چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

دستور رهبر معظم انقلاب برای بررسی دقیق حوادث اخیر سیستان و بلوچستان

حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری روز یکشنبه در این نشست تاکید کرد: هیچ مماشاتی با جنایتکاران و عوامل ناامنی سیستان و بلوچستان وجود نخواهد داشت، اما کسانی که از ناآرامی ها متاثر شده اند به زودی آزاد خواهند شد.
وی از زحمات نماینده ولی فقیه در استان و پیگیری های وی قدردانی کرد و گفت: علما، مدیران و سران طوایف منطقه باید عاقلانه عمل کرده و با آرامش موارد را پیگیری کنند.

وی در ادامه به تشریح اتفاقات اخیر استان پرداخت و گفت: استان سیستان و بلوچستان تا حوادث اخیر امن بود و مشکل خاصی وجود نداشت.
وی با اشاره به حادثه چابهار افزود: در حادثه چابهار غوغایی به پا شد که سعی کردیم جلوی آن را بگیریم و قوه قضاییه بی طرفانه به آن رسیدگی کند و حاج م مهامی نماینده ولی فقیه در استان نیز به ما توصیه کردند و همچنین به مردم اعلام کردیم که مقامات قضایی در این مورد اظهار نظر می کنند.
امام جمعه مسجد مکی درباره واقعه 8 مهرام زاهدان گفت: هیچ کدام از ما نمی دانستیم و آمادگی وقوع حادثه را نداشتیم، نماز خواندیم و صحبت هایمان ادامه پیدا کرد و برخی در چهار رکعت اول و برخی در چهار رکعت اول بود. چهار رکعت تمام شده بود که صدای شلیک مسلسل بلند شد و ادامه یافت و مردم وحشت کردند.
عبدالحمید اسماعیل زهی گفت: در مستند ما نشان داده می شود که در نزدیکی کلانتری کسی نیست و با شروع تیراندازی چند جوان به سمت کلانتری می روند و سنگ پرتاب می کنند اما در مستندی که پلیس آن را نشان می دهد. که عده ای به کلانتری سنگ پرتاب می کنند.
وی افزود: آنچه مسلم است این افراد نه قصد تصرف پاسگاه را داشته اند و نه مسلح بوده اند و نمی توان پاسگاهی را که دارای عوامل غیرمسلح، سلاح و امکانات است تصرف کرد.
اسماعیل زهی با رد ادعای نقش گروه های تروریستی در زاهدان، ادامه داد: می گویند اسلحه داشتند و این گروه اینجا بود، اما اگر گروهی بود حداقل یک نفر را می کشتند و می گفتند مردم اسلحه دارند. اما اگر مردم اسلحه داشتند، حداقل چند نفر از پاسگاه پلیس را می کشتند، در حالی که یکی از افسران کشته نشده بود.
وی با اشاره به کشته شدن تعدادی از افراد بی گناه، ادامه داد: حادثه تلخ بود و من مسائل را خدمت شما عرض می کنم، البته این درگیری دو قسمت داشت و یک قسمت این و قسمت دیگر آن بعد از نماز مغرب، کار به خیابان خیام رفت.» و عده ای در چهارراه خیام و توحید کشته شدند و افسران نیز در آنجا کشته شدند.
با گلایه از تبعیض عنوان شد: عده ای سعی می کنند اقوام و دوستان خود را بر عهده بگیرند.
عبدالحمید اسماعیل زهی با اشاره به حادثه خاش و احساساتی شدن و شلیک گلوله به جوانان، ادامه داد: نماینده ولی فقیه، مسئولان استانی، علما و طوایف تلاش کردند تا امنیت استان به خطر نیفتد. ما به مردمی که مقامات در حال تحقیق هستند دلداری داده ایم و این روند طولانی شده است.
وی ادامه داد: حادثه ای در شاهچراغ رخ داد و خیلی ها تسلیت گفتند اما در زاهدان و خاش حادثه ای به این بزرگی رخ داد اما هیچ یک از مسئولان ارشد تسلیت نگفتند و منتظر بودیم رئیس جمهور بیاید و بازرسی کند. اما نه کسی تسلیت گفت و نه کسی بعضی از بزرگان به استان نرفته اند و به همین دلیل مردم کمی ناامید هستند و من به آقای حاج مهامی گفتم رسیدگی نمی شود اما ایشان گفتند شما بدبین بودید و برخورد می شود. اکنون شما به استان آمده اید و من منتظر بیانات و پیام شما هستم.
در این دیدار جمعی از علمای برجسته اهل سنت سیستان و بلوچستان با بعثه مقام معظم رهبری دیدار و گفتگو کردند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری رئیس بعثه مقام معظم رهبری، حجت الاسلام والمسلمین مهدوی مهر دبیر شورای عالی مجمع جهانی مذاهب و حجت الاسلام والمسلمین حجت الاسلام والمسلمین مهدوی مهر دبیر شورای عالی مجمع جهانی مذاهب لطفیان، دبیر هیئت برنامه ریزی مدارس علمیه اهل سنت و تعدادی از علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان در خصوص رویدادهای اخیر این استان گفتگو کردند.

در ابتدای این جلسه عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه مسجد مکی زاهدان ضمن خیرمقدم به حاضرین گفت: طبق هماهنگی قبلی با نماینده ولی فقیه در نظر داشتیم امروز از هیئت بازدید کنیم اما آن سوال به بیرون درز کرده و فشار روی ما افزایش یافته است.

رئیس شورای سیاسی ائمه جمعه کشور افزود: امروز به همراه هیئتی از مقام معظم رهبری برای ابلاغ سلام ایشان به استان سیستان و بلوچستان سفر کنیم.
وی افزود: مقام معظم رهبری در جلسات مختلف علاقه و محبت خود را به استان سیستان و بلوچستان بیان کردند و فرمودند: این ابراز علاقه من به استان سیستان و بلوچستان مبنای عقلانی دارد و یکی از دلایل آن زمانی است که در استان بودم. و توانایی های مختلف افراد در منطقه کشف کردم و از طرفی محرومیت های تاریخی استان بود» و در کل می توان گفت حس خوبی دارند و به این استان تعلق دارند.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری گفت: در جریان حوادث اخیر در استان، مقام معظم رهبری متعجب و نگران شدند و دستور تحقیق و تفحص دادند و پس از دریافت گزارش ها دستور دادند که زوایای خاص موضوع و مستندات دلایل باید به طور کامل بررسی شود.
وی ادامه داد: درخواست مقام معظم رهبری این بود که بر اساس آنچه از واقعیت ها به دست می آید، چه بررسی هایی انجام شد و نتایج جمع بندی و در شورای عالی امنیت ملی تصمیم گیری شد.
رئیس شورای سیاسی ائمه جمعه کشور گفت: تصمیمات اتخاذ شده نیز بر اساس همین بررسی ها بوده است و در خصوص اتفاقاتی که در زاهدان و برخی شهرستان ها افتاده است، نگاه ما باید جامع تر باشد.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری تاکید کرد: با توجه به توصیه صریح مقام معظم رهبری کسانی که بی گناه مورد اصابت قرار گرفته اند شهید و مجروحین بی گناه شهید خواهند شد و تحت پوشش بنیاد شهید قرار خواهند گرفت.
وی خاطرنشان کرد: در این میان افرادی یا کسانی که به امنیت ملی و استانی آسیب رسانده و مرتکب جرم شده اند، مماشات نمی شود و باید مجازات و محاکمه شوند زیرا امنیت جامعه خط قرمز همه دستگاه هاست و به هیچ وجه. آیا مقام معظم رهبری رها می کنند و نظر ایشان این است که تحقیق بر اساس موازین عدالت و شرع است.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری بر لزوم اعتماد به فرآیندهای موجود در نظام تاکید کرد و ادامه داد: پرونده ها در مراکزی که رسیدگی فنی و قضایی را برعهده دارند به صورت شفاف رسیدگی می شود، همانطور که در دستگاه قضایی اذعان شده است. گزارش اولیه بخشی از کارها و انتقالات انجام شده است.
وی بیان کرد: در حوادث اخیر استان به جز کسانی که به عنوان مجرم شناخته می شوند به یاری خداوند تعداد قابل توجهی از افرادی که تحت تاثیر احساسات اقدام کرده اند در اسرع وقت آزاد می شوند.
این مقام مسئول گفت: در جریان حوادث اخیر در استان عده ای مسئول تحریک مردم بوده اند و حسابشان جدا شده است و باید اشتباهی را که در «تشویق عمومی» انجام داده اند اصلاح و عذرخواهی کنند و این کوتاهی ها نمی تواند. به راحتی غلبه شود
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری گفت: در رویدادهای اخیر بسیاری از سران طوایف، علما، مسئولین و نهادهای امنیتی، نظامی و انتظامی برای جلوگیری از آسیب بیشتر تلاش کرده اند و از این بابت از همه عزیزان تشکر می کنیم. ما
وی تاکید کرد: قرار است بزرگان در چنین مواقعی آتش فتنه را خاموش کنند، به ویژه در استانی مانند سیستان و بلوچستان که مردم آن با عزت به بزرگان خود احترام می گذارند و جلوی فتنه دشمن را می گیرند.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری گفت: دشمن در سطح کشور همواره به دنبال سوار شدن بر امواج و سوء استفاده هایی بوده که مردم بصیر و انقلابی تبار خود را از فتنه گران جدا کردند.
وی بیان کرد: نظام اسلامی نسبت به اهل سنت دیدگاه و سیاست مشخصی دارد، هرچند ممکن است مطالباتی در این زمینه وجود داشته باشد، اما خدمت رسانی انقلاب به محیط عمومی اهل سنت در طول تاریخ بی نظیر بوده است و چنین چیزی گسترش مساجد است. ، مدارس و انواع روش ها، این واضح است.
رئیس بعثه مقام معظم رهبری ادامه داد: اگر درخواستی باشد قابل بحث و پیگیری است و نباید از طرف یک سازمان اشتباهات فردی را مطرح کنیم و کل مجموعه را زیر سوال ببریم.
وی ادامه داد: بر اساس بیانات مقام معظم رهبری کلید توسعه شرق استان سیستان و بلوچستان است و این توسعه و توسعه از سواحل مکران آغاز و در آینده به نقاط دیگر سرایت خواهد کرد.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری گفت: برداشت دینی از حوادث و اتفاقات اخیر صحیح نیست زیرا چنین چیزی زمینه ساز فتنه های بعدی خواهد بود.
وی ادامه داد: مزیت ویژه سیستان و بلوچستان از منظر نظام اسلامی بحث وحدت و همزیستی مسالمت آمیز شیعه و سنی است و نباید اجازه دهیم کسی با این موضوع بازی کند.
وی گفت: مقام معظم رهبری تاکید دارند که حتی یک نفر هم آسیب نبیند و از علما، مدیران و سران طوایف منطقه انتظار دارند با احتیاط و آرامش برای پیگیری مسائل اقدام کنند.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری گفت: باید در مقابل گرگ هایی که به دنبال آسیب زدن به ما هستند هوشیار باشیم و بر اساس مصالح استان و کشور عمل کنیم.
وی ضمن قدردانی از آیت الله محمدی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: آیت الله محمدی گزارش حوادث و وقایع استان را به مرکز کشور ارسال کرد و با سایر مسئولان استانی برای رفع مشکل تلاش کرد. مشکلاتی که مطرح کرد از سایر مدیرانی که در این راستا اهتمام داشته اند نهایت تشکر را داریم.
وی تاکید کرد: یکی از رسالت های مهم ما در این سفر، شنیدن غم ها، گلایه ها و مطالبات مردم است و در این راستا جلسات متعددی برگزار می کنیم و سپس مطالب را جمع بندی و به مقام معظم رهبری ارائه می کنیم تا جدید شود. تصمیمات

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *