حجت الله فرزانی کارشناس امور بانکی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز، گفت: تنظیم سیاست های پولی انجام شده توسط بانک مرکزی بر اساس برخی شاخص های اقتصادی و اهداف پولی تعیین می شود. نرخ بهره و سیاست های پولی در دنیا به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم تنظیم می شود. در کشور ما نرخ سود سپرده ها توسط هیات پول و اعتبار به صورت مستقیم تعیین می شود.
وی ادامه داد: به عنوان یک قاعده کلی، اگر بانک بر اساس مصوبه بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار، نرخ سپرده را رعایت نکند، به معنای افزایش حجم پول در جامعه است. این افزایش حجم پول در جامعه به این معناست که سیاست های بانک مرکزی در آن بانک اکنون نقض می شود.
این کارشناس بانکی افزود: در دو سال گذشته که بانک مرکزی سیاست های انقباضی را در پیش گرفت، موضوع افزایش سود سپرده های بانکی و تخلف از سود سپرده های مصوب می تواند اجرای سیاست های پولی بانک مرکزی را با چالش مواجه کند. همچنین مهم است که بانک مرکزی این سیاست ها را زیر پا نگذارد.
وی گفت: با توجه به مواردی که در دست است، اخیراً مسئولان بانک مرکزی برای متخلفان بانک ها مهلت داده اند. همچنین اعلام شد پس از پایان مهلت دو هفته ای با بانک های متخلف برخورد خواهد شد.
این کارشناس امور بانکی افزود: بانک مرکزی همچنین اعلام کرد که هیات مدیره، کمیتههای مربوطه و هر فردی که بر رعایت مقررات نظارت میکند به دلیل مسئولیتی که بر عهده بانک مرکزی است، باید در قبال این تخلفات پاسخگو باشد مردم نقش خود را به درستی و مناسب ایفا نکنند، از نظر بانک مرکزی دیگر صلاحیت ادامه فعالیت را نخواهند داشت که در حیطه اختیارات و تشخیص بانک مرکزی در این زمینه است.
خبرنگار: کیمیا گولیبور