وی ادامه داد: قیمت گذاری باید بر اساس تعرفه متعارف باشد. بنابراین اصلاح فرمول تعرفه مطالبه اصلی ماست و چیزی جز اعمال قانون توسط دولت به عنوان متولی نرخ نمی خواهیم.
وی ادامه داد: اگر قیمت خوراک به 7 هزار تومان برسد که در لایحه فاینانس پیش بینی شده است، 20 هزار میلیارد تومان زیان انباشته برای پتروشیمی های متانولی ایجاد می شود و تولید متوقف می شود.
وی افزود: صنعت پتروشیمی یک زنجیره کامل است و حفظ این زنجیره باید در اولویت باشد. اکنون تنها جایی که بیشترین ضرر را می بینند پتروشیمی است.
مدیرعامل پتروشیمی بوشهر با بیان اینکه متانول ایرانی حاشیه سود کمی دارد و رقبا می توانند جای محصولات ایرانی را بگیرند، گفت: اگر 2 درصد گاز تولیدی در پتروشیمی های متانولی مصرف شود، تاثیر زیادی بر روی پتروشیمی ها دارند. بازار ارز کشور .
وی افزود: اکنون قیمت عرضه گاز در دنیا از 1.4 سنت شروع می شود و میانگین قیمت گاز در جهان 10 سنت است و با این قیمت گذاری قیمت گاز در ایران به 24 سنت می رسد.
وی ادامه داد: پتروشیمی ها در کنترل نرخ ارز موثر هستند و رقبای ایران با گاز ارزان پتروشیمی تولید می کنند و توان رقابت از تولیدکنندگان متانول ایرانی سلب می شود.
به گزارش خبرنگار بازرگانی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، متین دیداری رئیس کارگروه متانول ایران در نشست خبری گفت: بر اساس قانون هدفمندی یارانه ها، وزارت نفت موظف است قیمت عرضه گاز و عرضه مایعات را برای پالایش تعیین کند. و پتروشیمی، اما به گونه ای که رقابت پذیری حفظ شود و برای این منظور، فرمول نرخ عرضه گاز باید بازنگری شود.
دیداری با بیان اینکه اکنون قیمت نهایی بالاتر از قیمت بازارهای بین المللی است و این نرخ قدرت رقابت را از بین می برد، گفت: این قیمت گذاری باید بتواند سرمایه گذاری داخلی و خارجی را جذب کند.
وی افزود: قیمت مواد غذایی اکنون 25 درصد به قیمت گاز در اروپا و 25 درصد در آمریکا گره خورده است. در اروپا، قیمت بالا بیشتر هزینه انتقال است.
مدیرعامل پتروشیمی زاگرس گفت: پتروشیمی بیشترین ارز را در کشور وارد می کند و شرکت های متانولی سالانه 3 تا 3.5 میلیارد دلار ارز در اختیار سامانه نیما قرار می دهند.
وی ادامه داد: هر تن اکسیژن به عنوان خوراک ثانویه 33 دلار، هر تن بخار 15.2 دلار و هر مگاوات برق 60 دلار و 50 دلار هزینه نگهداری مجموعه است.
در ادامه این جلسه پیروز موسوی مدیرعامل پتروشیمی بوشهر گفت: موضوع مهم بازنگری در نرخ خوراک پتروشیمی ها است و این موضوع ممکن است صنعت را تحت تاثیر قرار دهد.
کریمی با بیان اینکه «این هزینه ها در حالی است که قیمت متانول هر تن فوب خلیج فارس 240 دلار است»، گفت: اکنون با قیمت 5 هزار تومان برای نرخ گازرسانی، قیمت کل بالاتر از فوب خلیج فارس است. قیمت و با قیمت خوراکی 7 هزار تومان این واحدهای تولیدی تعطیل هستند.
همچنین رضا کریمی مدیرعامل پتروشیمی سبلان با اشاره به اینکه قیمت تمام شده هر تن متانول حدود 64 درصد مربوط به گاز خوراک است، گفت: هر تن متانول به 170 تا 180 دلار قیمت گاز خوراک نیاز دارد.
مدیرعامل پتروشیمی زاگرس با اشاره به اینکه صنعت متانول 2 درصد گاز تولیدی کشور را مصرف می کند، گفت: در نظر گرفتن قیمت خوراک بالا برای این میزان مصرف، منصفانه نیست. پیشنهاد ما تعیین فرمولی بر اساس قیمت های بین المللی بر اساس قیمت محصول است.
absnews
مدیرعامل پتروشیمی زاگرس با تاکید بر اینکه اروپا مصرف کننده بزرگ گاز است، گفت: در اروپا به عنوان مصرف کننده هزینه های زیادی برای حمل و نقل گاز متحمل می شود.
دیداری با بیان اینکه اتفاق بدی در قیمت خدمات جانبی رخ داد و افزایش قیمت غیرعادی بود، گفت: متانول ها بیشترین مصرف اکسیژن را در صنعت پتروشیمی دارند و اکسیژن یکی از مواد غذایی است و این مشکل ساز بوده است. همچنین.” .
وی ادامه داد: نرخ بازار آزاد غیر متعارف و بالاست. اما باید سعی کنیم تعادل ایجاد کنیم نه اینکه این سود نصیب دلال ها شود و خود صنعت پتروشیمی که ریسک تولید، صادرات و انتقال پول را دارد زیان ده بماند.
دیداری به تفاوت قیمت ارز در سامانه نیما و بازار آزاد اشاره کرد و گفت: باید بررسی شود که چه کسانی از اختلاف قیمت در نرخ ارز سود می برند زیرا این اعداد سرسام آور است.
وی افزود: در خصوص نرخ عرضه، فرآیند فرمول نرخ عرضه بر اساس نرخ گاز اروپا است و نگرانی ما این است که ایران به عنوان دومین منبع گاز دنیا بتواند قطب قیمت گاز باشد. منصفانه نیست که واحدهای پتروشیمی ایران نرخ عرضه را بر مبنای محاسبه گاز اروپا قرار دهند.
دیداری با بیان اینکه «تداوم تولید خط قرمز ماست»، گفت: 3 نگرانی برای پتروشیمی متانولی وجود دارد که شامل نرخ خوراک، نرخ مطلوبیت و مابه التفاوت ارز آزاد و نرخ نیما است.
موسوی گفت: علاوه بر افزایش قیمت گاز در اروپا و تاثیر آن بر قیمت خوراک پتروشیمی ایران، جنگ اوکراین نیز باعث کاهش قیمت متانول در جهان شده است که باعث افزایش قیمت متانول شده است. فشار بر تولیدکنندگان متانول ایرانی» و گفت: هزینه حمل و نقل نیز 15 درصد است که از زمان جنگ اوکراین 20 درصد افزایش یافته است و این مشکل بر اقتصاد کشور تأثیر خواهد گذاشت.