درخشش رشد اقتصادی با تغییر رویکرد صنعت نفت
به گفته یک کارشناس حوزه انرژی، یکی از رویکردهای کلیدی دولت سیزدهم برای تبدیل شدن به موتور رشد اقتصادی کشور، توجه و تمرکز بر خنثی سازی حداکثری تحریم ها با بازنگری در تجارت انرژی ایران است. علاوه بر توسعه تجارت گاز منطقه ای، توانست بازارهای متنوعی برای نفت خام ایجاد کند. ایران ایجاد خواهد کرد و در شرایط تحریم کامل، نفت و گاز ایران به خوبی فروخته خواهد شد.
طیب حیدری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به نقش صنعت نفت و گاز در رشد هشت درصدی اقتصاد ایران در فصل بهار، اظهار کرد: بیشترین و اقتصادی ترین رشد بخش های مختلف اقتصاد در حوزه تولید و تجارت بوده است. نفت و گاز که بیش از 20 درصد از رشد اقتصادی این بخش را به خود اختصاص داده است، باعث شده رشد اقتصادی کشور در مجموع به 8 درصد برسد و بخش نفت و گاز ایران موتور اقتصادی کشور با فعالیت است. سیاست انرژی و دیپلماسی دولت سیزدهم نقش بسیار کلیدی و مهمی در دستیابی به رشد 8 دارد که درصدی از کل اقتصاد را نشان می دهد.
به گفته وی، سیاست دولت سیزدهم در حوزه نفت و گاز به خوبی اجرا شد که در رشد اقتصادی نیز نقش داشت و ثمره آن را در آمارهای ارائه شده مشاهده می کنیم. بی شک رویکرد دولت در حوزه انرژی خوب است و در آینده شاهد آثار بعدی آن هستیم.
این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به سیاست های وزارت نفت در حوزه بین الملل و اقدامات انجام شده در این بخش، اظهار داشت: دولت اقدامات موثری در حوزه سیاست خارجی و بین المللی در همه بخش ها انجام داده و ایجاد کرده است. روابط خوب با کشورهای همسایه در حوزه انرژی نیز اقدامات مثبتی صورت می گیرد که می توان آن را پیشرفت در توسعه کشور دانست.
حیدری با تاکید بر اینکه اقدامات دولت سیزدهم در عرصه بین الملل می تواند تاثیرات بسیاری در عرصه های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی چه در منطقه و چه در کشور داشته باشد، گفت: این دولت علاوه بر تجارت، در حوزه تولید نیز تاثیرگذار است. و استخراج نفت و گاز نیز گام های کلیدی و بسیار مهمی برداشته است که ایران را به سمت توسعه میادین مشترک نفت و گاز و به حداکثر رساندن استخراج نفت و گاز با تکیه بر انرژی ملی سوق داده است.
به گفته وی، آخرین اقدام ایران در این زمینه دستیابی به فناوری استخراج گاز از پیچیده ترین لایه مشترک مرز ایران با قطر در فاز 11 پارس جنوبی بود که با توان بخش ملی عملیاتی شد. علاوه بر این، تولید نفت در شرایط تحریم کامل رکوردها را شکست و به بیش از 3.4 میلیون بشکه در روز رسید.
این کارشناس با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم برای خنثی سازی تحریم ها گفت: در شرایط کنونی عملکرد دولت موفق بوده و علیرغم فشارهای شدید توانسته با مسیری که دولت طی کرده اقدامات خوبی انجام دهد. ما میتوانیم به افزایش تولید و توسعه تعاملات امیدوار باشیم، اما باید نسبت به گذشته روابط با کشورهای دیگر، بهویژه خاورمیانه که سیاستگذاریهایی برای آن اتخاذ شده و در این مسیر هستیم، تقویت و بیش از گذشته توسعه یابد.
انتهای پیام