دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

درآمدزایی 20 میلیارد دلاری راه آهن رشت – آستارا


مدیر کل ساخت و توسعه راه آهن منطقه 2 گفت: با اجرای پروژه راه آهن رشت – آستارا سالانه یک میلیون مسافر و حدود 15 میلیون تن بار جابه جا می شود که حدود 20 میلیارد دلار درآمد ارزی دارد. برای کشور

به گزارش ای بی اس نیوز، محمد منجمی در یک برنامه تلویزیونی به ویژگی ها و مزیت های فنی راه آهن رشت – آستارا پرداخت و با بیان اینکه به زودی مراحل فنی آن اجرایی می شود، اظهار کرد: امیدواریم تا یک ماه آینده راه آهن رشت – آستارا انجام شود. اقدامات مربوط به تهیه نقشه و اقدامات عمرانی باید انجام شود، البته پیمانکار این پروژه که خاتم الانبیا است بخشی از این پروژه را اجرا کرده است و امیدواریم این راه آهن طی سه سال آینده ساخته شود. با حضور پیمانکاران ایرانی

وی گفت: ظرفیت حمل راه آهن رشت – آستارا 15 میلیون تن است که در صورت رسیدن به این میزان حدود 20 میلیارد دلار ارز را شاهد خواهیم بود. ظرفیت حمل این خط آهن در سال اول بهره برداری 10 میلیون تن برای تقاضای 9.6 میلیون تن برآورد شده است. همچنین راه آهن رشت – آستارا در بیستمین سال بهره برداری ظرفیت جابجایی حدود 990 هزار مسافر را خواهد داشت.

توسعه گردشگری در کشور با احداث خط ریلی رشت – آستارا

مدیرکل ساخت و توسعه راه آهن منطقه 2 با تشریح مزایای این پروژه ریلی گفت: راه اندازی این خط ریلی و تسهیل در رفت و آمد گردشگران خارجی و داخلی می تواند موجب توسعه گردشگری در کشور شود. به طور کلی حمل و نقل ریلی به عنوان حمل و نقل دوستدار محیط زیست شناخته می شود و احداث راه آهن رشت – آستارا در غرب استان گیلان در توسعه استان نقش دارد و همچنین باعث کاهش تصادفات می شود. از طرفی این پروژه در کاهش اثرات زیست محیطی و جلوگیری از رشد بی رویه شهرک های حاشیه جاده نیز موثر است.

معجمی در خصوص مشخصات فنی این پروژه گفت: برای ساخت این پروژه ریلی، احداث 63 دستگاه پل به طول حداکثر 40 کیلومتر و یک تونل پیش بینی شده است. عملیات زیرسازی 10 کیلومتر اول مسیر دو خطه در قالب راه آهن قزوین – رشت – بندر کاسپین در مراحل پایانی و آماده ریل گذاری است. راه آهن رشت – آستارا به بیش از ۲۱ هزار تن ریل نیاز دارد. این پروژه راه آهن شامل یک ایستگاه درجه یک (آستارا)، سه ایستگاه درجه دو (سومه سرا، اسلام تالش و لوندویل) و 5 ایستگاه درجه 3 (ریضوانشهر- پونل، ماسال، پره سر، حویق و لیسار) است.

وی به جنبه های زیست محیطی این پروژه نیز اشاره کرد و گفت: طبق توافق صورت گرفته با سازمان محیط زیست و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده کمترین خسارت به جنگل ها از جمله جنگل گیسوم وارد می شود.

مدیر کل ساخت و توسعه راه آهن منطقه 2 خاطرنشان کرد: این محور دارای 10 ایستگاه است که ایستگاه رشت ساخته شده است و دارای حدود 5 ایستگاه سازمانی و باری و 3 ایستگاه مسافری است که ظرفیت جابجایی یک میلیون نفر را دارد. . راه آهن رشت – آستارا در سال اول ساخت 25 درصد و در سال سوم 50 درصد و در سال سوم و آخر 25 درصد مابقی پیشرفت خواهد کرد.

منجمی خاطرنشان کرد: از نظر امنیت اقتصادی این پروژه برای بسیاری از کشورها بسیار حائز اهمیت است و با توجه به سرازیر شدن سرمایه های اضافی، این پروژه ها می تواند برای کشورهای همسایه سرمایه زیادی ایجاد کند.

کاهش 21 روزه زمان حمل بار فنلاند به ایران توسط راه آهن رشت آستارا

مدیر کل ساخت و توسعه راه آهن منطقه 2 خاطرنشان کرد: مسیر ریلی رشت – آستارا می تواند زمان حمل بار از مبدا و مقصد فنلاند به مبدأ یا مقصد از ایران را با ترکیب دریایی – ریلی به 12 روز کاهش دهد ضمن اینکه حمل بار دریایی. در این مسیر 33 روز طول می کشد، روز زمان می برد. همچنین مسیر فنلاند به پاکستان را به 18 روز و مسیر فنلاند به هند را به 20 روز کاهش می دهد.

مجمی بیان کرد: حمل کالا از فنلاند به تایلند و بالعکس از طریق ناوگان دریایی 45 روز زمان می برد، ضمن اینکه با تکمیل راه آهن رشت – آستارا این مسیر از طریق دریایی به 21 روز کاهش می یابد. همچنین خط ریلی رشت – آستارا به عنوان حلقه نهایی کریدور شمال – جنوب محسوب می شود، این کریدور پل ارتباطی کشورهای اروپایی به اقیانوس هند و خلیج فارس و ارتباط بین کشورهای اروپایی است. ، اسکاندیناوی و روسیه از طریق ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس، حوزه اقیانوس هند و جنوب شرق آسیا را تامین خواهد کرد.

وی تکمیل کریدور شمال – جنوب را فرصتی بی نظیر برای جذب بیشترین حجم محموله های روسیه و مسیریابی آن از ایران دانست و افزود: این پروژه با افزایش درآمد ترانزیتی در رشد شاخص های اقتصادی کشور نیز موثر است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *