absnews
کامران ندری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره تاثیر مذاکرات وین بر اقتصاد ایران، گفت: اخبار مثبتی که از این مذاکرات منتشر می شود بیشترین تاثیر را بر بازار ارز دارد که به صورت کاهش قیمت خود را نشان می دهد. قیمت. شدت این کاهش نیز به سیاست دولت بستگی دارد، چرا که دولت نمی تواند از افزایش نرخ ارز جلوگیری کند، اما می تواند از کاهش آن جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه بعید است نرخ دلار به کمتر از 24 هزار تومان برسد، گفت: نمیدانم افت شدیدی در نرخ ارز وجود داشته باشد و در حال حاضر نرخ دلار به سطح محدود 26 هزار تومان کاهش پیدا کرده است. نتیجه مذاکرات مثبت ادامه دارد.» بله، حدود 2000 تومان قابل کاهش است.
ندری تاثیر میانمدت و بلندمدت لغو تحریمها بر اقتصاد ایران را قابل توجه نمیداند و میگوید: از آنجایی که یکسری مشکلات در اقتصاد ایران بدون تحریم وجود دارد و آینده اقتصاد به آن بستگی دارد. نمی توان به رفع تحریم ها امیدوار بود که همه مشکلات حل شود، اما علاوه بر رفع تحریم ها باید به اصلاحات ساختاری اقتصاد نیز توجه ویژه ای شود.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: برخی از مشکلات اقتصادی کشور ریشه داخلی دارد و چه تحریم ها برداشته شود و چه نشود، این مشکلات داخلی وجود دارد و ربطی به مذاکرات وین ندارد. بی نظمی ها و عدم تعادل هایی که در نظام بودجه، نظام بانکی، صندوق های بازنشستگی و … وجود دارد. کشور هیچ ربطی به تحریم ها ندارد و فقط این مشکلات را تشدید کرده است و با لغو تحریم ها برطرف نمی شود.
یک کارشناس اقتصادی پیش بینی می کند با توجه به اخبار مثبت مذاکرات وین، قیمت دلار تا 24 هزار تومان کاهش پیدا کند و بعید است از این رقم نزول کند.
این تحلیلگر اقتصادی گفت: این مذاکرات تاثیر کوتاه مدتی بر سایر شاخص های کلان اقتصادی مانند تورم، تولید و غیره نخواهد داشت و با توجه به خروجی ها نمی توان انتظار تغییری در این شاخص ها تا پایان سال داشت. مذاکرات