به گزارش ای بی اس نیوز، آمارها حکایت از فوت سه میلیون نفر از مشمولان سهام در سالهای اخیر دارد، اما در این سالها امکان واگذاری سهام متوفی به وراث وجود نداشت. البته مسوولان بارها قول تعیین تکلیف این سهام را داده اند که هنوز اجرایی نشده است. البته لازم به ذکر است سود سالیانه ای که در این سال ها برای سایر ذی نفعان واریز شده است برای متوفی محفوظ است و به محض تعیین تکلیف به حساب وراث واریز می شود.
بنابراین می توان این فرآیند را با تاخیر بیشتری اجرا کرد و تکلیف مشخص شد. اما در هر صورت وراث نیازی به مراجعه حضوری ندارند و تنها باید منتظر اعلام مسئولان باشند.
انتهای پیام
اتفاقی که در این بین رخ داده این است که وراث برخی از ذی نفعان از دنیا رفته اند و بازار سرمایه و قوه قضائیه باید برای شناسایی افراد و واگذاری سهام به صورت غیابی همکاری کنند. با توجه به تعداد زیاد افراد، روش غیر حضوری برای جلوگیری از ازدحام در نظر گرفته شده است.
پیش از این اعلام شده بود که اطلاعات لازم از قوه قضائیه به صمت ارسال شده و پایان شهریورماه زمان اعلام شده برای به نتیجه رسیدن این فرآیند بوده است. اما به نظر نمی رسد که این امر محقق شود. خودرو پیمان حدادی – مشاور رئیس سازمان بورس در امور مشارکت ها – در آخرین اظهار نظر خود در خصوص تخصیص مشارکت های آن مرحوم. گفت که قوه قضاییه در ارسال اطلاعات به امانت داری اندکی تاخیر دارد.
تعیین سهام متوفی یکی از مهم ترین موضوعاتی است که وراث این افراد مدت ها منتظر آن بوده اند، با این حال ساعت پایانی آن همچنان در هاله ای از بلاتکلیفی است.