دستور وزیر اقتصاد مبنی بر اصلاح روند تسهیل شرایط صدور پروانه حرفه ای/خانگی: روال فعلی مشکوک است – اخبار اقتصادی ایران – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

سبحانیان تاکید کرد: در حوزه اجرا علاوه بر قانون نیازمند تقویت فرهنگ هستیم. در حال حاضر اگر شخص یا سازمانی شرایط غیرقانونی را بخواهد جرم است و مجازات آن از 6 ماه تا 2 سال حبس است.
وی افزود: در حال حاضر نمایندگان مجلس به اجرای قانون ادامه می دهند و از وضعیت موجود خوشحال نیستند زیرا مردم هنوز لذت تسهیل صدور مجوز را نچشیده اند.
سیاح ادامه داد: در طرح پاکسازی بعدی شرایط و ضوابطی که مانع از کسب و کار و سرمایه گذاری مردم می شود را احصا می کنیم و در این راستا حوزه هایی مانند بانک ها، بورس ها، گمرک و تجارت خارجی و سازمان استاندارد را به دنبال خواهد داشت. بررسی شود.
وزیر اقتصاد درباره برخورد با نهادها و مسئولانی که قانون را رعایت نمی کنند، گفت: تا زمانی که معاملات عمومی نشود و مردم نتیجه را نبینند، نمی توانیم در اجرای قانون کمک کنیم.
سیدهادی سبحانیان، معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی، موضوع شمارش مجوزها بر اساس ثبت و بر اساس تصویب و تعیین ضوابط تشخیص آنها را از جمله اقدامات مهم عنوان کرد. .
این در حالی است که نهادهایی مانند وزارت حریم خصوصی (39000 درخواست مجوز) و وزارت بهداشت (1000 درخواست مجوز) با وجود گذشت زمان سهم قابل توجهی از درخواست ها را به خود اختصاص نداده اند. وزارت حریم خصوصی موفق به صدور 33000 مجوز و وزارت بهداشت در صدور تمام 1620 مجوز ثبت شده در پورتال ملی مجوز نشد. از مجموع 467000 درخواست مجوز ثبت شده در پرتال ملی مجوز، 135000 مجوز صادر شده است.
وی افزود: اگر بتوانیم همان 979 پرونده را به سرانجام برسانیم تاثیر بسیار بیشتری نسبت به تدوین لایحه و تصویب هیات وزیران خواهد داشت.
پیگیری جدی مجلس برای اجرای قانون/ مردم لذت تسهیل در صدور مجوز را نچشیدند
وی در خصوص عدم اجرای مصوبات شورای مقررات زدایی در دستگاه های اجرایی گفت: درخواست ما این است که دستگاه های نظارتی به این موضوع رسیدگی کنند. برخی از سازمان ها در واقع می گویند که ما کار خود را انجام می دهیم، بنابراین تسهیل در صدور مجوز در سطح جامعه نبوده است.
absnews
رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد خاطرنشان کرد: برخی از موسسات بر اساس نظام ملی مجوز هیچ مجوزی صادر نکرده اند اما در عمل متوجه می شویم که برخی مجوزها صادر شده است. این بدان معنی است که این دستگاه ها از طریق یک درب پشتی و خارج از چارچوب تعیین شده مجاز هستند. به این ترتیب همان شرایط غیرقابل قبول و دریافت اسناد کاغذی در دستور کار قرار می گیرد که قابل قبول نیست.
وی با اشاره به اینکه نهادهایی مانند سازمان برنامه و بودجه و شهرداری ها هیچ کدام از مجوزهای خود را در پرتال ملی صدور مجوز ثبت نکرده اند، گفت: در قسمت بورسیه های وزارت اقتصاد لیست گواهینامه هایی وجود دارد که در پرتال ملی مجوز در نظر گرفته شده است. مصوبه صدور مجوز که هنوز در پرتال ملی صدور مجوز قرار نگرفته است. موسساتی مانند وزارت کار، صندوق نوآوری و سازمان انرژی اتمی بر اساس بازه زمانی تعیین شده در قانون مجوز می دهند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی با بیان اینکه اگر 979 شرط غیرضروری برای صدور مجوزهای مربوط به رویه داخلی موسسات رفع شود، مردم اثر آن را خواهند دید، گفت: به منظور تسهیل در صدور مجوزها در عمل، رویه فعلی باید تغییر کند. روند فعلی که در آن اعلام می کنیم که شرایط حذف شده است، اما در عمل، شرایط باقی مانده است، ضد انحصار است.
وی در خصوص اقدامات بعدی دبیرخانه شورای مقررات زدایی گفت: تعیین تکلیف پیش نویس مصوبه هیات وزیران، بررسی 60 مجوز باقی مانده و ضوابط تعلیق مجوزها توسط نهادهای مرتبط از جمله آنهاست.
در مرحله اول تهاتر از شرایط سخت پروانه ها، 1396 پرونده احصاء شد که 70 پرونده مربوط به مصوبه قانون، 183 پرونده مربوط به مصوبه هیات وزیران، 979 پرونده مربوط به آیین دادرسی داخلی بود. . و 164 پرونده بدون ضوابط قانونی بوده است. هفته گذشته نامه ای در خصوص 164 مورد مشروط بدون رسیدگی به دستگاه ها ارسال شد که در صورت عدم پاسخگویی تا 20 روز باید آن شرایط را حذف کنند.
مجوز غیر چارچوبی از سوی برخی دستگاه های اجرایی/وزارت بهداشت هیچ مجوزی در مهلت قانونی صادر نکرده است.
امیر سیاح، رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد با اشاره به اینکه پورتال ملی صدور مجوز از نظر محتوایی 67 درصد و از نظر فناوری 57 درصد پیشرفت داشته است، گفت: با اتفاقاتی که رخ داده است. اتفاق افتاد، امیدواریم در دو تا سه هفته آینده شاهد پیشرفت درگاه ملی صدور مجوز باشیم.