مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در خصوص تامین آب پایدار و با کیفیت برای منطقه سیستان و بخشی از زاهدان گفت: طرح شیرین سازی آب با هزینه 4 هزار میلیارد تومان طی سال گذشته آماده اجرا است. . عمل.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ «هاچم امینی» امروز (سه شنبه 17 خرداد) در نشست خبری افتتاح پروژه های آب و برق استان سیستان و بلوچستان گفت: با انجام کارهای جهادی شبانه روزی در دولت و وزارت نیرو این امر باعث شد. مشکل تامین و بهداشت آب شرب استان سیستان بلوچستان به ویژه در شمال استان وجود داشت که باید برطرف شود.
وی افزود: با احداث تصفیه خانه سد زیردان 313 روستا از آب شرب پایدار و باکیفیت بهره مند شدند و مقرر شد توسعه منابع آب و انرژی ایران خطوط انتقال آب شرب را در منطقه چابهار و کنارک اجرا کند. . به طوری که نگرانی برای تامین پایدار آب برای جمعیت این مناطق وجود داشت که باید برطرف شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب ایران گفت: مقرر شد وابستگی تامین آب شمال استان در بخش سیستان به منابع موجود در آب چاه نیمهها به حداقل برسد که اجرای آن 3 تا 4 سال طول میکشد. شرایط عادی، در عرض 8 ماه. این امر با اقدامات شبانه روزی محقق شد و در این بین نظارت شخصی رئیس جمهور شهید بسیار موثر بود.
امینی گفت: این آب شیرین کن که بزرگترین آب شیرین کن نصب شده روی زمین است قرار بود اواخر هفته جاری با حضور آیت الله رئیسی به بهره برداری برسد.
وی گفت: تامین آب با کیفیت و پایدار منطقه سیستان و بخشی از زاهدان حاصل بهره برداری از این چاه ها و آب شیرین شده است. طی یک سال گذشته 2800 میلیارد تومان برای پروژه آب شیرین کن و 1200 میلیارد تومان برای این طرح هزینه شده است. چاه و خط انتقال در مجموع این پروژه با هزینه ای بالغ بر 4000 میلیارد تومان طی یک سال گذشته آماده بهره برداری است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب ایران ادامه داد: آب با شوری 20 هزار میکروموس بر سانتی متر وارد آب شیرین کن سیستان می شود و از این آب شیرین کن آب با شوری 273 میکروموس بر سانتی متر خارج می شود که کیفیت بالایی دارد.
امینی با اشاره به اجرای طرح های جهاد آبرسانی در دولت سیزدهم گفت: در طرح جهاد آب تا امروز بیش از 5500 روستا آبرسانی شده است و 4500 روستای باقی مانده با پیشرفت متوسط در حال اجراست. 47 درصد است و تمام تلاش ما بر این است که تا پایان امسال آبرسانی به 10 هزار روستا به اتمام برسد.
وی افزود: از مجموع 10 هزار روستای هدف طرح جهاد آب، یک هزار و 751 روستا با 554 هزار نفر جمعیت مربوط به استان سیستان و بلوچستان است که در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: هدف از آبرسانی به 2 هزار و 351 روستای بی آب یا کم آب در تمام شهرستان های استان با پیش بینی بیش از 7 هزار کیلومتر خط لوله گذاری برای خطوط انتقال و شبکه های توزیع است. و اعلام کرد: در حوزه ارتقای شاخص آب شرب از ابتدای دولت تا کنون به 401 روستا با جمعیت 148 هزار نفری ساکنان آبرسانی و تنش آبی رفع شد.