در حالی که چند روز پس از اعلام درخواست وزارت حراست در نیمه اول بهمن ماه از بانک مرکزی برای افزایش فوری سقف اعتباری دو خودروساز، هیات ارز و اعتبار این افزایش اعتبار را پذیرفته بود. محدودیت، اما اکنون نامه بانک مرکزی خطاب به مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا است که نشان می دهد تخصیص اعتبار 5000 میلیارد تومانی به این گروه خودرویی مورد تایید این سازمان (بانک مرکزی) نیست.
به گزارش ای بی اس نیوز، 20 بهمن ماه بود که وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامه ای خطاب به رئیس کل بانک مرکزی خواستار اختصاص 15 هزار میلیارد تومان اعتبار به شرکت های ایرانی خودرو و سایپا شد.
در این درخواست عباس علی آبادی از محمدرضا فرزین (رئیس کل بانک مرکزی) آمده است: «به دلیل حفظ قیمت محصولات سایپا و صنایع خودروسازی ایران خودرو به منظور مهار تورم، هر دوی این شرکت ها با مشکل مواجه شده اند. از نظر تامین نقدینگی لذا با عنایت به موافقت معاون اول رئیس جمهور مبنی بر افزایش تولید در ماه های پایانی سال به منظور تنظیم بازار، دستور فرمائید سقف اعتبار شرکت ایران خودرو 10 هزار میلیارد تومان افزایش یافته و اعتبار آن سقف شرکت سایپا باید بلافاصله 5000 میلیارد تومان افزایش یابد.
شش روز پس از ثبت این درخواست، هیات ارز و اعتبار با افزایش 15 هزار میلیارد تومانی سقف اعتباری ایران خودرو سایپا موافقت کرد.
هیات ارز و اعتبار مقرر کرد سقف اعتبار تسهیلات بانکی و اوراق شرکت های ایرانی خودرو و سایپا بدون در نظر گرفتن محدودیت های احتیاطی و نظارت تا پایان به ترتیب 10 هزار میلیارد ریال و 50 هزار میلیارد ریال افزایش یابد. حداکثر از سپتامبر 1402.
در ادامه این شورا تاکید کرد: بر این اساس ضمن ابلاغ مصوبه مذکور به واحدهای اجرایی ذیصلاح از شما تقاضا داریم قبل از اعطای تسهیلات و ایجاد تعهد برای شرکتهای مذکور جهت کنترل سقف دستور فرمائید. بازتاب و تایید باید به دست آید.
نامه بانک مرکزی خطاب به مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در تاریخ 9 بهمن ماه علیرغم تایید هیات ارز و اعتبار، نشان می دهد که بانک مرکزی درخواست اعتبار 5000 میلیارد تومانی این شرکت خودروسازی را نپذیرفته است.
در نامه ای به امضای مدیرکل عملیات پولی و اعتباری اداره کل اعتبارات بانک مرکزی خطاب به محمدعلی تیموری (مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا) تاکید و ذکر شده است:
در بازگشت به نامه شماره 1402/486390 مورخ 26/11/1402 مبنی بر درخواست تخصیص خط اعتباری 50 هزار میلیارد ریالی برای پرداخت تسهیلات با سود متعارف به گروه خودروسازی سایپا، به اطلاع می رساند: توسل به منابع توانمند. بانک مرکزی در قالب اعطای خط اعتباری. این امر پیامدهای منفی اقتصادی از جمله افزایش پایه پولی و نقدینگی، تورم و نارضایتی بانکی را به دنبال دارد و با سیاست های سند تحول مردمی دولت سیزدهم همخوانی ندارد.
همچنین بر اساس تصمیمات چهارمین جلسه پیگیری کنترل تورم مورخ 30/6/1301 که با حضور معاون اول رئیس جمهور تشکیل شد، بانک مرکزی از هرگونه اقدام افزایش پایه پولی منع شده است. بنابراین درخواست پیشنهادی مورد تایید این بانک نیست.
انتهای پیام