وی با بیان اینکه این دستگاه ها در انواع 3، 6، 8 و 12 کاناله تولید می شوند، گفت: اولین دستگاه نورو و بیوفیدبک دارای کاربردهایی با قابلیت های درمانی و تحقیقاتی است که می تواند الکترودها و سنسورهایی مانند Temp، EMG، EOG و ECG را به هم متصل کند. آیا او دارد
ما معمولا قادر به کنترل و اصلاح امواج مغزی خود نیستیم. چون ما از این امواج آگاه نیستیم. نوروفیدبک درمانی با ارائه بازخورد بسیار سریع (چند هزارم ثانیه پس از وقوع آن) سعی در ایجاد این آگاهی دارد. با ادامه این تمرین، مغز یاد می گیرد که امواج بیشتری تولید کند که منجر به عملکرد بهتر می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، بیوفیدبک تکنیکی است که سعی دارد با ایجاد تغییرات مثبت مثبت در بدن برخی از عملکردهای خود را بهبود بخشد. فعالیت یا فعالیت بدنی ما به دو دسته ارادی و غیرارادی تقسیم می شود. فعالیت های ارادی مانند حرکت دست ها و پاها به طور آگاهانه کنترل می شوند، اما برخی از فعالیت های بدن مانند ضربان قلب، تنفس، دمای بدن، فشار خون و امواج مغزی به طور غیرارادی کنترل می شوند.
بیوفیدبک درمانی یک تکنیک ذهن – بدن است که به افراد یاد می دهد چگونه فعالیت های فیزیولوژیکی خود را تغییر دهند.
absnews
نوروفیدبک فناوری دیگری برای درمان این نوع اختلال است. این فناوری نوعی بیوفیدبک است که مستقیماً روی مغز عمل می کند و دامنه، درجه همگنی یا اختلاف فاز امواج مغزی را با توجه به هدف از پیش تعیین شده تغییر می دهد. منطق این درمان مبتنی بر شرطی سازی فاکتوریل است.
از این روش می توان برای بهبود اختلالاتی مانند کمبود توجه/بیش فعالی، ناتوانی های یادگیری، صرع، اختلالات هراس و اضطراب، اختلالات سوء مصرف مواد، افسردگی، مدیریت استرس، میگرن، سندرم تورت و اختلالات خواب استفاده کرد.
گروهی از محققان یک شرکت فناوری، انواع دستگاههای نوروفیدبک و بیوفیدبک ساخت ایران را برای درمان برخی از اختلالات عصبی مانند اختلال وسواس اجباری به بازار عرضه کردهاند.
مدیر تحقیق و توسعه این شرکت در بحث قابلیت های دستگاه نوروفیدبک 12 کاناله توضیح داد: این دستگاه قابلیت اتصال به درپوش مخصوص ضبط QEEG/EEG را نیز دارد.
نصرت آبادی میزان نمونه برداری با استفاده از این دستگاه را 250 تا 16 کیلوهرتز و وضوح آن 24 بیت تصریح می کند و یادآور می شود: در این دستگاه امکان ذخیره اطلاعات در کارت حافظه وجود دارد.
بنابراین اگر فردی برای مدت طولانی در معرض هر یک از این عوامل محیطی قرار گیرد که منجر به تغییر در فعالیت های بدن می شود، ممکن است دچار اختلال یا بیماری شود.
پارامترهای مرتبط با این فعالیت ها به طور ناخودآگاه در پاسخ به عوامل محیطی تغییر می کنند. به عبارت دیگر، بدن به عوامل محیطی مانند عصبی بودن، استرس، هیجان و بیماری پاسخ می دهد و می تواند هر یک از این فعالیت ها را تغییر دهد.
برای درمان این نوع اختلال، فناوری جدیدی به نام “بیوفیدبک” ساخته شده است که به افراد کمک می کند تا حدی کنترل برخی از این عملکردهای غیرارادی را در دست بگیرند.
تولید این دستگاه مبنای تحقیقات یکی از شرکت های فناور است، به طوری که دکتر مسعود نصرت آبادی، مدیر تحقیق و توسعه این شرکت در گفت وگو با ای بی اس نیوز وی گفت: تحقیقات این شرکت بر تولید محصولات مرتبط با علوم اعصاب متمرکز است و در این راستا محصولاتی مانند دستگاه «نوروفیدبک» و «بیوفیدبک» را تولید کرده ایم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز