سایر موضوعات

افزایش تعداد مراکز هاری در خراسان رضوی

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به اینکه در حیواناتی مانند شغال، گرگ و روباه موارد مثبت هاری ثبت شده است، گفت: دلیل اصلی این است که بتوانیم بیماری را تشخیص دهیم. در سگ های صاحبان بزرگ و کنترل جمعیت سگ های بدون صاحب. در حال حاضر محاصره ای به نام «کنترل جمعیت سگ های بدون صاحب» وجود دارد که فعالیت هایی مانند کنترل جمعیت سگ ها را انجام می دهد، اما عملکرد آن با نسبت ایده آلی که در ذهن داریم فاصله زیادی دارد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: البته دام های مبتلا نیاز به واکسیناسیون ندارند اما سایر دام ها باید واکسینه شوند.

بهروزیان شریف در پاسخ به این سوال که راه حل های پیشگیری از شیوع بیماری های دامی چیست، گفت: با توجه به شعار اصلی که پیشگیری بهتر از درمان است، باید بدانیم که پیشگیری تنها به واکسیناسیون خلاصه نمی شود و عوامل مختلفی در این امر موثر هستند. مسئله. . برای تب برفکی علاوه بر واکسیناسیون باید از جابجایی غیرمجاز دام و قاچاق آنها نیز جلوگیری و دام ها کنترل شود. برای مبارزه با هاری علاوه بر واکسیناسیون باید به کنترل جمعیت سگ های بدون صاحب برای کنترل این بیماری توجه شود.

وی افزود: اخیراً پدیده ای به وجود آمده که برخی از دوستداران حیوانات به فکر کمک به سگ های حاشیه شهر و غذا دادن به آنها هستند. این رفتار باعث افزایش جمعیت این سگ ها می شود و با آن تعادل طبیعت از بین می رود و جمعیت سگ های بی صاحب را افزایش می دهد. بنابراین، واکسیناسیون شرط لازم برای کنترل بیماری است، اما کافی نیست.

محمدرضا بهروزیان شریف در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره اپیدمی هاری در استان اظهار کرد: هاری بیماری شایعی است که سلامت جامعه را تهدید می کند و به همین دلیل اهمیت دارد. اقدامات انجام شده برای مبارزه با این بیماری شامل واکسیناسیون سگ های صاحب خانه است. از سال تا به امروز، تقریباً 701000 سگ قلاده واکسینه شده اند و انتظار داریم این جمعیت تا پایان سال به 90000 قلاده برسد.

ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه تعداد مراکز هاری در استان نسبت به سال های گذشته افزایش یافته است، گفت: مهم ترین دلیل آن افزایش جمعیت سگ های بی صاحب است. این افزایش تنها مربوط به استان نیست، بلکه در سراسر کشور نیز قابل مشاهده است.

انتهای پیام

بهروزیان شریف درباره تعداد فعلی دام های مبتلا به این بیماری گفت: در حال حاضر حدود 20 راس گوساله در یک مزرعه به بیماری تب برفکی مبتلا شدند که به سرعت اقدامات لازم را برای جلوگیری از شیوع این بیماری انجام دادیم. خوشبختانه بیماری تب برفکی در حیوانات بالغ مشاهده نشده است.

وی همچنین درباره واکسیناسیون دام ها برای کنترل بیماری تب برفکی بیان کرد: تب برفکی یکی از بیماری های واگیر در صنعت دامپروری است که سلامت جامعه را تهدید نمی کند. بیماری تب برفکی باعث ایجاد زخم در دهان، سم و پستان حیوان می شود و حیوان به دلیل این زخم ها نمی تواند به خوبی تغذیه کند که در نهایت باعث کاهش شیر و وزن کمتر حیوان می شود. این بیماری به دلیل شیوع بالای آن در صنعت دامداری از اهمیت بالایی برخوردار است.

بهروزیان شریف با بیان اینکه اخیراً یک مورد مثبت بیماری تب برفکی در تپه سلام مشهد مشاهده شد، افزود: با توجه به اینکه تپه سلام یکی از مناطق پرتراکم دام است، مهار شیوع این بیماری بسیار مهم بود. به همین منظور تیم هایی در این منطقه مستقر شده و واکسیناسیون نیز انجام شده است. هنگامی که واکسیناسیون در یک منطقه کانونی انجام می شود، فرآیند باید در شعاع سه کیلومتری انجام شود.

وی با اشاره به اینکه طرح واکسیناسیون تب برفکی در چند مرحله به صورت سراسری انجام می شود، گفت: ابتدا در مرداد و شهریور امسال واکسیناسیون دام سنگین روستایی و 50 درصد جمعیت گاو سبک را انجام دادیم. ، و این مرحله تکرار شد در بهمن و اسفند تکرار می شود. اکنون شروع مرحله برفک است. بر این اساس حدود 200 هزار راس دام روستایی و عشایری و حدود هفت میلیون راس دام سبک روستایی و عشایری در بهمن و اسفند به منظور ایمن سازی در برابر این بیماری واکسینه می شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا