سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه این شعبه غربی کریدور شمال-جنوب بین روسیه، جمهوری آذربایجان و ایران است، گفت: امیدواریم طی روزهای آینده موافقتنامه اجرای این پروژه را با روس ها امضا کنیم. تهران. و عملیات اجرایی راه آهن رشت – آستارا آغاز می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، کاظم جلالی با ارسال پیامی تصویری به همایش اقتصاد دریایی ایران، گفت: کریدور شمال – جنوب دارای سه شاخه شرقی، غربی و ترکیبی است. در این شعبه کریدور 600 هزار تن کالا وارد ایران شد و امسال ظرفیت دو میلیون تن کالا برای ترانزیت از این مسیر وجود دارد. البته ظرفیت این مسیر 15 میلیون تن بار است.
وی افزود: شاخه غربی این کریدور بین روسیه، آذربایجان و ایران قرار دارد. در سال 2023 اتفاق خوبی افتاد که با حضور روسای جمهور دو کشور، بخش راه آهن باقی مانده به بهره برداری رسید و قرارداد امضا شد. در تهران، ایران و روسیه امضا شد. امیدواریم در روزهای آینده با روس ها در تهران موافقتنامه اجرایی این پروژه را امضا کنیم و راه آهن رشت – آستارا را آغاز کنیم.
سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه شاخه سوم این کریدور شمال به جنوب و کریدور ترکیبی روسیه و ایران از دریای خزر می گذرد، افزود: این کریدور ترکیبی بسیار مهم است و می تواند بهترین کریدور باشد، زیرا ما به هم متصل می شویم. به روسیه بدون کشورهای واسطه البته در کریدور ترکیبی در قسمت روسی نقاط ضعفی وجود دارد، یعنی وجود بندر در قلعه ماخاچ و بقیه بنادر در ولگا قرار دارند و هر ساله ولگا نیاز به لایروبی دارد.
جلالی ادامه داد: در غیر این صورت ظرفیت حمل کالا با قایق کاهش می یابد; به این ترتیب در سال های اخیر ظرفیت کشتی ها به 3500 تن کاهش یافته در حالی که ظرفیت کشتی ها 8000 تن بوده است. مشکل دیگر ولگا این است که شش ماه از سال یخبندان و طوفانی است و نقل و انتقالات سریع نیست.
وی با بیان اینکه با ناوگان دریایی در خزر مشکل داریم و به تعداد بیشتری کشتی در این منطقه نیاز داریم و هنوز کشتی نداریم. وی گفت: با وجود اینکه چند کشتی در خزر خریداری شده اما اینطور نیست. همین کافی است و باید ناوگان خزر را تقویت کنیم.
انتهای پیام