وی گفت: ایران دو دلیل روشن برای تاخیر در مذاکرات دارد. مذاکرهکننده جدید هستهای باید از همه جوانب آن آگاهی و شناخت کامل داشته باشد و سپس بر این اساس، راههای پیش رو برای ادامه حرکت دیپلماتیک را تدوین و به مراجع ذیربط اطلاع رسانی و تأیید کند.
وی گفت: واضح است که ایران حداقل در شرایط کنونی قصد انجام این کار را ندارد، اما برخی رفتارهای نابردبار طرفین مذاکره به ویژه غرب می تواند ضرورت تجدید نظر را تقویت کند. . اما به نظر می رسد تصمیم گیران کشور به دنبال حرکت در این مسیر نیستند.
وی افزود: بنابراین، هر زمان که عادلانه تصمیم گیری شود که خواسته های ایران منطقی و اصولی است، طبعاً تأخیر بیشتری در آغاز مذاکرات لازم نیست، زیرا این سوء تفاهم می تواند در طرف های مذاکره ایجاد شود که ایران به دنبال آن است. این تاخیر.” حرکت به سمت نقطه نابودی هسته ای است که اینطور نیست.
وی ادامه داد: برخی از اقدامات ایران مانند غنی سازی 60 درصدی در واکنش به اقدامات خرابکارانه اسرائیل علیه تاسیسات هسته ای این کشور انجام شد. این اقدامات باید در قالب اقدامات پیشگیرانه تفسیر شود. این بدان معناست که هرگونه تلاش برای اقدامات مخرب علیه تاسیسات هسته ای می تواند چنین پیامدهایی داشته باشد و بنابراین جامعه بین المللی و به ویژه کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل باید تلاش کنند تا امنیت تاسیسات هسته ای را تضمین کنند. خرابکاری بگذارید دیگران راه روشنی را برای احیای هر چه زودتر برجام طی کنند.
یک کارشناس مسائل بینالملل با تاکید بر اینکه دلیل تاخیر ایران در مذاکرات، دستیابی به پیشرفت هستهای نیست، گفت: ایران اکنون به وضوح فشار میآورد که نمیخواهد مذاکره کند و به دنبال نتایج ملموس است.
این پژوهشگر روابط بین الملل افزود: ایران پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام متحمل آسیب های زیادی شده است و در حال حاضر حتی ادعای این خسارت را هم نکرده است، بلکه به دنبال یافتن راهی برای بازگشت به برجام است. برای ایران ملموس و به دور از اسراف و مشکلات نامربوط.
این استاد دانشگاه ادامه داد: دومین و اصلی ترین دلیل ایران برای تاخیر در مذاکرات این بود که این پیام روشن را بفرستد که ایران خواهان مذاکره برای مذاکره نیست و به دنبال نتایج ملموس و قطعی است.
ذبیحی افزود: در واقع ایران پیش شرط خاصی برای شروع مذاکرات تعیین نکرد، اما با استفاده از عنصر زمان سعی کرد این واقعیت را یادآوری کند که تنها به دنبال مذاکرات موفق است.
ذبیحی ادامه داد: همانطور که ایران بارها اعلام کرده است، هرگز به دنبال ساخت سلاح هستهای نبوده و حتی در زمینه پیشرفت به سمت نقطه نابودی هستهای، سیاستگذاران کشور میدانند که چنین اقدامی غیرضروری تلقی میشود.
این استاد دانشگاه افزود: رفتن به نقطه انحطاط هستهای ممکن است تحریمها علیه کشور را دائمی کند و پیامدهای دیگری به دنبال داشته باشد و سیاستگذاران کشور به این موضوع کاملاً واقف هستند و از این رو علیرغم خروج غیرمسئولانه و غیرقانونی ترامپ و آسیبهای فراوان وارد شده است. ” اگر برجام منافع خاصی در ایران داشته باشد، ایران همیشه آماده است تا به توافق هسته ای بازگردد.
ذبیحی در پایان خاطرنشان کرد: تحولات جدید و دیدارهای مقامات ارشد ایران و اتحادیه اروپا و جدول زمانی مذاکرات نیز حاکی از آن است که مذاکرات در مسیر درستی پیش می رود و احتمال نتیجه مثبت همچنان بالاست.
کارشناس مسائل بین الملل افزود: در نتیجه بررسی همه اقدامات و رفتارهای ایران از جمله حفظ رابطه مستمر با آژانس بین المللی انرژی اتمی که در دولت جدید نیز به خوبی ادامه یافت، بیانگر این است که ایران قصد دارد به سمت نقطه مورد نظر حرکت کند. اگزوز اولیه ندارد
رضا ذبیحی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره تاخیر در آغاز دور بعدی مذاکرات در دولت جدید گفت: از قبل مشخص بود که ایران به دنبال حرکت به سمت نقطه فرار هسته ای نیست و برای شروع مذاکرات تاریخی تعیین می کند. a دور جدید مذاکرات آقای باقری و انریکه مورا در بروکسل نیز هرگونه گمانه زنی در این زمینه را تکذیب کرده است.