تبصره 1- دستگاههای تابعه قوه قضائیه مانند دیوان عدالت اداری ، سازمان بازرسی کل ، سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی ، سازمان ثبت اموال و اقدامات دولت ، سازمان پزشکی قانونی ، سازمان قضایی نیروهای مسلح و روزنامه رسمی جمهوری اسلامی از این قاعده مستثنی هستند.
به منظور بهینه سازی و سازماندهی دفاع از اقدامات قانونی علیه عدالت و ایجاد هماهنگی لازم بین واحدهای مربوطه ، “دستورالعمل های نحوه دفاع از اقدامات قانونی در برابر عدالت” در مقالات زیر توضیح داده شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز ، می توانید متن “دستورالعمل های دفاع از خود در برابر عدالت” که در روزنامه رسمی منتشر شده است را بخوانید:
رئیس قوه قضائیه – غلامحسین محسنی اجیه
این دفتر در داخل و خارج از حوزه قضایی تهران آورده شده است و در مواردی که امکان ارائه نماینده دفتر مذکور وجود ندارد ، به مدیرکل صالح دادگستری ابلاغ می شود که به نمایندگی از یکی از حقوقدانان حضور یابد. در دادگاه صالح به مقام قضایی و این کارشناس موظف است گزارشی از اقدامات انجام شده در دفتر شکایات و بازارها برای ثبت اقدامات انجام شده تهیه کند.
انتهای پیام
ماده 1- دفاع از اقدامات علیه واحدهای قضایی یا اداری قوه قضاییه بر عهده اداره کل حقوقی است که در این دستورالعمل به عنوان “اداره کل” نامیده می شود.
ماده 5 – در صورتی که تهیه لایحه دفاعی مستلزم حضور مدیران یا کارشناسان واحد قضایی یا اداری در اداره اختلافات و قراردادها یا کمیسیون مذکور در ماده قبل باشد که توسط مدیر عامل ابلاغ شده و در صورت لزوم ، مدیر یا کارشناس مربوطه ملزم به همکاری است.
الف- ارائه یکی از کارشناسان آن به اداره کل به عنوان افسر رابط.
ماده 4 – در مواردی که دفاع مستلزم آن است ، به پیشنهاد رئیس دفتر شکایات و قراردادها و موافقت مدیرکل امور حقوقی ، پرونده به کمیته ای متشکل از مدیرکل امور حقوقی ارجاع می شود. امور (به عنوان رئیس جمهور) و رئیس دفتر ادعاها و قراردادها (به عنوان دبیر) و سه عضو کمیسیون ها یا قضات مدیریت عمومی توسط مدیرکل تعیین می شوند.
ماده 6- در صورتی که دفاع مستلزم حضور نماینده دفتر دعاوی و قراردادها با مقام قضایی باشد ، در حوزه قضایی تهران ، یکی از کارشناسان دفتر مذکور توسط رئیس جمهور تعیین می شود.
ج- پرداخت کلیه هزینه های لازم برای محاکمه مانند هزینه های مخالفت با کارشناسی و انتقال شهود.
تبصره 2: دفاع از اختلافات مربوط به امور اداری-استخدامی ، حسب مورد به عهده اداره امور اداری و اجتماعی قضات یا کارکنان اداری قوه قضائیه است.
این دستورالعمل در 6 ماده و 2 تبصره در تاریخ 7/3/1400 به تصویب رئیس قوه قضائیه رسیده است.
ماده 3: اداره شكايات و قراردادهاي اداره كل موظف است اقدامات لازم مانند جمع آوري اسناد ، شواهد ، اطلاعات شهود و مطلعان و ساير اقدامات مناسب را قبل از تهيه خلاصه دفاع انجام دهد.
دستورالعمل نحوه دفاع از تعقیب علیه قوه قضائیه توسط محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه صادر شد.
ب) ارسال اسناد قانونی همراه با اسناد لازم به اداره کل جهت آماده سازی دفاع ، بلافاصله پس از دریافت ؛
ماده 2: واحدهای مسئول دفاع از تعقیب هایی که مطابق این دستورالعمل علیه آنها مطرح شده است موظفند در تهیه دفاع با آن همکاری کنند. واحدهای فوق اقدامات زیر را انجام می دهند:
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز