربستان سعودی تحمل کنند.
انتهای پیام
وی با بیان اینکه در واقع با این اقدامات دموکراسی مطلوب و نسبی که در این کشور برقرار شده بود از بین رفته است و این عامل اصلی نارضایتی مردم تونس است، گفت: به نظر می رسد قیس سعید دست به این اقدامات زده است. با تشویق برخی کشورهای غربی و با کمک دلارهای نفتی این کار را انجام داد.
این کارشناس ارشد مسائل آفریقا با بیان اینکه اخوان المسلمین برخلاف گذشته به دموکراسی معتقد است، افزود: تغییرات قانون اساسی تونس برای مردم این کشور قابل قبول نیست و مردم این کشور این احساس را دارند که دستاوردها به دست آمده است. انقلاب او از دست رفته است.
قناد باشی با اشاره به اقدام اخیر رئیس جمهور تونس برای لغو قانون اساسی این کشور و انحلال بیشتر پارلمان تونس گفت: حدود 27 درصد از مردم تونس در انتخابات قانون اساسی آن کشور شرکت کردند، در حالی که طبیعتا و برای مقبولیت بر اساس قانون اساسی یک کشور، در حداقل 50 درصد مردم باید در انتخابات مربوطه شرکت کنند.
این کارشناس ارشد مسائل آفریقا با بیان اینکه زمانی که قیس سعید رئیس جمهور تونس پارلمان این کشور را منحل کرد، عربستان به دولت فعلی تونس کمک مالی کرد، گفت: اتفاقی که در تونس افتاد دقیقاً همان چیزی است که در مصر اتفاق افتاد. وارد مصر شد و «السیسی» با کمک کشورهایی مانند امارات، کویت و عربستان، نیمه دموکراسی موجود در این کشور را از بین برد.
همچنین با انگیزه دوم این کشورها برای مقابله با دموکراسی در کشورهایی مانند تونس و مصر مقابله کرد برادری ها می دانست و می گفت: در واقع می خواهند اخوان را از بین ببرند. آنها این کار را در مصر با برکناری مرسی انجام دادند و اکنون می خواهند گروهی مانند حزب النهضه و افرادی مانند رشید غنوشی را به حاشیه برانند و به آنها اجازه مشارکت فعال در امور تونس را ندهند.