سایر موضوعات

در صورت تداوم کاهش منابع، صندوق توسعه ملی از بین می رود



مدیرکل صندوق توسعه ملی با انتقاد از نگاه این صندوق، اعلام کرد در صورت تداوم کاهش منابع، صندوق توسعه ملی از بین می رود.

به گزارش ای بی اس نیوز، مهدی غضنفری در نخستین همایش ملی اقتصاد و توسعه هوشمند با بیان اینکه اطلاعاتی که در اختیار مسئولان در خصوص صندوق توسعه ملی است اشتباه است، گفت: این روزها تاکید زیادی بر ابزارهای هوشمند داریم. اما مفاهیم بسیار مهم هستند. در اساسنامه صندوق توسعه ملی آمده است که صندوق توسعه و حفاظت است اما این اتفاق نیفتاد. صندوق ذخیره پولی به دلیل در نظر نگرفتن مفاهیم از بین رفت. صندوق توسعه ملی نیز با حکمرانی ضعیف می تواند به سرنوشت صندوق ذخیره ارزی دچار شود.

وی در خصوص تفاوت تولید و توسعه گفت: وقتی می خواهید منابع را از صندوق خارج کنید، می گویند چرا می خواهید پول تولید را بگیرید؟ اگرچه تولید منجر به توسعه نمی شود، اما باعث رسوب منابع مالی می شود. سهم بخش‌های اقتصادی از ۴۰ میلیارد دلار مطالبات غیردولتی صندوق به‌اندازه‌ای بود که ۶۶ درصد مربوط به نفت و گاز و پتروشیمی، ۲۱ درصد به سایر صنایع و ۱۳ درصد مربوط به نیروگاه‌ها بود. صندوق توسعه ملی پس از 10 سال کاهش یافته و در صورت تداوم کاهش منابع، صندوق از بین خواهد رفت.

رئیس هیأت مدیره صندوق توسعه ملی اعتبار صندوق توسعه ملی را 150 میلیارد دلار دانست و گفت: تاکنون دولت های مختلف 100 میلیارد دلار از این صندوق برداشت کرده اند. هر جا می خواهیم سرمایه گذاری کنیم انتقاد می کنند که چرا صندوق باید سرمایه گذاری کند و ما باید خود را با این مشکل وفق دهیم. باید صندوق توسعه ملی را به صندوق ثروت ملی تبدیل کنیم که در برنامه هفتم باید مورد توجه قرار گیرد.

قصنفری با تاکید بر اینکه تمامی درآمدهای نفت و گاز باید به حساب صندوق توسعه ملی واریز شود، گفت: پس از آن باید سود حاصل از سرمایه گذاری به بودجه واریز شود. نفت ثروت نیست بلکه سرمایه است. اگر سود به دست آورید، ثروتمند خواهید شد. اگر به این سوال توجه می کردیم یک صندوق تریلیون دلاری داشتیم.

وی با تاکید بر اینکه صندوق توسعه ملی باید هر سال نسبت به سال قبل بزرگتر شود، گفت: اگر این صندوق کاهش یابد، چیزی برای نسل بعد باقی نگذاشته ایم و کسانی که چیزی برای نسل بعد باقی نمی گذارند، نباید تظاهر کنند. باهوش باش.”

همچنین در این مراسم شمس الدین حسینی – رئیس کمیسیون ویژه رشد و رونق تولید – با اشاره به تاریخچه تجارت الکترونیک گفت: تا حدودی تغییرات فنی کشور را درک کرده ایم و داریم. پیشرفت خوبی داشته است، اما بحث تغییرات نهادی که فناوری ها به دنبال خواهد داشت کمتر است، ما فهمیدیم که مثلاً در مورد ارزهای دیجیتال، برخی ماینر و معامله گر هستند، اما بانک مرکزی کجاست؟ حاکمیت پولی کجاست؟ اینطور نیست. مدت ها پیش، بانک مرکزی به جای ارز دیجیتال از ارز دیجیتال ملی استفاده می کرد.

وی با بیان اینکه مسئولان یک دهه است که درگیر رشد اقتصادی و سرمایه گذاری ضعیف هستند، گفت: در حالی که اتفاقات دیگری در دنیا می افتد. آیا بدون جامعه هوشمند می توان اقتصاد هوشمند ایجاد کرد؟ اگر حکمرانی هوشمند نداشته باشیم به اقتصاد هوشمند نخواهیم رسید.

حسینی با تاکید بر اینکه اتفاقات خوبی در بازار سرمایه افتاده است، گفت: اما هنوز عمق مالی لازم را نداریم. اگر حمایت، قیمت و مداخله را حل نکنیم، بازار سرمایه عمیق نخواهد شد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا