خسرو فروغان گران سایه در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: باید تفاوت مهمی بین گرانی و گرانی قائل شویم. هزینه بالا به سوء استفاده از شرایط بازار توسط فرد یا شرکتی اطلاق می شود که توانسته است محصول خود را برای مدتی بالاتر از قیمت واقعی بفروشد. این قطعا تخلف است و باید رسیدگی شود.
وی ادامه داد: گرانی اما نه با گرانی. زمانی که مواد اولیه گران می شود و قیمت تمام شده محصول برای تولیدکننده افزایش می یابد، فعال اقتصادی چاره ای جز این ندارد. یا باید اجناسش را به قیمت بالاتر بفروشد یا اتحادیه اش را تعطیل کند و دست از کار بکشد. بنابراین هنگام بررسی این موضوع باید بین این دو مفهوم تمایز قائل شویم و در برخورد با آنها دید یکسانی نداشته باشیم.
absnews
یکی از اعضای شورای نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: برخی مشکلات و ابهامات ساختاری که در گذشته در اقتصاد ایران وجود داشته و برطرف نشده است، باعث تداوم گرانی کالاها شده است.
یکی از اعضای اتاق بازرگانی ایران، نبود دید واحد در بین دستگاه های تصمیم گیری را یکی دیگر از عوامل اصلی تورم بالای اقتصاد ایران دانست و توضیح داد: اگر موافق آزادسازی هستیم باید یک بار برای همیشه پاسخ دهیم. این امکان وجود ندارد که برخی از کالاها با قیمت آزاد عرضه شوند و تولیدکننده و توزیع کننده مجاز به تبلیغ هر قیمتی باشند، اما در عین حال دولت اجازه قیمت برخی کالاهای دیگر را نخواهد داد. محصولات برای افزایش
به گفته فروغان گران سایه، پیگیری این چشم انداز منجر به تاخیر در فعالیت در برخی از حوزه های اقتصادی می شود و تولیدکننده و سرمایه گذار وظیفه آینده خود و سرمایه گذاری خود را در بسیاری از پروژه های اقتصادی ندارند که قطعاً این امر به ضرر جامعه خواهد بود. اقتصاد ایران .
وی گفت: عدم نظارت یکی دیگر از عوامل گرانی کالا در ایران است. این بدان معناست که اگرچه ابزارهای ردیابی دقیقی دارند، اما به دلیل تعداد کم، نمی توانند بر تمامی واحدهای صنفی نظارت داشته باشند. به این ترتیب با این چالش مواجه می شویم که هر بار مانیتورها از مقابله با گران فروشی صحبت می کنند اما عملا نمی توان بر عملکرد تمامی واحدها نظارت کرد. با کنار هم گذاشتن این عوامل می بینیم که حتی در مبانی تکلیف خود را با گران فروشی مشخص نکرده ایم و پس از رفع مشکل در این حوزه، کار به برنامه ریزی و نهایی شدن سیاست های اجرایی می رسد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز