در سال گذشته 5 هزار و 748 فقره قاچاق کالا به ارزش بیش از 9 هزار میلیارد تومان تشکیل شد و بیشترین پرونده مربوط به مواد دخانی با 37 درصد، مواد غذایی با 20 درصد، لوازم آرایشی و بهداشتی با 16 درصد و در نهایت خودرو و لوازم یدکی بوده است. با 7 درصد سهم
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، در سال گذشته 5748 پرونده قاچاق کالا به ارزش بیش از 9 هزار میلیارد تومان در قالب بیش از 84 هزار پرونده بازرسی در سراسر کشور تشکیل شد.
طبق آمار از مجموع پرونده ها 92 درصد مربوط به تخلفات حمل و نقل، نگهداری، عرضه و فروش کالاهای قاچاق و 8 درصد مابقی مربوط به عدم رعایت مقررات است.دولتی در امور خرید، فروش، حمل و نقل و نگهداری کالاهای تولید داخل و وارداتی موضوع تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه. به قاچاق کالا و ارز اختصاص دارد. همچنین 28 درصد از تعداد و 99 درصد ارزش ریالی پرونده های قاچاق مربوط به پرونده های بیش از پنج میلیون تومان بوده است.
لازم به ذکر است، مشاهده آمار و ارقام نشان می دهد که بیشترین میزان قاچاق مربوط به محصولات دخانی با 37 درصد، مواد غذایی با 20 درصد، لوازم آرایشی و بهداشتی با 16 درصد و در نهایت خودرو و لوازم یدکی با 7 درصد سهم است.
بیشترین ارزش ریالی کالاهای قاچاق در گروه مواد غذایی و خوراکی به ترتیب برنج، گندم، روغن خوراکی، شکر و چای و در گروه لوازم یدکی و خودرو مربوط به اقلامی مانند لاستیک، روغن و هوا بوده است. . فیلترها و سوخت ، لنت ترمز و باتری. در بخش لوازم خانگی، یخچال و فریزر، بسته بندی، کولر و تلویزیون بیشترین سهم از ارزش ریالی کالاهای قاچاق را به خود اختصاص داده اند و بیشترین ارزش ریالی کالاهای قاچاق کشف شده در بخش دخانیات به سیگار، سیگار الکترونیکی اختصاص دارد. و دخانیات در این خصوص سوابق لازم تهیه و به مراجع رسیدگی کننده ارسال شده است.
همچنین از ابتدای سال جاری تا نیمه اردیبهشت 11 هزار و 890 بازرسی برای کشف قاچاق در سطح عرضه انجام شد که منجر به تشکیل 747 فقره پرونده به ارزش بیش از 400 میلیارد تومان شد. در این مدت بیشترین تعداد پرونده مربوط به گروه محصولات دخانیات، مواد غذایی و خوراکی، آرایشی و بهداشتی و خودرو و قطعات و بیشترین ارزش پرونده های قاچاق مربوط به لوازم خانگی، لوازم خانگی، مواد غذایی و خوراکی و خودرو و قطعات بوده است.
انتهای پیام