سایر موضوعات

در افق فعلی کشور برنامه ریزی بلندمدت نمی بینم

سید محمدرضا مرتضوی دبیرکل خانه صمت نیز گفت: چالش ها و مشکلات کشور هر چه باشد، ما تولیدکننده و بخش تولید هرگز دست از کار نکشیده ایم چرا که سرنوشت میلیون ها کارگر در گرو تصمیمات ما بود. همان طور که در دوران جنگ تحمیلی زیر باران خمپاره کار و تولید کردیم و تعهد کار داشتیم، امروز هم هرکس باید وظیفه خود را به درستی انجام دهد.

همچنین به گفته وی، رکود در کشور مزمن شده و تورم به یک شاخص جاری و دائمی تبدیل شده است. در بازار می گویند هر چه امروز بخرید برای تحریک تقاضا به دست آورده اید. بنابراین، اگر به آن نیاز ندارند، برای حفظ ارزش پول آن را نیز می خرند. بنابراین، حس پس انداز از بین می رود. بازار سهام به یکی از پرریسک ترین موضوعات سرمایه گذاری تبدیل شده است و سرمایه گذاران خرد تا چند سال آینده در بورس سرمایه گذاری نخواهند کرد. در حالی که قرار است بورس از اقتصاد حمایت کند و به بخش تولیدی پول تزریق کند، با شبهه مواجه می شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، آرمان خالقی با بیان اینکه یکی از اهداف برگزاری این جشنواره ایجاد بستر و فضایی برای بیان مشکلات حوزه تولید است، گفت: مهمانان این رویداد از نهادهای مختلف پشتیبانی و سه قوه دعوت شده بودند. اما برخی از دوستانی که دعوت نامه را پذیرفته بودند، امروز تلفن خود را پاسخ ندادند و برخی گفتند که یک جلسه فوری یا یک سفر ناگهانی دارند. نمایندگانی از سازمان امور مالی، وزارت امنیت، کمیته صنعت مجلس و وزارت کار دعوت شدند. مشکل صنعت از اینجا شروع می شود.

عضو هیئت مدیره خانه صمت با بیان اینکه بار حرکت به هر سمتی بیشترین آسیب را به کشور وارد می کند، تصریح کرد: این وضعیت همانند اقتصاد فرماندهی برای واحدهای تولیدی تبعات دارد. بهبود فضای کسب و کار نیز تحت تأثیر این بوروکراسی است. مثلا امروز مسئولان تصمیم می گیرند بخشنامه ای منتشر کنند که تا زمانی که رشد کند می تواند پنبه شود و فردا بخشنامه دیگری. علاوه بر این ستاد تنظیم بازار و سازمان پشتیبان در قیمت گذاری دخالت می کنند و ربطی به رقابت ندارند و توجهی به این موضوع ندارند که شرکت ها با کیفیت متفاوتی کار می کنند.

خالقی با بیان اینکه برنامه ریزی بلندمدتی در افق مدیریت کلان فعلی کشور نمی بینم، گفت: اگر برنامه ای وجود دارد، مسئولان باید بگویند که به صورت مکتوب کجاست، چه کسانی متعهد به اجرای آن هستند و چه شاخص هایی در نظر گرفته شده است. بدست آوردن.

مرتضوی گفت: باید برای روزهای سخت و تامین مواد اولیه، نقدی، ارزی و غیره آماده باشیم.

انتهای پیام

خالقی با بیان اینکه مردم دائماً در حال بررسی نرخ ارز هستند و وضعیت نگران کننده است، تصریح کرد: نمی دانیم سال آینده در اقتصاد کجا و کسب و کار کجا خواهیم بود. تورم امنیت اقتصادی را تضعیف کرد. از طرفی در این شرایط قدرت خرید مردم کاهش یافته و مثلاً لوازم خانگی کمتری می خرند و ترجیح می دهند لوازم خود را تعمیر کنند. در نتیجه بازار منقبض شده و در صادرات مشکل داریم. ما برنامه مشخصی برای همکاری با شرکای خارجی نداریم، نمی دانیم با تحریم ها چه کنیم و مشخص نیست می توانیم به تعهدات خود عمل کنیم یا خیر. تولیدکننده هم مجبور است ارز را نیم بها به دولت بفروشد که برایش مشکل ساز است. این شرایط تولیدکنندگان بازار داخلی را مجبور به زندگی مشترک و خوردن مشتریان یکدیگر می کند. پیش از این، پروژه‌های عمرانی طیف وسیعی از واحدهای صنعتی را جابه‌جا می‌کرد که اکنون کوچک شده است.

وی گفت: اگر فکری جدی برای گشایش بازارهای بین المللی نکنیم، ظرفیت های فعلی معلق می ماند و از نوسازی تجهیزات فرسوده عقب می مانیم. تامین نقدینگی نیز درد مشترک همه تولیدکنندگان است. بانک‌ها می‌گویند به کسانی که وثیقه آسان، ریسک کم و بازپرداخت سریع دارند، تسهیلات می‌دهند، اما صنعت هیچ‌گونه وثیقه‌ای ندارد. از سوی دیگر، با توجه به تورم، نیاز تولیدکنندگان به نقدینگی هر روز بیشتر می شود.

وی افزود: آیا نمی دانیم تقاضای بازار در فصول مختلف سال چقدر است؟ آیا امروز کشوری ساخته ایم یا جمعیت امروز متفاوت است و نمی توانیم تقاضا را پیش بینی کنیم؟

خالقی همچنین اقدامات کمیسیون خانه بین المللی صمت برای بازکردن بازارهای صادراتی به صنایع کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: در عراق دفتری از سوی استان کرمانشاه و در استانبول ترکیه نیز دفتری از سوی استان کرمانشاه ایجاد شده است. استان آذربایجان شرقی و همچنین در امارات متحده عربی و پاکستان. خانه های صامت در تهران و یزد پیگیر موضوع هستند و علاوه بر آن دفتری در اروپای شرقی و مرکزی در مجارستان در حال تاسیس است و امیدواریم فرصت های تجاری خوبی از آنجا پدید آید.

وی با بیان اینکه سبک مدیریتی کشور این روزها به سبک آتش نشانی معروف شده است، تصریح کرد: در این سبک با هر حادثه ای همه فکر می کنند بخشی در آتش است و می روند آن را خاموش می کنند. مثلاً گوشت گران می شود، همه چیز بسته است تا راه حلی پیدا کنند، فردا هم همین وضعیت برای ورودی است، فردای آن روز برای تعویض.

یکی از اعضای هیئت مدیره اتاق صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه سبک مدیریتی کشور به سبک آتش نشانی معروف شده است، گفت: در افق فعلی مدیریت کلان کشور برنامه ریزی بلندمدت نمی بینم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا