اما شورای نگهبان تغییری نداد و لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم شرکت نکرد. وی در روز رای گیری با اخذ شناسنامه به یکی از شعبه های اخذ رای شهر ساری رفت و در آنجا رای داد و تا زمان رای گیری در مقابل دوربین ها دیده نشد و در مراسم اجرای حکم سید حضور یافت. ابراهیم رئیسی در بیت رهبری. البته به نظر نمی رسید که او از تصمیم شورای نگهبان درباره حوزه قضایی خودش راضی باشد و به نظر می رسید که به مرور زمان هضم نظر شورا برایش دشوارتر شد. نتیجه این شد که متناوباً در قالب توئیت یا نامه کاری انجام داد که اگر فراموش نمی شد، توسط مردم و شورای نگهبان فراموش نمی شد.
وی در آخرین روزهای مهلت ثبت نام به همراه تیم رسانه ای و تصویربرداران خود شناسنامه خود را دریافت کرد و با رعایت نظم و ترتیب وارد ستاد انتخابات کشور شد و نام خود را برای کاندیداتوری به مراجع ذیربط اعلام کرد. پرونده با مدارک لازم تکمیل شد و به شورای نگهبان رفت. لاریجانی نیز پس از ضبط، بیانیه ای را با استناد به سوابق رقبای اصلی خود در انتخابات قرائت کرد و گفت: اقتصاد نه پادگانی است و نه دادگاهی که حکم آن صادر شود. فعالیت او در رسانه ها بازتاب پیدا کرد و لاریجانی در روزهای منتهی به اعلام لیست کاندیداهای واجد شرایط باشگاه، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
2 مارس 2017; انتخابات مجلس یازدهم در حالی برگزار می شود که سایه اعتراضات آبان و دی و همچنین تشدید نگرانی ها نسبت به وضعیت بهداشت عمومی با اعلام فرارسیدن کرونا، بیش از هر زمان دیگری مشارکت مردم را به همراه داشته است. شورای نگهبان در عمل به “وظیفه قانونی” پرونده بیش از 90 نماینده وقت مجلس را رد صلاحیت کرد. برخی در داخل و خارج از کشور نسبت به حضور خود در این انتخابات تردید دارند و برخی صراحتا بر «بایکوت» اصرار دارند. این در حالی است که علی لاریجانی پس از 12 سال به زندان افتاد. اقدامی که تنها یک پیام دارد: او می خواهد رئیس جمهور شود.
پس از انتشار نامه شورای نگهبان، نامه ای 21 صفحه ای از علی لاریجانی نیز در فضای مجازی منتشر شد که به نظر می رسد همان نامه ای باشد که به صورت محرمانه برای مدیران سیاسی کشور ارسال شده است و توضیحاتی در مورد موضوعات مطرح شده از سوی لاریجانی ارائه شده است. او در این نامه مدعی شده است که انگیزه شورای نگهبان از برکناری او «سهل انگاری» بوده است.
انتهای پیام/
توضیحات لاریجانی از بالا به پایین مبتنی بر نظرات مرتضی مطهری بود، بنابراین شاید خانواده وی نیز در شکایت فرزند آیت الله از شورای نگهبان دخیل بوده و از نگاه خود به رویکرد شورای نگهبان انتقاد می کردند. این انتقاد در نامه اخیر علی مطهری به آیت الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان منعکس شده است.
هادی طحنظیف امروز (دوشنبه 29 آذرماه) در مصاحبه ای به نامه لاریجانی واکنش نشان داد و گفت: برخی حاشیه سازی ها تاثیری بر فعالیت های تخصصی شورا ندارد، انتخابات تمام شده است و بازی با مردم و فضاسازی رسانه ای نیست. وی همچنین یادآور شد: انتقاد حق الناس است و ما هیچ کس را در این زمینه منعی نمی کنیم و همانطور که بارها گفته شد اگر مشکلی باشد آن را اصلاح می کنیم اما برخی می خواهند اعتبار آن را زیر سوال ببرند. یک نهاد حقوقی و وضعیت آن.» اگر آن را بپیچانند، جایی نمیروند.»
این اظهارات با واکنش دیرهنگام سخنگوی شورای نگهبان مواجه شد، اما به محض اعلام واکنش، لاریجانی دوباره شروع به نوشتن کرد و این بار در اینستاگرام خود در تاریخ 26 مهر 1393 خطاب به طحان نوشت نازنیف: رد صلاحیت نامزدها شما گفتید که چنین چیزی شرعاً ممکن نیست; چرا که حرمت افراد را زیر پا می گذارد که امری محترم است. این به طور کلی درست است. اما برای افرادی مثل حقیر که من خودم تقاضای علنی کردن آن را دارم، مهم نیست و بر عهده شورای نگهبان نیست. جنابعالی جوان و تحصیلکرده و متدین هستید. از بدو خدمت در نظام اسلامی مواظب باشید در گفتار و کردار خود حتی به صورت مبهم به کسی ظلم نکنید.
حرف هایی که می تواند دعوتی به آرامش باشد اما با هشدار – برای علی لاریجانی تا داستان رد صلاحیتش را ادامه ندهد و بیشتر از گذشته به آینده فکر کند. دعوتی که شاید لاریجانی حاضر به پاسخگویی به آن نباشد، هر چند اکنون همان برنده ای را روی میز گذاشته است که نامه ۲۱ صفحه ای را نشان می دهد.
ابتدا در 21 خرداد 1400 در نامه ای به شورای نگهبان علت رد صلاحیت خود را جویا شد و سخنگوی شورای نگهبان در توئیتی نوشت: «در قانون هیچ حکمی درباره انتخابات ریاست جمهوری وجود ندارد. اعتراض به رد صلاحیت و علنی کردن دلایل. لاریجانی قانع نشد و از پا در نیامد. وی بار دیگر دلایل رد صلاحیت خود را جویا شد و در 25 خرداد 1400 یکی از اعضای شورای نگهبان در واکنش به اظهارات اعرافی در توئیتی نوشت: شورای نگهبان هیچ اطلاعی در خصوص رد صلاحیت من نداده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، پس از یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و مشارکت 42.5 درصدی واجدان شرایط، سیل تحلیل ها و نظرات کارشناسی و هشدارهای «همدلانه» و تمرکز مجدانه بر جلوگیری از تکرار چنین نتیجه ای در انتخابات ریاست جمهوری (که تقریباً یک سال قبل از وقوع است)، در زبان ها جاری و در رسانه ها منتشر شده است. نام همه این اعلامیه ها در دو محور خلاصه شده است. اول تسامح دستگاه های نظارتی با نامزدهای احتمالی و بررسی پرونده آنها و دوم تشویق و ترویج حضور شخصیت های برجسته برای کاندیداتوری در انتخابات و به گفته موافقان این دیدگاه. ، افزایش مشارکت مردم.
اکنون پس از گذشت بیش از سه ماه از اعلام دلایل شورای نگهبان از سوی علی لاریجانی برای اعلام نکردن دلیل برکناری خود، نامه محرمانه شورای نگهبان به لاریجانی در فضای مجازی منتشر شده است که در آن «دخالت رئیس جمهور سابق در بخش هایی از ناآرامی ها و وضعیت حاکم بر دولت فعلی (دولت دوازدهم) «و» رعایت نکردن اصل ساده زیستی مسئولان مورد تأکید امام راحل و مقام معظم رهبری بر اساس «فهرست اموال غیر منقول مربوط به همسر و همسر» کودکان، اعلام شده توسط مقامات قضایی «سفرهای متعدد اعضای خانواده وی به خارج از کشور به ویژه اروپا و آمریکا و اقامت فرزند دیگرش در ایالات متحده آمریکا و همچنین اقامت و تحصیل بیشتر برخی بستگان درجه یک او در بریتانیا، برخلاف قطعنامه شورای عالی امنیت ملی «از جمله دلایل رد صلاحیت هستند. n رئیس مجلس برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی شد. در این نامه همچنین تصریح شده است که «دخالت یکی از فرزندان علی لاریجانی در قراردادهای خدماتی و عمرانی مجلس شورای اسلامی در دوران ریاست جمهوری وی» یکی از دلایل رد صلاحیت وی است. در نهایت، «حمایت از افراد رد صلاحیت شده و دفاع از عملکرد آنان و بکارگیری برخی از آنان در مناصب تحت نظر و در سمت ها و بیانیه های سیاسی در موضوعات و مقاطع مختلف از جمله فتنه 1388» از دیگر دلایل این نامه منتسب به آیت الله جنتی است. از رد صلاحیت علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری امسال نام برد.
نتیجه بررسی های شورای نگهبان اعلام شده و لاریجانی در بالا و پایین تعداد زیادی از نامزدها نامی برده نشده است. پس از تأمل، او بیانیهای صادر کرد و گفت: «من مصمم بودم که مسائل پیش روی ملت را حل کنم. اما در حالی که روند انتخابات به این شکل انجام شده است، وظیفه خود را در برابر خداوند و ملت عزیز انجام داده و راضی به رضای خداوند هستم.» وی در پایان از مردم خواست تا در انتخابات شرکت کنند.
نام علی لاریجانی که البته تصمیم گرفته بود بعد از انتخابات مجلس به فکر خودش باشد و کمتر اظهار نظر کند، در همین محور دوم مطرح شد. البته به نظر نمی رسد که او شخصاً از نامش در رسانه ها توهین شده باشد یا از کسی شکایت کرده باشد. شاید با ذکر نام و برجسته کردن حضورش در انتخابات ریاست جمهوری و بازخوردهایی که دریافت کرد، تکلیف لاریجانی در کیفیت تقابلش با کاندیداتوری روشن می شد و مخالفان و حامیانش را بیشتر از قبل وارد عرصه رقابت می کرد. تمجید و تحسین حامیان و منتقدان روزنهای که لازم میدانستند توسط خانواده وی شنیده شد و خلاصهای از دیدهها و شنیدههای علی لاریجانی باعث شد تا نامزدی وی در انتخابات اعلام شود.
اما 10 روز بعد موضوع به گوش مقامات ارشد نظام رسید و رهبران در بیانیهای تاکید کردند: «برخی از نامزدها در شبکههای اجتماعی مورد آزار و اذیت و آزار قرار گرفتهاند و آنها یا خانوادههایشان که از خانوادههای محترم، پاکدامن و عزیز بودند، اشتباه کردند. “رهبری همچنین از اتهامات نادرست به برخی از نامزدهای ریاست جمهوری خبر داد:” هنگام احراز صلاحیت، به برخی از آنها اطلاعات هویتی داده شد، چه برای خود و چه برای خانوادههایشان که صحت نداشت. حفظ آبروی افراد یکی از بالاترین وظایف است.لذا تقاضای اینجانب و درخواستی از دستگاه های مسئول این است که مواردی را که در مورد فرزند یا خانواده شخصی گزارش کذب ارائه شده است جبران کنند.» این سخنان با واکنش لاریجانی و تشکر وی همراه شد. . به مدیریت وی در نامه ای کوتاه نوشت: هشدار و درخواست جنابعالی مبنی بر رفع ظلم و آزاری که در جریان بررسی صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری صورت گرفت، عظمت، بزرگواری و درستی امامتان را بیش از پیش آشکار ساخت. متشکرم. «بنده خدا علی لاریجانی».