چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

دستیابی به خودکفایی 100 درصدی با تضمین خرید 12 میلیون تن گندم

سهراب سهرابی گفت: گندم و نان معیشت مردم است و سالانه در ایران به حدود 12 میلیون تن گندم، 10 میلیون تن آرد نانوایی و 2 میلیون تن برای تجارت و صنعت علاوه بر نان لوکس نیاز داریم. .

وی افزود: خرید تضمینی دولت در هر سال به 12 میلیون تن می رسد و به خودکفایی 100 درصدی رسیده ایم. یک برنامه پنج ساله برای تحقق این برنامه تنظیم شد و اهداف آن از دو سال پیش مشخص شد.

مجری طرح گندم وابسته به وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه به دنبال افزایش سطح زیر کشت گندم تر و دیم نیستیم، گفت: تلاش می کنیم با اجرای یک سری اقدامات فنی سطح زیر کشت موجود را حفظ کنیم. با افزایش بهره وری آبیاری اراضی آبی و استفاده از آب سبز یا آب باران در منطقه دیم تولید در واحد سطح.

این مقام دولتی با اشاره به شعار رونق تولید با مشارکت مردم اضافه کرد: مجموعه اقدامات مشترکی بین وزارت جهاد کشاورزی و کشاورزان در دستور کار قرار دارد که البته سال هاست در مورد آن بحث می شود.

مدیر طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی درباره برنامه های پیش رو گفت: یکی از وظایف متمایز در این طرح بحث رونق تولید در اراضی دیم کشور است. این کار با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی، دفتر اجرایی فرمان امام و کشاورزان گندم دیم آغاز شد.

سهرابی ادامه داد: کشاورزی پیمانی موضوع بعدی در دستور کار است. در این بخش کشاورزان با انعقاد قرارداد با شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان مرکزی تعاون روستایی به عنوان مجموعه ای از دولت و همچنین سازمان های خصوصی، تولید و فروش را به نحو مطلوب مدیریت می کنند. و شرکت ها بخش هایی که نیاز به گندم دارند. در چارچوب قرارداد، یک سری کمک های مالی به کشاورزان ارائه می شود که منجر به افزایش تولید در واحد محصول می شود.

وی توسعه کشاورزی مکانیزه را سومین سیاست هدفمند در بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: کشاورزان رکن اصلی این حوزه هستند. قرار است روش‌های کشاورزی تغییر کند و از روش‌های نوینی مانند تپه‌رویی، خاک‌کشی هوایی و کشت مستقیم در بقایای گیاهی استفاده شود و فرآیند و برداشت به صورت اصولی و با دریافت تسهیلات بانکی و راهنمایی‌های کارشناسان کشاورزی انجام شود. تولید در واحد سطح

مجری طرح گندم وابسته به وزارت جهاد کشاورزی استفاده از بذر اصلاح شده را از دیگر طرح های مهم در زمینه رونق تولید برشمرد و گفت: بذر اصلاح شده توسط موسسات تحقیقاتی و شرکت های دانش طرف خریداری و تولید می شود. به پروژه قرارداد وزارت جهاد کشاورزی. کشاورزان با مصرف این بذرها محصولاتی با پتانسیل عملکرد و کیفیت بالاتر تولید خواهند کرد.

به گفته وی، 85 درصد هزینه های احداث و ایجاد شبکه های نوین آبیاری را دولت پرداخت می کند و 15 درصد آن با مشارکت کشاورزان و بخش خصوصی و البته با کمک دولت انجام می شود. سیستم های آبیاری مدرن ضمن بهبود تولید در واحد سطح، مصرف آب را کاهش داده است.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی تایید کرد: کار مشترک متولی دولت و کشاورزان منجر به تولید پایدار و خودکفایی گندم در کشور می شود که غذای اصلی مردم ایران است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *