سایر موضوعات

اجرای عملیات کاشت در 25 هزار هکتار از باغات انار ایران

ای بی اس نیوز/ مرکز مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: در یک برنامه پنج ساله قرار است 25 هزار هکتار از باغات انار ایران بهسازی و عملیات کاشت مجدد در این میزان باغ اجرا شود.

زهرا جلیلی مقدم در گفت وگو با ای بی اس نیوز، سطح زیر کشت انار در ایران را حدود 91 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این سطح زیر کشت سالانه حدود یک میلیون و 200 هزار تن محصول برداشت می شود.

وی به توزیع باغات انار در ایران اشاره کرد و گفت: تقریباً در تمام استان های کشور به جز استان همدان باغات تجاری انار وجود دارد و این محصول باغی تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می شود.

وی با بیان اینکه ایران سومین تولیدکننده انار در جهان است، گفت: منشا محصول انار ایران است و در واقع کشورهای دیگر انار را ایران می شناسند. کشورهای هند با حدود سه میلیون تن و چین با یک میلیون و 600 هزار تن از نظر تولید در رتبه های بالاتری نسبت به ایران قرار دارند، اما سرانه تولید در ایران با یک میلیون و 200 هزار تن بیشتر از کشورهای دیگر است. کشورها. و از این نظر مقام اول را به خود اختصاص داده است. جهان را فتح کرد.

این مقام وزارت جهاد کشاورزی ایران را خاستگاه انار در جهان دانست و گفت: ایران غنی ترین منابع ژنتیکی انار در جهان است و بیش از 800 ژنوتیپ انار در ایران شناخته شده است و در حال حاضر تقریباً وجود دارد. 10 رقم تجاری این محصول در کشور وجود دارد که به ثبت رسیده و این اعداد به سراسر جهان صادر می شود.

وی گفت: در سایه تحقیقات و تلاش بخش خصوصی، ارقام مقاوم به تنش، قرمزی پوست و بذر و با ارزش تجاری محصول تولید شده است که به زودی معرفی و ثبت خواهد شد.

وی گفت: استان های مرکزی، فارس، خراسان رضوی، سمنان، یزد، خراسان جنوبی و اصفهان بزرگترین تولیدکنندگان انار در ایران هستند و سطح قابل توجهی از تولید این محصول به این استان ها نسبت داده شده است.

جلیلی مقدم در خصوص صادرات انار از ایران نیز گفت: سال گذشته نزدیک به یک میلیون و 200 هزار تن انار در 91 هزار هکتار از باغات ایران تولید شد که از این میزان حدود 21 هزار تن به ارزش 8.6 میلیون دلار به سایر کشورها صادر شد.

وی با بیان اینکه ارگانیک بودن مهم ترین ویژگی انار ایرانی است، گفت: انار ایرانی به عنوان میوه های ارگانیک شناخته می شود و کیفیت، تنوع و سلامت محصول دوستداران بسیاری را در سراسر دنیا به خود جلب کرده است، همه مایل به خرید نارنجک ایرانی هستند.

مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال ای بی اس نیوز در خصوص اجرای طرح اصلاح و احیای باغات انار که به عنوان یکی از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است. وی گفت: در یک برنامه پنج ساله 25 هزار هکتار از باغات انار اصلاح و در این میزان باغ عملیات کاشت مجدد اجرا می شود.

وی ادامه داد: حدود 8 هزار و 900 هکتار از باغات کشور برای حذف باغات قدیمی و جایگزینی آنها با ارقام تجاری سازگار با منطقه به منظور اصلاح درختان و باغات و تولید محصولات با کیفیت با ارقام تجاری برنامه ریزی شده است.

وی تصریح کرد: در بسیاری از نقاط کشور که انار کشت می شود، شاهد تغییرات اقلیمی هستیم و در واقع دمای هوا در دوره رشد میوه گاهی از حد بحرانی انار در برخی مناطق و حتی در برخی مناطق مانند ساوه بالاتر است. تنش آبی جدی است، بر این اساس برای اینکه محصول تولید شده از نظر کمی و کیفی در بازارهای جهانی عرضه شود، موظف به اجرای روش های نوین تولید محصول هستیم و باید از باغداری سنتی به سمت باغداری مدرن حرکت کنیم.

جلیلی مقدم افزود: طرح ایجاد سایه در باغات انار از سوی محققان پیشنهاد شد و وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای این طرح تسهیلاتی در نظر گرفته است و باغداران می توانند برای دریافت نصب به سازمان جهاد کشاورزی استان مربوطه مراجعه کنند. و به ساخت سایه ادامه دهید. .

وی گفت: احداث سایه بان علاوه بر افزایش بهره وری نهاده ها از جمله منابع آب، کنترل دما و صرفه جویی در مصرف آب، باعث ارتقای کیفیت و کمیت میوه تولیدی می شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا