محمدرضا فرزین در نشست تحلیلی «تبیین و ارزیابی سیاستهای پولی و ارزی» که در سی و یکمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی برگزار شد، موضوع تامین مالی بهینه برای پروژههای بزرگ را یکی از دغدغههای سیاستگذاران پولی خواند و تصریح کرد. و دولت: در بحث مهم تامین مالی نباید تمرکز مستمر بر استفاده از پول محلی باشد و اگر میخواهیم به اهداف توسعه کشور برسیم، باید به دنبال روشهای جدید و جایگزین تامین مالی باشیم. در این شرایط رشد اقتصادی حاصل می شود و تورم کنترل می شود.
وی سیستم تامین مالی را معطوف به بانک ها عنوان کرد و گفت: طبق آمار بیش از 92 درصد تامین مالی تامین می شود.
مسئولیت امور مالی کشور بر عهده نظام بانکی است و 8 درصد باقیمانده از طریق سایر روش های تامین مالی مانند بازار سرمایه و سرمایه خارجی تامین می شود. این موضوع کنترل تورم، رشد نقدینگی و ایجاد آرامش در اقتصاد را برای بانک مرکزی بسیار دشوار کرده است.
رئیس کل بانک مرکزی به افزایش نرخ بازدهی اوراق دولتی در ماه های اخیر به دلیل برنامه ریزی دولت برای فروش این اوراق در ابتدای سال اشاره کرد و گفت: برای حل مشکل تامین مالی باید این موضوع را اتخاذ کنیم. موضوع در نظر گرفته شود. در مجموع برای حل مشکل بین دولت و نظام بانکی هماهنگی می کنیم.
فرزین خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی و با توجه به تحریم ها قیمت ارز به دلیل محدودیت ها قابل یکسان سازی نیست. همچنین ایجاد کنید
انتظارات منفی تورمی از مجاری غیررسمی و بازار قاچاق بر نرخ ارز تاثیر گذاشته و التهاب ناشی از قیمت گذاری غیررسمی دلیلی شده است که در کنار شوک ها و مخاطرات سیاسی، گاه نرخ ارز دچار آشفتگی شود.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: بنابراین برای اینکه بتوانیم جریان کالا و خدمات را بدون وقفه به کشور ادامه دهیم و نیازهای اساسی مردم را تامین کنیم و بازار هویت مورد انتظار خود را حفظ کند، باید چاره ای جز اجرای سیاست تثبیت نیست. بنابراین معتقدم همزمان با اجرای سیاست های تثبیت نمی توان نرخ ارز واحدی داشت، اما در عین حال باید تلاش کرد فاصله بین نرخ ها را کاهش داد، زیرا ایجاد شکاف قیمتی منشأ آن است. اجاره دادن.
رئیس کل بانک مرکزی به چارچوب سیاستی این بانک اشاره می کند
بانک مرکزی بر اساس سه مقوله «سیاست کلان اقتصادی»، «سیاست احتیاط کلان» و «سیاست احتیاط خرد» اعلام کرد که این سه دسته از سیاستها، بحث نظم در سیاستگذاری را بیان میکنند، زیرا باید قوانینی اتخاذ شود. به طور جدی در اقتصاد ایران.
وی افزود: متأسفانه عده ای در کشور که منافعشان از نظم در سیاست گذاری رنج می برد، همه سیاست ها را زیر سوال می برند و سعی می کنند این نظم را مخدوش کنند و ما به عنوان بانک مرکزی باید قوانین را جدی بگیریم و پای ضوابط باشیم. ما باید در جهت تقویت فرآیندهای نظارتی با سیاستهای احتیاطی و کلان اقتصادی تلاش کنیم و امیدواریم در تقسیم بندی جدیدی که ایجاد میکنیم بتوانیم اقتصاد را با کمترین ضربه کنترل کنیم.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16857/%D9%81%D8%B9%D9%84%D8%A7-%D8%A7%D9%85%DA%A9%D8%A7%D9%86-%D8%AA%DA%A9-%D9%86%D8%B1%D8%AE%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%A7%D8%B1%D8%B2-%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%AF-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز