زهرا لند، میکاپ آرتیست ساکن اهواز، دو ماه پیش با همسرش علی ازدواج کرد. چند روز پیش به ضرب گلوله علی کشته شد. همسر زهرا پس از تلاش برای کشتن زهرا و برادرش خودکشی کرد.
نگین رستمی اهل روستای «نی» دهستان مریوان توسط شوهر سابقش سوخت و جان باخت. نگین بر اثر سوختگی 95 درصد در بیمارستان کوثر سنندج جان باخت.
رضوان ندیمی اهل کامیاران توسط شوهر سابقش کشته شد. رضوان بر اثر اصابت گلوله اسلحه همسر سابقش جان باخت. او دو فرزند داشت.
انتظار می رود که دفتر معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری به ریاست انسیه خزعلی کمک کند تا قوانین مصوب در حوزه زنان قوی باشد و از مشکلات احتمالی که ممکن است برای زنان پیش بیاید جلوگیری کند. کم کردن آسیب اجتماعی اولاً بدون فرهنگ سازی و سپس بدون تصویب قوانین سختگیرانه و سنگین و پیشگیرانه امکان پذیر نیست; پس از آن است که شرکت توسعه می یابد.
نماینده زن و خانواده ریاست جمهوری، نمایندگان مجلس و قوه قضائیه قطعاً می دانند که هر جا قانون باشد نظم حاکم است و مسئولان باید بپذیرند که در منع خشونت علیه زنان خلاء قانونی وجود دارد و باید قوانین محکمی وضع شود. برای جامعه زنان ایجاد شده است. در واقع قوانین باید منطبق با حمایت و حمایت از جامعه زنان بوده و دارای ضمانت اجرایی باشد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، طی یک هفته 4 زن در شهرهای کامیاران، مریوان، اهواز و کرمانشاه کشته شدند.
نسل جدید زنان ایرانی که تحصیل کرده اند و به اینترنت و شبکه های اجتماعی دسترسی دارند، بسیار بیشتر از حقوق خود آگاه هستند و از هنجارهای قدیمی فرهنگی پیروی نمی کنند و در برابر تبعیض علیه زنان و محدودیت های آزادی فردی مقاومت می کنند.
هر جا که قانون باشد اتفاقات خوب می افتد
دلیل اصلی این افزایش قتل های ناموسی این است که زنان و دختران به طور فزاینده ای از حقوق خود آگاه هستند. مثلا ازدواج اجباری آنها نمیپذیرند و میخواهند در انتخاب همسر آینده، تحصیلات و کارشان آزادی داشته باشند و دوش به دوش مردان در زندگی عمومی حضور داشته باشند. به طور خلاصه، آنها آزادی شخصی خود را می خواهند. با این حال، فرهنگپذیری مناسبی از سوی نهادهای فرهنگی و آموزشی برای بسیاری از مردان ایرانی شکل نگرفته است که ایدههای مدرنی درباره آزادی شخصی و برابری جنسیتی ایجاد کند.
وقتی جامعه زنانی دارد که سبک زندگی آنها با تحول جهانی در حال تغییر است، قانون و فرهنگ باید تغییرات را پیش بینی کند و اقدام کند. توسعه قانون و فرهنگ در جامعه ایران از فضای حاکم در جامعه در زمینه پیشگیری از خشونت اجتماعی علیه زنان عقبتر است. وقتی قانون منع خشونت علیه زنان 13 سال بلاتکلیف بماند، موفق نمی شود. وقتی توسعه فرهنگی در مناطقی که با خشونت بیشتری علیه زنان مواجه است ضعیف باشد، نتیجه آن قتل های ناموسی، قتل های خانوادگی، خشونت خانگی، دختران فراری، افسردگی و سایر آسیب های گسترده است.
فیروزه مرادی 26 ساله نیز در جریان اختلاف خانوادگی بر اثر ضربات چاقو توسط برادرش کشته شد.
وی به دستیار ریاست جمهوری زنان، نمایندگان مجلس، معاون پیشگیری قوه قضائیه یادآور شد: خشونت علیه زنان یک موضوع سیاسی نیست. فرهنگی است زنان قربانی انجماد فکری جامعه مردسالار می شوند.
یک ماه قبل، انسیه خزعلی معاونت امور زنان و خانواده رئيس جمهور وی در گفتگو با رکنا خاطرنشان کرد قتل های ناموسی در ایران کاهش یافته است و وی در ادامه افزود که تصویب قانون منع خشونت به تنهایی کارساز نیست و باید فرهنگ سازی شود. این سخنان از سوی همسران و خانواده معاون وزیر در زمانی گفته می شود که در مناطقی که بیشترین قتل های ناموسی اتفاق می افتد خبری از فرهنگ سازی نیست. همچنین قانون منع خشونت
علیه زنان در دولت و مجلس نیز به رکورد بلاتکلیفی رسیده و 13 سال از رسیدن به آن می گذرد. بدون هیچ نتیجه ای
تعداد قتل های ناموسی سالانه در ایران
تعداد دقیق «قتل های ناموسی» مشخص نیست. در دسامبر 2018، خبرگزاری ایسنا به نقل از تحقیقات دانشگاهی نوشت: «بین 375 تا 450 مورد قتل ناموسی هر ساله در ایران رخ میدهد و «قتل ناموسی» حدود 20 درصد قتل و 50 درصد قتلهای خانوادگی در ایران را تشکیل میدهد. . این نوع کشتار در استان های دارای پیشینه فرهنگی قبیله ای و قبیله ای بیشتر از سایر نقاط کشور است. خوزستان، کردستان، ایلام و سیستان و بلوچستان در راس قتل های ناموسی قرار دارند.
آسیب شناسی ارتکاب قتل های ناموسی در ایران
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز