سایر موضوعات

دستیابی به خودکفایی در 15 محصول با اجرای مدل پرورش/توسعه سویه مرغ آرین

خیام نکویی افزود: دستورالعمل کود و محصولات سالم را تدوین کرده ایم. 16 دستورالعمل برای محصولات سالم تدوین شده و اقدامات لازم توسط سازمان حفظ نباتات و گیاهان دارویی برای نظارت و کنترل محصولاتی مانند گندم، سیب زمینی، پیاز، خیار و برنج از نظر عناصر سنگین انجام شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید مجتبی خیام نکویی در مراسم گرامیداشت دهه مبارک فجر، دستاوردهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را برجسته کرد و گفت: امسال 61 دستاورد در سازمان پژوهش داشتیم که 6 مورد آن به پایان رسید. در هفته پژوهش و امروز به مناسبت دهه فجر از هفت دستاورد رونمایی شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با اجرای الگوی کشت در 15 محصول اساسی تا 90 درصد به خودکفایی می رسیم.

خیام نکویی در ادامه شناسایی باغات را مورد تاکید قرار داد و گفت: بسیاری از باغات ما شناسنامه ندارند و ممکن است برخی ارقام کشت شده در این باغ ها مناسب آنها نباشد. به همین دلیل به دنبال مشارکت معاونت باغبانی هستیم تا هر چه سریعتر گواهینامه باغ ها را دریافت کنیم.

وی با اشاره به اهمیت دانش بنیان بخش کشاورزی گفت: یکی از مهمترین اقدامات ما در سازمان تات، تولید محصولات فناورانه برای کاهش وابستگی به کشورهای خارجی است. به طور متوسط، سازمان TAT یک میلیارد دلار خروجی فناوری در مواد غذایی داشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: تا پایان سال جاری حدود 40 مزرعه نوآور را از بخش خصوصی انتخاب و حمایت خواهیم کرد.

وی همچنین به سند الگوی کشت اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح در 15 محصول اساسی 90 درصد خودکفایی خواهیم داشت. همچنین با اجرای این طرح 2.2 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی می شود و تولید محصولات آبخوان کاهش یافته و به سمت محصولات اساسی سوق داده می شود.

خیام نکویی همچنین به اقدامات سازمان تات در حوزه شیلات اشاره کرد و گفت: هدف ما افزایش میزان تولید گوشت سفید با افزایش تولید آبزیان است. یکی از مشکلات ما نداشتن بچه انگشتان و واردات آن است. خوشبختانه ما به دانش فنی تولید در این بخش دست یافته ایم. ما همچنین کروما میگو را معرفی، قرنطینه و اقتباس کرده ایم.

معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی افزود: یکی از مهمترین دستاوردهای این سازمان برآورد نیاز کود سالانه محصولات کشاورزی و سبزی به منظور تدوین دستورالعمل مصرف بر این اساس است. موضوع دیگری که در دستور کار ما قرار دارد، نظارت و کنترل فرمول کود است. با پیگیری های انجام شده 153 فرمول کود را به دلیل نداشتن کیفیت لازم برای مصرف از چرخه مصرف حذف کردیم.

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: در حوزه دامپروری و طیور اقداماتی انجام شده است. ما به تحقیق و توسعه مرغ آرین با هدف کاهش ضریب تبدیل خوراک ادامه می دهیم. امیدواریم در آینده نزدیک شاهد معرفی آرین پلاس با امکانات مورد نظر باشیم.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: از نظر سلامت محصول برای اولین بار بدون استفاده از سموم و سموم برنج تولید کردیم. علاوه بر این، تنوع سموم شیمیایی از دیگر اقدامات این سازمان است، سیاست سازمان تات این است که سموم مصرفی را به حداقل برسانند و سموم مصرفی هیچ مشکلی برای سلامت مردم ایجاد نمی کند. علاوه بر این، مبارزه یکپارچه و بیولوژیکی نیز باید افزایش یابد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا