اخبار اقتصادی روز

دستور تولید 2 میلیون تن سیمان مازاد در ماه برای نهضت مسکن ملی

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، علی اکبر الوندیان امروز در جمع خبرنگاران گفت: در شش ماهه نخست امسال هیچ مشکلی برای تولید سیمان در کشور وجود نداشت، به طوری که میزان سیمان تولید و تحویل در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 12 درصد افزایش یافت.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی برای ساخت مسکن ملی نیاز به سیمان دارد، افزود: بنابراین بر اساس جدولی که این وزارتخانه به وزارت حریم اعلام کرده است، در در ابتدای تابستان امسال به شرکت های تولیدکننده سیمان اعلام شد که برای ساخت مسکن ملی از آبان ماه باید 2 میلیون تن سیمان مازاد تولید شود و این روند تولید در ماه های آینده روند صعودی داشته باشد. .

وی سیمان مورد نیاز برای ساخت مسکن ملی را باید به سیمان فعلی اضافه کرد و افزود: به طور میانگین مصرف سیمان در کشور در سال گذشته 5 میلیون تن در ماه بوده که در نیمه اول سال حدود 12 درصد رشد داشته است. . نیمی از سال جاری، اما از نوامبر. برای تامین نیاز سیمان مسکن، تولید باید 2.1 میلیون تن افزایش یابد و تا اسفندماه به 2.5 میلیون تن برسد، بنابراین هر ماه باید حداقل بیش از 7 میلیون تن تولید و عرضه شود.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان گفت: ظرفیت تولید 88 میلیون تن سیمان در کشور وجود دارد اما نیاز واقعی این صنعت انرژی است که متاسفانه در تامین گازوئیل و گاز با موانعی مواجه است.

الوندیان گفت: در صورت محدودیت مصرف گاز برای صنایع سیمان، این صنعت قادر است به جای سوخت گازوئیل از سوخت استفاده کند، اما شرایط تامین گازوئیل سخت است، به طوری که بسیاری از شرکت ها قادر به تامین سوخت مخازن نیستند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: گاهی شرکت های مستقر در مناطق دورافتاده کشور مجبور به تامین سوخت از تهران می شوند که این امر هزینه های حمل و نقل بالایی را به شرکت ها تحمیل می کند و در نتیجه کسب و کارها متحمل زیان های سنگینی می شوند و حتی ممکن است کسب و کار را تعطیل کنند. . آن را از سودآوری خارج کنید.

وی خاطرنشان کرد: مرجع تشخیص منشاء سوخت بر عهده شرکت پالایش و پخش است و به همین دلیل تعدادی از شرکت ها به دلیل فاصله زیاد بین مبدا سوخت و سوخت، مخازن نفت کوره خود را پر نکرده اند. کارخانه.

الوندیان گفت: شرکت پالایش و صدا و سیما در سال 1406 با مصوبه هیات وزیران موظف به تولید نفت کوره استاندارد شد و در حال حاضر الزامات این استاندارد را نمی پذیرد و به همین دلیل اکثر شرکت های ما قادر به تصویب این استاندارد نیستند. بر اساس شاخص های استاندارد صدا و سیما، البته تولید سیمان ایران استانداردهای لازم را دارد، پاس می کند و سیمان با استاندارد اجباری مطابقت دارد.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت سیمان تصریح کرد: سال گذشته انرژی حرارتی سوخت توسط صدا و سیما 37.8 مگا ژول بر لیتر اعلام شد که اکثر شرکت ها از آن فراتر نرفته اند و امسال به بیش از 40 مگاژول افزایش یافت. . ، که به دلیل غیر استاندارد بودن و بی کیفیتی است. شرکت های سیمانی باید نفت کوره بیشتری مصرف کنند که این امر منجر به جریمه برای شرکت سیمان می شود، به طوری که برخی از شرکت ها حدود 80 میلیارد تومان جریمه شدند، در حالی که اگر نفت کوره استاندارد به کارخانه های سیمان عرضه شود، شرکت مصرف اضافی نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: ضمانت نامه محضری از شرکت ها دریافت می شود تا جریمه از حساب آنها کسر شود و به همین دلیل این شرایط به گونه ای است که کارخانه های سیمان ترجیح می دهند باک های گازوئیل خود را پر نکنند تا دچار این مشکلات نشوند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت سیمان خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که اگر شرکتی نفت کوره سال قبل داشته باشد که هزینه آن پرداخت شده است، مازوت باقیمانده در صورت نیاز به مصرف در سال جاری باید هزینه آن را پرداخت کند. تفاوت قیمت به شرکت پالایش و پخش.

وی افزود: این روند سختگیرانه استفاده از سوخت گازوئیل هیچ نشانه ای از حمایت از تولید ندارد در حالی که انتظار می رود صنایع سیمان با توجه به افزایش تقاضا در ماه های آینده خود را برای افزایش تولید آماده کنند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: دغدغه ما تامین سیمان مورد نیاز است و اینکه آیا در تابستان امسال مشکلی در تولید و تامین سیمان وجود داشته است، این به دلیل توجه به تامین انرژی است. وزارت نیرو سهمیه برق صنعت سیمان را 10 درصد افزایش داد و به این ترتیب سیمان مورد نیاز کشورها تولید شد، ضمن اینکه مازاد عرضه هم داشتیم و تولید را 12 درصد افزایش دادیم.

وی گفت: برای افزایش تولید باید تولید پایدار باشد و بنابراین انرژی لازم تامین شود و سوخت های جایگزین با سهولت بیشتری در اختیار صنایع سیمان قرار گیرد.

الوندیان با بیان اینکه مخازن نفت کوره تحت کنترل شرکت نفت است و بازرسی های لازم در حال انجام است، گفت: از این رو تمام مازوتی که شرکت های سیمانی خریداری می کنند برای تولید مصرف می شود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. و حتی یک لیتر هم خارج از تولید سیمان مصرف نمی شود.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت گفت: سیمان به دلیل مشکلات تامین نفت کوره، برخی از صنایع سیمان با وجود اینکه برای افزایش تولید سیمان نیاز به سوخت است، مخازن نفت کوره خود را پر نکرده اند. “

وی اعلام کرد: در 6 ماهه امسال 39 میلیون تن کلینکر و 35.6 میلیون تن سیمان تولید و طی 6 ماهه امسال 4.1 میلیون تن کلینکر و 2.5 میلیون تن سیمان صادر شده است. مقصد این محصولات عراق، امارات متحده عربی و کویت است.

absnews+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *