جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

دعوای چک NSF چگونه است؟

از جمله مهم ترین الزامات و شرایط قانون جدید چک می توان به ممنوعیت صدور چک به ارز حامل، حذف ظهرنویسی چک، ثبت و انتقال چک در سامانه صیاد توسط فرستنده و گیرنده و … اشاره کرد.

در گواهی عدم پرداخت، هویت و نشانی کامل صادرکننده و دارنده چک، کد رهگیری دریافتی از سامانه یکپارچه بانک مرکزی، مهر بانک و شخص حقوقی و کبریت یا غیر. وضعیت امضای چک و نمونه امضای موجود در بانک باید درج شود، در غیر این صورت فرم نزد مراجع قضایی و ثبتی به این ترتیب ترتیب اثر داده نمی شود.

باید بگویم؛ صادرکننده چک برگشتی از زمان ابلاغ اجرا، 10 روز مهلت دارد تا نسبت به تسویه بدهی یا توافق بر سر تسویه با توافق دارنده یا معرفی وجه اقدام کند، در غیر این صورت بنا به درخواست دارنده چک. از چک، با توجه به قانون «نحوه اجرای محکومیت‌های مالی» اقداماتی انجام خواهد شد.

قانون جدید ضوابط متفاوت و جدیدی را برای صدور چک معرفی کرد که قرار است به چک اعتبار بخشیده و چک های بلامحل را کاهش دهد.

به گزارش ای بی اس نیوز، قانون «اصلاح قانون صدور چک» که در آبان ماه 1396 به تصویب شورای اسلامی رسید و در آذرماه همان سال به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد؛ سرانجام اجرای آن از ابتدای سال گذشته آغاز شد و از آن تاریخ تمام چک های قابل انتقال باید در سامانه صیاد ثبت می شد تا نقد شوند.

انتهای پیام

در صورت برگشت چک به هر دلیل، بانک موظف است به درخواست دارنده چک، بلافاصله عدم پرداخت آن را در سامانه یکپارچه بانک مرکزی ثبت کند.

صاحب چک NSF با ارائه گواهی عدم پرداخت می تواند با دفتریاران سرویس الکترونیک قضایی دستور قضایی تماس گرفته و صدور اجرائیه را از دادگاه صالح درخواست کند. با بررسی متن چک و احراز سه شرط مندرج در ماده (23) قانون صدور چک (1- وصول وجه مشروط به احراز شرط نیست؛ 2- قید نشده باشد. در متن چک مبنی بر اینکه چک برای ضمانت اجرای عملیات یا تعهد است؛ 3 – گواهی عدم پرداخت به دلیل موضوع ماده 14 صادر نشده است؛ به این معنا که صادرکننده یا ذینفع چک اعلام نکرده است که چک مفقود، دزدیده یا جعل شده است، یا اینکه چک از طریق کلاهبرداری یا سوء استفاده از اعتماد یا سایر جرایم به دست نیامده است.

در این میان یکی از سوالاتی که در رابطه با قانون جدید چک وجود دارد این است که بر اساس قانون جدید چگونه اقدام قانونی برای چک برگشتی انجام می شود. بررسی بندهای قانون جدید چک نشان می دهد که در صورت برگشت چک به هر دلیل، بانک موظف است از دارنده چک بخواهد بلافاصله عدم پرداخت خود را در سامانه یکپارچه بانک مرکزی و پس از وصول به ثبت برساند. کد رهگیری و وارد کردن آن در گواهی عدم پرداخت، برای نشان دادن واضح دلایل عدم پرداخت. – وجه پرداختی و امضای آن، مهر و موم و در اختیار متقاضی (دارنده چک).

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *