دستیار امور جنگلبانی سازمان منابع می گوید علاوه بر حفاظت از جنگل ها و منابع طبیعی، درختکاری را نیز در دستور کار قرار دهیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، وزارت جهاد کشاورزی طرح درختکاری میلیاردی را پیشنهاد کرد و رئیس جمهور آن را تایید کرد. این طرح در راستای برنامه جهانی برای کاشت یک تریلیون درخت تا سال 2030 است و پیش بینی می شود در یک دوره چهار ساله یک میلیارد درخت در سراسر کشور کاشته شود. به گفته مسئولان، اجرای این طرح می تواند از بروز مشکلات زیست محیطی مانند ریزگردها، افزایش گازهای گلخانه ای، آلودگی آب و خاک به فلزات سنگین و فرسایش خاک جلوگیری کند.
اجرای این طرح اگرچه می تواند فواید زیادی برای منابع طبیعی کشور داشته باشد اما انتقاداتی را نیز به دنبال دارد. برخی از کارشناسان معتقدند قبل از کاشت درختان باید از درختان و جنگل های موجود محافظت کرد. به گفته آنها حفاظت از منابع موجود و جلوگیری از نابودی جنگل ها مهمتر از کاشت درخت است.
وی در این خصوص در پاسخ به سوال نقی شعبانیان، معاون امور جنگلبانی سازمان منابع طبیعی به ای بی اس نیوز گفت: این کاملا درست است و به دلیل دلسوز بودن او انتقاد را رد نمی کنیم. اما این سؤالات هیچ تناقضی با یکدیگر ندارند. این بدان معناست که ما می توانیم درخت بکاریم و در عین حال از جنگل ها محافظت کنیم.
وی ادامه داد: 50 درصد جنگل های دنیا طی دو قرن گذشته کاهش یافته است و باید جبران شود. علاوه بر حفظ آنچه که داریم، باید آنچه را که از بین رفته است نیز احیا کنیم.
معاون امور جنگل های سازمان منابع در پاسخ به اینکه چرا برای حفاظت از جنگل ها از ساخت ویلا در زمین های جنگلی جلوگیری نمی شود، گفت: اینطور نیست که بگوییم تمام ویلاهایی که ساخته می شود غیرقانونی است. درصد جنگل سازی در اراضی دولتی و جنگلی بسیار کم است و در صورت ساخت به سرعت تخریب می شود و مراجع قضایی وارد آن می شوند.
وی افزود: آنچه به عنوان ویلاسازی رو به رشد است در روستاهای داخل جنگل رخ می دهد. در این روستاها زمین های استثنایی وجود دارد که متعلق به مردم است. طبق قانون، آنها حق دارند خانه قدیمی خود را خراب کنند و یک ویلا یا یک ساختمان چند طبقه بسازند که گاهی از جنگل قابل مشاهده است. این موارد ممکن است در داخل جنگل باشد اما در اراضی ملی نه. آنها همچنین می توانند زمین کشاورزی خود را با مجوز اصلاح کنند. هرچند وزارت جهاد کشاورزی در حال تدوین سازوکاری برای جلوگیری از این اقدام است.
شعبانیان در بخشی دیگر از سخنان خود به سند زمین زراعی نیز اشاره کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی به دنبال واگذاری تمام زمین های زراعی است. این تسلیم زمین دو ویژگی خوب دارد. اول اینکه زمین مردم سند است و برای کشاورز هویت است چون به راحتی می تواند درخواست تسهیلات کند. مورد دیگر این است که تغییر کاربری زمین کشاورزی با مستندات به راحتی امکان پذیر نیست. در حال حاضر، به دلیل کمبود اسناد، برخی به راحتی کاربر را تغییر می دهند.
به گفته وی البته مشکل دیگری هم وجود دارد و آن بزرگ شدن روستاهاست. در روستاهایی که طرح هادی اجرا می شود جمعیت آنها افزایش می یابد و بسته به مجوز می توان حاشیه روستاها را به مسکونی تبدیل کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تخلفی در اخذ پروانه ساخت در عرصه های جنگلی وجود دارد؟ وی بیان کرد: تخلفات در همه ادارات وجود دارد اما تمام تلاش خود را می کنیم تا میزان آن را به حداقل برسانیم و با مواردی که شناسایی می شود برخورد کنیم.
معاون امور جنگلبانی سازمان منابع گفت: زمانی که قیمت زمین افزایش می یابد، حفظ زمین مشکل است یا مثلاً وقتی چوب جنگلی افزایش می یابد، چه قدرتی باید داشته باشیم که از آن جلوگیری کنیم؟ ما تمام تلاش خود را برای کاهش این مشکلات خواهیم کرد.
وی در پایان گفت: در مجموع کشت منابع طبیعی طی دو سال گذشته بهبود یافته است. مردم برای درختان و منابع طبیعی ارزش و احترام خاصی قائل هستند که 10 سال پیش چنین نبود. با این حال می بینیم که افرادی به زمین دست اندازی می کنند و به نفع خود چوب قاچاق می کنند و البته نیروهای ما با آنها درگیری زیادی دارند، برخی حاضرند برای حفاظت از جنگل بمیرند.
انتهای پیام