اخبار اقتصادی روز

دستیابی به تولید تقریباً 15 میلیون تن شیر خام تا سال 1404

دستیابی به تولید تقریباً 15 میلیون تن شیر خام تا سال 1404

بر اساس برنامه ریزی انجام شده تا سال 1404 تولید شیر خام کشور به 14 میلیون و 850 هزار تن خواهد رسید.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، محمد ابراهیم حسن نژاد پیشرفت کشور در زمینه دامپروری صنعتی را چشمگیر خواند و افزود: ایران در بین کشورهای تولید کننده این پروتئین در تولید لبنیات رتبه 23 را دارد.

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: شیر اولین غذای انسان است که غنی ترین ماده از نظر عناصر و مواد مغذی به شمار می رود که اهمیت صنعت شیر ​​و لبنیات را بیش از پیش نشان می دهد. اولین روز ماه ژوئن روز جهانی شیر نامگذاری شده است.

وی تصریح کرد: برنامه ریزی و سیاست وزارت جهاد کشاورزی بر آن است تا سرانه تولید بهینه شیرخام با کیفیت 165 کیلوگرم به ازای هر نفر و افزایش 14 میلیون و 850 هزار تنی تولید تا سال 1404 باشد.

جایگاه دوم ظرفیت ژنتیکی ایران در اصلاح نژاد صنعتی

حسن نژاد خاطرنشان کرد: در حوزه صنایع تبدیلی و تبدیلی لبنیات بیش از 18 میلیون تن ظرفیت تولید کارخانجات و کارگاه های صنایع تبدیلی ایجاد شده است و همچنین نزدیک به 7 میلیون راس دام سنگین در کشور داریم. که در دو دسته صنعتی و غیر صنعتی هستند شیر خام و گوشت قرمز تولید می کنند.

وی افزود: ایران از نظر تولید شیر خام رتبه 23 جهان را دارد اما از نظر ظرفیت ژنتیکی در اصلاح صنعتی رتبه دوم را به خود اختصاص داد.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در اصلاح نژاد به چربی شیر و ماده خشک توجه می شود که می تواند جایگاه ما را در تولید لبنیات بهبود بخشد و برنامه های ویژه ای در این زمینه داریم.

وی ادامه داد: امروز کمیت و حجم شیر در کشور افزایش چشمگیری داشته و بدون نیاز به واردات خامه و کره این محصولات را صادر می کنیم.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بحث تنوع بخشی به نژادهای شیری از اولویت های این معاونت است، گفت: نژاد هلشتاین خالص را در کشور داریم اما با استفاده از توانمندی های کسب و کارهای دانش بنیان برای حفظ دام های پربازده و مفید. جنین دو منظوره گوشت و شیر از دیگر برنامه های وزارت دام است تا بتوانیم در آینده نزدیک به صرفه جویی بالاتری در واحدهای لبنی دست یابیم.

حسن نژاد در ادامه تاکید کرد: استفاده از مواد ژنتیکی بر اساس جنسیت در گله های صنعتی و تولیدات دامی می تواند راهکاری موثر برای نوسازی واحد تولیدی باشد.

وی در خصوص تولید شیر کشور گفت: در حال حاضر بیش از 12 میلیون تن شیر خام در کشور تولید می شود که عمدتاً در واحدهای صنعتی تولید و به صنایع تبدیلی تحویل می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توسعه بخش ها اعلام کرد: باید بخش ها را گسترش دهیم تا همه پرورش دهندگان از ارزش افزوده محصول نهایی بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه مصرف لبنیات و شیر در کشور باید افزایش یابد، گفت: شیر تولیدی باید ابتدا وارد سفره خانواده های ایرانی شود، کشت مصرف آن از مهدکودک ها و مدارس آغاز شود تا در آینده شیر مورد توجه قرار گیرد. یک غذای اصلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *