ساعت 15:30 – 14 نوامبر 1403
حسین آهنی، رئیس مرکز آمار، فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی گفت: وزارت جهاد به عنوان حامی امنیت غذایی، با دستیابی به مصرف سرانه هر ایرانی در سال، بر اساس شاخص ها برنامه ریزی و تولید می کند. جهان سرشماری.
به گفته وی، تمامی آمارهای مربوط به مصرف سرانه از مرکز آمار گرفته شده است که آمار و ارقام را نیز تحلیل می کند. اکنون مهم ترین خروجی ای که از این سرشماری ها انتظار داریم، به روز رسانی شاخص مصرف سرانه است.
لزوم توجه به آمارهای مکان محور
آهنی ادامه داد: در همه کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه آمار به مکان بستگی دارد زیرا امکان تعویض اپراتور وجود دارد اما مکان ثابت است. لذا این موضوع در برنامه هفتم در دستور کار قرار خواهد گرفت.
رئیس مرکز پایش کشاورزی با بیان اینکه بسیاری از سامانه ها یکپارچه نیستند، افزود: سامانه پنجره واحد مبنای ارائه خدمات یکپارچه است اما سامانه سیمکا سامانه اصلی سایت برای یکپارچه شدن نیاز به اعتبار زیادی دارد که اگر موجودی ظرف دو سال تخصیص می یابد. اتفاقاً نظارت از این طریق امکان پذیر است.
به گفته وی، در سه دهه گذشته سرمایهگذاریهای خوبی در زیرساختهای آماری بهویژه شبکه ارتباطی صورت گرفته است، اما مراکز خدماتی بخش کشاورزی که کوچکترین واحدهای خدماترسانی به تولیدکنندگان هستند، زیرساختهای ارتباطی مناسبی ندارند با انتقال داده ها برای تصحیح آمار، نگهداری و به روز رسانی آنها، باید از فناوری و شبکه ارتباطی مناسب استفاده کنیم.
ارائه آمار تولید برنج تا 90 درصد دقت
آهنی با اشاره به اینکه آمار بخش کشاورزی با استفاده از فناوری های نوین در سطح کلان به دست آمد، افزود: بر اساس منویات مقام معظم رهبری در خصوص آمار بخش کشاورزی، کارگروه های فنی به صورت جدی تشکیل شد و ساختارهایی برای استفاده از تصاویر ماهواره ای تعیین شد. آموزش هوش مصنوعی و سیستم ها ما می توانیم آمار و اطلاعات مربوط به بخش کشاورزی را با دقت بالا به دست آوریم.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر 4 محصول گندم، جو، شلغم و برنج را با استفاده از تصاویر ماهواره ای و برداشت زمینی با دقت بیش از 90 درصد تولید کرده ایم. ، به طوری که امروز به جرات می توانم بگویم که در محصولات دیم و دیم چه سطحی از گندم کشت و تولید کرده ایم و خوشبختانه به این رقم رسیدیم. در مورد برنج به جرات می توان گفت که آمار تا 90 درصد قابل گزارش است. این قدرت فناوری در سطح کلان است.
آهنی گفت: از امسال برای کشت سبزی و صیفی و سال آینده برای سه محصول اصلی پیاز، گوجه فرنگی و سیب زمینی برنامه ریزی کرده ایم. از آنجایی که سطوح این محصولات بسیار مهم است و میزان تولید در واحد بالاست، خطای 2 درصدی می تواند بازار ما را مختل کند.
خبرنگار: آزاده محبی