ای بی اس نیوز/ مرکز رئیس هیئت مدیره تعاونی پسته کاران استان مرکزی از آغاز برداشت پسته در باغات شهرستان زرندیه خبر داد و گفت: قطعی برق روزانه و احتمال بارندگی زودهنگام روند برداشت این محصول را مختل کرد.
محمود بارانی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به قطعی برق در منطقه سلطان احمدلو مرکز تولید پسته استان مرکزی و شهرستان زرندیه، اظهار کرد: از صبح دیروز که برداشت پسته در این شهرستان آغاز شد. شاهد قطعی برق بودیم و حدود 50 نفر از شاغلان در برداشت پسته منتظرند تا با وصل شدن برق، برداشت و فرآوری از طریق پایانه پسته انجام شود.
وی با اشاره به اینکه صنعت پسته در این شهرستان در زمان برداشت و فرآوری برای بیش از پنج هزار نفر فرصت اشتغال ایجاد کرده است، گفت: باید زیرساخت های مناسبی را برای تامین نیاز نیروی کار این منطقه فراهم کنیم. قطعی برق باعث تعطیلی نانوایی منطقه سلطان احمدلو زرندیه و تامین بدیهی ترین نیاز نیروی کار یعنی نان تولیدی در نانوایی ها به دلیل قطعی برق محدود شد.
بارانی با اشاره به پیش بینی سازمان هواشناسی برای وقوع بارندگی های زودهنگام در کشور گفت: کار برداشت پسته زرندیه معمولا از 30 شهریورماه آغاز و تا پایان مهرماه ادامه دارد، اما پیش بینی سازمان هواشناسی اولین بارندگی های پاییزی را داشته است. این نگرانی را در بین تولیدکنندگان پسته ایجاد کرد، زیرا بارش در هنگام برداشت پسته به محصول آسیب می رساند یا روند برداشت و فرآوری در پایانه پسته را مختل می کند. روند برداشت باید تسریع شود تا بارندگی خسارت قابل توجهی به پسته کاران وارد نکند و در صورت ادامه قطعی برق مشکل دوچندان شود.
وی از استاندار مرکزی و فرماندار زرندیه خواست تا از اداره برق بخواهند در زمان برداشت پسته به قطع برق پایان دهند و باغداران با زحمت کمتری نسبت به برداشت پسته اقدام کنند تا به باغات پسته آسیبی نرسد.
وی افزود: قطعی برق آبیاری باغات پسته مجهز به سیستم های نوین آبیاری را با مشکل مواجه کرده است. از سوی دیگر، اگر قطعی برق در زمان برداشت پسته ادامه یابد، این امر منجر به افت تولید می شود.
وی بیان کرد: قطعی برق در فصل تابستان منجر به اختلال در آبیاری نوین و خسارات دیگر و افزایش تعداد محصولات آفتابسوخته شد، هرچند نمیتوان در مورد میزان خسارت اظهارنظر کرد. ناشی از آفتاب سوختگی امکان افزایش تخلخل پسته وجود دارد.
رئیس اتحادیه کشاورزی زرندیه با اشاره به میزان تولید پسته در سال جاری گفت: پیش بینی می شود امسال میزان محصول برداشت شده نسبت به سال قبل 30 درصد افزایش یابد.
وی درباره سال کشت پسته «آور» یا «نیاور» گفت: سال آوری دوره ای در زمینه پسته کاری است که عملکرد درختان پسته افزایش می یابد، به عبارتی درختان پسته یک سال پربار و یک سال کم بازده دارند. سال سال پسته است و مقدار برداشت افزایش می یابد.
بارانی با اشاره به اینکه میانگین برداشت پسته در زرندیه حدود دو تن در هکتار است، گفت: بیش از 80 درصد پسته تولیدی استان مرکزی در این شهرستان تولید می شود که ارگانیک بودن از مهمترین ویژگی های پسته است. تولید شده در زرندیه
وی با اشاره به فعالیت پایانه فرآوری پسته در مجاورت باغات گفت: پسته های برداشت شده بلافاصله به پایانه فرآوری منتقل می شود که شامل عملیات پوست گیری، حفره برداری، شستشو، غربالگری، غربالگری، نوار تست و خشک کن کالیبره و بسته بندی می شود. در این فرآیند پوست تازه و رویه پسته جدا می شود و پس از جداسازی پسته های بدون هسته، پسته های مرغوب شسته و سپس خشک می شوند.
بارانی با تاکید بر اینکه تمامی عملیات فرآوری پسته با ماشین آلات و به صورت مکانیزه انجام می شود، گفت: این دستگاه ها برقی هستند و قطعی برق مکرر چند ساعته در چندین نوبت باعث توقف دستگاه های فرآوری و در نتیجه ماندگاری پوست پسته می شود. تازه می شود و محصول در نهایت کیفیت خود را از دست می دهد. از سوی دیگر، قطع برق هزینه نیروی انسانی و سایر زیرساخت های مورد نیاز برای برداشت و فرآوری پسته را افزایش می دهد و خسارت جدی به پسته کاران وارد می کند.
انتهای پیام